Реклама
Реклама
Реклама

Як можна використовувати універсальний зарядний пристрій на сонячній батареї

  1. Особливості та комплектація універсальних зарядок
  2. Короткі огляди декількох зарядок
  3. Універсальний зарядний пристрій SunCharger SC34 / 18
  4. SOL 30011
  5. SP 60W
  6. HY001

Сучасний світ немислимий без використання різного роду техніки і цифрових пристроїв. Мобільники, планшети, фото- / відеокамери, ноутбуки та інша апаратура дозволяють працювати і розважатися в будь-якому місці але ... тільки до тих пір, поки не закінчиться заряд акумулятора. І відбувається це зазвичай в той момент, коли техніка потрібна конче, а або поблизу немає жодної розетки, або мережева зарядка благополучно тужить будинку. Врятувати в такій ситуації може тільки універсальний зарядний пристрій на сонячній батареї.

По суті, такі зарядки мало чим відрізняються від звичайних пристроїв для підживлення телефонів. Головна відмінність - наявність постачань набору різного роду перехідників для підключення до будь-якій техніці і більш широкий діапазон вихідних параметрів (напруги, струму, потужності).

Особливості та комплектація універсальних зарядок

Кожне таке пристрій являє собою невеликий фотомодуль, зазвичай з монокремнію Кожне таке пристрій являє собою невеликий фотомодуль, зазвичай з монокремнію. Монокремній застосовують, так як він володіє більшою продуктивністю в порівнянні з полікристалів, а при невеликих габаритах універсальних зарядок це дуже важливо. Саме висока продуктивність сучасних фотоячеек дозволяє створювати компактні, але при цьому дуже ефективні гаджети.

Крім того, такі пристрої в більшості випадків забезпечують накопичувальним акумулятором. Тому немає необхідності чекати, поки техніка набере заряд від сонця. Тобто, якщо акумулятор сповнений, то підключенні до обладнання запрацює миттєво (як при приєднанні до електромережі). По суті, використовуються ці зарядки на сонячних батареях для підживлення будь-якої дрібної апаратури, все обмеження зводяться лише до відповідності вихідних параметрів і наявності відповідних сполучних штекерів. Втім, виробники намагаються укомплектувати свої гаджети найрізноманітнішими штекерами і перехідниками, щоб можна було зарядити акумулятор будь-якого телефону або планшета.

Заряджаються акумулятори таких пристроїв трьома способами: від сонця, від звичайної електромережі або по USB-кабелю від будь-якої апаратури, яка подає відповідну напругу. Тому використовувати ці гаджети можна як на вулиці, так і в приміщенні. Єдине - варто врахувати, що якщо

Всі зарядні пристрої на сонячних батареях відрізняються високою надійністю, вони здатні працювати практично в будь-яку погоду. Більш того, в них використовуються сучасні високопродуктивні сонячні батареї, тому вони досить компактні і мало важать. Як наслідок - така зарядка займає мінімум місця в сумці або рюкзаку. Крім того, універсальні зарядки мають високу ефективність. В середньому однієї години підживлення від сонячної енергії вистачає приблизно на 60-150 хв телефонних розмов або 60 хв програвання музики.

Випускаються такі зарядні пристрої в різних корпусах, причому як пластикових, так і металевих Випускаються такі зарядні пристрої в різних корпусах, причому як пластикових, так і металевих. Деякі мають вигляд звичайного смартфона або телефону-розкладачки. Такі малогабаритні батареї використовуються головним чином для мобільників. Більш продуктивні сонячні зарядки виготовляють з декількох фотомодулів у вигляді складних книжок або чохлів. Потужності цих пристроїв уже вистачає для забезпечення роботи, наприклад, ноутбука.

Більш того, деякі виробники оснащують свої універсальні зарядки (головним чином маломощностние, призначені для мобільників або мп3-пристроїв) додатковими опціями. Наприклад, вбудованим радіомодулем або світлодіодним ліхтариком. Такий ліхтарик зазвичай являє собою потужний світлодіод (один або кілька), який може безперервно світити протягом приблизно 24 год. Все це робить універсальну зарядку на сонячних батареях незамінним супутником в поїздках або походах, та й просто в умовах сучасного мегаполісу.

Деякі пристрої забезпечені також перемикачем вихідної напруги.

Короткі огляди декількох зарядок

Асортимент універсальних зарядок досить великий, тому не складає труднощів підібрати потрібну модель для будь-яких цілей, будь то проста підживлення телефону або забезпечення енергією комп'ютера або міні-холодильника.

Універсальний зарядний пристрій SunCharger SC34 / 18

Цей пристрій відноситься до класу універсальних, так як воно здатне виробляти заряд акумуляторів не тільки мобільних пристроїв, таких як ноутбуки або планшетники Цей пристрій відноситься до класу універсальних, так як воно здатне виробляти заряд акумуляторів не тільки мобільних пристроїв, таких як ноутбуки або планшетники. З його допомогою можна заряджати різні туристичні приналежності, аж до автомобільних акумуляторів.

Це зарядний пристрій виконаний у вигляді гнучкої панелі, що дозволяє складати або скручувати її без нанесення шкоди. На панелі розташовано 12 сонячних елементів, які видають сумарну електричну потужність, рівну 34 ват. Вихідна напруга, яке дане універсальний зарядний пристрій на сонячних батареях здатне віддавати дорівнює 18 вольт. Максимальний віддають струм пристрою дорівнює 1,9 Ампера.

Пристрій фотоелементів має дуже тривалий гарантований період роботи - до 18 років. Після закінчення цього терміну виробник гарантує, що вихідний струм самих сонячних панелей не впаде нижче рівня 85%.

У комплект входять кілька перехідників для підключення панелі до заряджається обладнання. Зарядний пристрій не має власних акумуляторних батарей, що надає при високій видаваної потужності досить легку вагу.

Діапазон температур, при якому гарантована нормальна робота пристрою коливається в межах від 500С нижче нуля, до 700С вище нуля.
Купити його можна тут .

SOL 30011

Дане портативний зарядний пристрій на сонячній батареї виконано у вигляді окремого невеликого моноблока і призначене для відновлення енергетичної ємності акумуляторів мобільних телефонів. Пристрій має власну вбудовану літієву акумуляторну батарею ємністю 1350 мА / ч. Це зручно, так як дозволяє запасати електроенергію в світлий час доби повністю або частинами, а віддавати її в необхідний момент часу.

У комплект зарядного пристрою входить:

  • панель з сонячними елементами;
  • набір перехідних шнурів для різних моделей мобільних телефонів;
  • панель для заряду пальчикових акумуляторів типу АА і ААА;
  • набір штекерних перехідників.

Параметри даного пристрою дозволяють мати на виході напругу, рівну 5,5 В і струм, що знаходиться в інтервалі від 500 до 1000 мА. В середньому зарядка від сонячних батарей здатна повністю відновлювати ємність власного акумулятора за 10-15 годин. Також є функція заряду від мережі змінного струму 220 Вольт.

придбати можна тут .

SP 60W

Це портативний зарядний, призначене для забезпечення працездатності телефону, iPhone, КПК, планшету, навігатора і т.д. Також підходить для ноутбуків і цифрових відео- / фотокамер. Виготовлено на базі батарей з монокремнію і випускається в Складається чохлі. Тому незважаючи на високі вихідні параметри (19 В, 3180 мА) і ККД більше 17% відрізняється компактністю і невеликою вагою.

HY001

Це невелике зарядний на сонячних батареях призначений для телефонів, фотоапаратів і мп3-програвачів. Його напруга на виході становить 1,6 В, ємність акумулятора - 4200 мА / ч. У комплект входить набір штекерів-адаптерів для різних роз'ємів.