Реклама
Реклама
Реклама

Русло річки Чита в районі Угдан поглиблять, щоб запобігти новим затоплення

  1. Міністерство природних ресурсів Забайкальського краю оголосило аукціон на розчищення і поглиблення...

Міністерство природних ресурсів Забайкальського краю оголосило аукціон на розчищення і поглиблення русла річки Чита в районі селища Угдан і до моста по вулиці ковилового в Читі, документація розміщена на сайті держзакупівель.

Прийом заявок буде до 25 жовтня, а сам аукціон призначений на 16 листопада. Вартість проектних робіт 5,3 мільйона рублів.

Головна мета поглиблення русла - запобігання затоплення території села Угдан Читинського району паводковими водами річки Чита. Довжина ділянки виробництва робіт 15,9 кілометра.

«Під час літнього паводку 2018 року на даній ділянці було затоплено велику кількість житлових будинків з господарськими будівлями, мостів, автомобільних доріг загального користування, ЛЕП та інших об'єктів інфраструктури. Також спостерігався інтенсивний розмив берегів (від 10 до 20 метрів), складеного легкоразмиваемих грунтами, в результаті чого були змиті житлові будинки з присадибними ділянками », - йдеться в аукціонної документації.

Повінь, якої відбулося в Читі в липні 2018 року, є одним з трьох найбільш руйнівних в історії міста. У Читі були затоплені сотні будинків. Від повені постраждали тисячі чітінцев.

Тетяна Пояркіна 2018-10-10 13:05, 10 жовтня 2018