Реклама
Реклама
Реклама

По маршруту Жоана Міро

Photo credit: ncorreia via Visual hunt / CC BY-NC-SA

Тисячі людей щодня проходять по мозаїці Жоана Міро в центрі однієї з найзнаменитіших вулиць Барселони. Ім'я великого каталонського художника, відоме у всьому світі, однак деякі пішоходи, проходячи по середині Рамблас навіть не розуміють, що у них під ногами один із шедеврів творчості; інші зупиняються, щоб розглянути характерні кольору, які застосовував художник. Але дуже мало хто знає, що цей район Ла Рамбла був знаковим для міста. Після того, як були знесені стіни старого міста в 1760 році, ця частина його, де тепер проходить Рамблас, залишалася відкритою і носила назву Pla de l 'Os. Саме там вирішив реалізувати одну зі своїх ідей Жоан Міро, і в 1976 там тротуар прикрасили його мозаїкою , Недалеко від місця, де народився сам художник.
Інший шедевр Миро вітає тих, хто прибуває в Барселону по повітрю. Це велика керамічна мозаїка, яка прикрашає стіну терміналу Bиполненная в 1970 році у співпраці з художником по кераміці Хосепом Ллоренчем Артігас. Тут безпомилково вгадуються основні кольори і форми, пов'язані зі світом сновидінь. Ще одним твором мистецтва в творчості художника є скульптура «Жінка і птиця», яка підноситься з 1983 року над водами Парку Жоана Міро, названого іменем художником за кілька місяців до його смерті. І безсумнівно, в музеї фонду Міро в Барселоні, який був відкритий в 1975 році в чудовому будинку каталонського архітектора Жозепа Луїса Серт , Ми можемо ближче познайомитися з роботами видатного художника: скульптурами, гобеленами, керамікою і картинами великої цінності, які роблять цей музей обов'язковим для відвідування в Барселоні.

Це великий відкритий парк, також відомий як Парк-дель-Матадеро, який служить місцем відпочинку для жителів і гостей одного з центральних районів Барселони - Ешампле Ескьера. Розташований в південно-західному куті міста, він займає ідеальне місце, поруч з площею Іспанії, торговим центром Arenas і безліччю барів і ресторанів.

Photo credit: Ana Asuero via Visual hunt / CC BY-NC-SA

Коли в 1979 році в Барселоні демонтували споруду колишнього стадіону кориди, цей парк став першим з найбільших міських парків в Барселоні, так як місто з реформістським мисленням уже відчув важливість розвитку нових міських і соціальних потреб та перебудови застарілої інфраструктури для інших видів використання. Таким чином, група молодих архітекторів на чолі з Бет Галі (Beth Galí) створили проект парку в одній з центральних частин Барселони. Парк різний не тільки за структурою, але і за видами використання. У ньому є тінисті алеї з лавками для приємного відпочинку в літню спеку, є велика зелена галявина зі скульптурою одного з шедеврів Міро, є також і шість дитячих майданчиків, до того ж парк чудово підходить для прогулянки з собаками на його великій території в 720 квадратних метрів .

Уздовж вулиці Таррагона є штучний водний шлях, який охолоджує цю сторону Парка- Хуана Міро. Там же знаходиться монументальна скульптура Жоана Міро, "Жінка і птиця» (Mujer y Pájaro), висотою 22 метра, яка була встановлена разом з відкриттям парку в 1983 році, незадовго до смерті художника. З протилежного боку парку знаходиться публічна бібліотека, яка також носить ім'я Жоана Міро.

Оцінити цю посаду

Google+