Реклама
Реклама
Реклама

Собор Саграда-Фамілія в Барселоні добудують до 2026 г

Будівництво собору Саграда-Фамілія в Барселоні завершиться до 2026 року, до 100-річчя від дня смерті Антоніо Гауді Будівництво собору Саграда-Фамілія в Барселоні завершиться до 2026 року, до 100-річчя від дня смерті Антоніо Гауді. Про це повідомляє портал The Art Newspaper.

Влада Барселони повідомили про те, що будівництво головної визначної пам'ятки міста, храму Святого Сімейства, завершиться в найближчі вісім років. Повністю собор буде закінчений до 100-річчя від дня смерті відомого каталонського архітектора і автора проекту Антоніо Гауді. Він пішов з життя в 1926 році. При цьому доступ відвідувачів в Саграда-Прізвище обмежений не буде.

Згідно з планом, за наступні вісім років будуть проведені роботи щодо полегшення конструкції шести недобудованих веж, присвячених чотирьом євангелістам, Діві Марії і Ісуса Христа. За словами інженерів, такий захід дозволить уникнути деформації будівлі, а також прискорить темпи будівництва. Робочі будуть використовувати штучний камінь, завдяки йому вагу веж зменшиться вдвічі. Крім того, вежу Ісуса Христа з'єднають з вежами євангелістів на верхніх рівнях. Тут всередині гвинтових сходів з'явиться ліфт, завдяки якому відвідувачі зможуть підніматися на висоту 85 м.

Собор Саграда-Прізвище зводиться з 1882 році. Роботи досі фінансуються виключно за рахунок пожертвувань городян, як того побажала церква. Тому храм є найвідомішим довгобудом в світі. Для контролю за грошима створений спеціальний фонд Fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família. У 2014 році за оцінкою фахівців будівля була готова на 60%.

Щорічно Собор Святого Сімейства в Барселоні відвідують більше 5 мільйонів чоловік. Вартість квитка складає 15 євро. Якщо заплатити трохи дорожче - € 16,75 - то можна потрапити всередину без черги.

Версія для друку