Реклама
Реклама
Реклама

Податкова Керчі роз'яснює закон «Банкрутство громадянина»

Міжрайонна інспекція ФНС Росії №7 по Республіці Крим повідомляє, що у зв'язку з набранням з 01 Міжрайонна інспекція ФНС Росії №7 по Республіці Крим повідомляє, що у зв'язку з набранням з 01.10. 15 в силу Глави Х «Банкрутство громадянина» Федерального Закону від 26 жовтня 2002 року №127-ФЗ «Про неспроможність (банкрутство)», звернутися до суду із заявою про визнання громадянина-підприємця банкрутом можливо за умови, якщо загальна сума грошових вимог складає не менше 500 тис. руб. і вони не виконувалися фізичною особою протягом 3 місяців, - передає Керч .ФМ.

До участі в справі про банкрутство громадянина залучається фінансовий керуючий. Відносно банкрута громадянина застосовуються 3 процедури:

1. Реструктуризація заборгованості;
2. Реалізація майна;
3. Мирова угода.


Якщо суд визнає заяву про банкрутство обгрунтованим, він вводить в відношенні громадянина реструктуризацію боргів. З цього моменту діє мораторій на задоволення вимог кредиторів. Термін виконання грошових зобов'язань, що виникли до прийняття судом заяви, вважається настала. Всі позовні заяви, які пред'явлені не в рамках справи про банкрутство і не розглянуті судом до дати введення реструктуризації боргів, залишаються без розгляду.

Припиняється стягнення за виконавчими документами (за винятком аліментів і відшкодування шкоди, заподіяної життю і здоров'ю). Припиняють нараховуватися пені, штрафи та інші фінансові санкції, а також відсотки за всіма зобов'язаннями громадянина, крім поточних платежів. Суд має право за клопотанням кредиторів або фінансового керуючого призначити забезпечувальні заходи.

З дати введення реструктуризації боргів, громадянин має право здійснювати певні операції тільки з попередньої письмової згоди фінансового керуючого. Крім того, фізичній особі забороняється здійснювати безоплатні угоди.

Крім цього, як повідомляє відомство передбачений порядок банкрутства фізичної особи в разі його смерті, а за навмисне і фіктивне банкрутство громадян введена кримінальна відповідальність.

Служба новин Керчь.ФМ