Реклама
Реклама
Реклама

Фінансування процедури банкрутства

  1. Обов'язкові платежі
  2. додаткові витрати
  3. зайві витрати
  4. Хто оплачує процес
  5. Шаблон згоди на фінансування
  6. розрахунок вигоди

Вже практично всім відомо про новий федеральному законі, що дозволяє фізичним особам оформляти свою фінансову неспроможність в судовому порядку ( ФЗ №476 ). Раніше таке право мали тільки їх кредитори. Однак з процесом громадяни ще до кінця не розібралися, тому актуальними є багато питань. Особливо важливим для фізичних осіб стає фінансування процедури банкрутства, оскільки будь-які додаткові витрати будуть обтяжливими.

Обов'язкові платежі

Якщо боржник вирішив оформити добровільне банкрутство , Йому дійсно доведеться піти на певні витрати, але їх небагато. До обов'язкових платежів відноситься два:

  1. держмито;
  2. винагороду арбітражному керуючому.

Розмір першого платежу фіксований, а сума винагороди варіюється в залежності від особливостей процесу.

Державне мито, внести яку повинен позивач перед ініціацією процедури банкрутства, становить 6 тисяч рублів. Важливо врахувати, що ця сума не може збільшуватися, незалежно від того, в якій арбітражний суд оформляється процес , І які його особливості.

винагорода арбітражному керуючому становить зазвичай 10 тисяч рублів за один етап, але якщо йдеться про реалізацію майна на аукціоні, то фахівець, який займається процесом, отримує певний процес від продажу. Чим більша сума, тим вище відсоток арбітражного керуючого.

При цьому оплата проводиться безпосередньо перед ініціацією процедури. Коли позивач подає заяву, він повинен серед іншої документації докласти квитанцію про оплату держмита, а також підтвердження, що на депозитному рахунку заявника є 10 тисяч рублів (мінімальна сума винагороди арбітражного керуючого).

додаткові витрати

Обов'язковими платежами справа не обмежується, оскільки фінансування процедури банкрутства вимагає в більшості випадків допомоги професійних юристів . Вони працюють в спеціалізованих організаціях, а вартість послуг варіюється від того, на що поширюється допомогу юриста.

Наприклад, консультація фахівця в авторитетних компаніях безкоштовна, а ось безпосередньо послуги вже мають певну ціну. Можна замовити комплексну допомогу, що має на увазі як збір необхідної документації , Так і представлення інтересів боржника в суді, а можна обмежитися однією-двома послугами.

Обійтися без допомоги професійних юристів не вийде, якщо позичальник розраховує на позитивне рішення по своїй справі, оскільки тільки фахівці розбираються в тонкощах законодавства, стежать за його змінами, тому вони здатні домогтися для вас найбільш вигідного рішення у справі.

зайві витрати

Іноді позичальник витрачає зайві гроші, тому слід знати, яких витрат він міг би уникнути.

Перше, на чому можна заощадити, це консультація. У деяких юридичних компаніях можуть зажадати гроші за те, що подивляться ваша справа і порадять відповідне рішення по ньому. Консультації можна отримати онлайн, практично в будь-який інтернет-організації, що займається питаннями банкрутства, причому нададуть її абсолютно безкоштовно.

Самі послуги також можуть обходитися в різну ціну, якщо порівнювати кілька компаній, тому поспішати з вибором не варто. Необхідно знайти «золоту середину» - щоб в організації працювали кваліфіковані фахівці і при цьому їхні послуги коштували відносно недорого.

Хто оплачує процес

Згідно із законодавством, судові витрати оплачує сторона, що програла, тому позичальник має право стягнути потім витрати з банківської організації, якщо суд визнає порушення з боку кредитора. Якщо ж має місце бути звичайний процес визнання своєї неспроможності, то стягнути судові витрати не вийде. Згода на фінансування процедури банкрутства боржник висловлює подачею заяви.

Коли ініціацією процесу займається кредитор, то він має право вимагати від позичальника відшкодування витрат, в разі виграшу справи. Якщо ж судова інстанція вирішує, що прав позичальник, то про відшкодування витрат мови не йде.

Шаблон згоди на фінансування

Крім того, при оформленні фінансової неспроможності фізичних осіб , Можуть знадобитися в ході розгляду справи додаткові витрати, кошти на які не були внесені перед початком процесу. Для цього підписується спеціальне згоду на фінансування процедури банкрутства, шаблон якого можна знайти і подивитися в інтернеті або ж, звернувшись до професійних юристів.

розрахунок вигоди

Всім без винятку рекомендується звертатися в спеціалізовані організації, де працюють професійні кредитні юристи . Вони зможуть ознайомитися з вашою справою, виділити нюанси процесу, розрахувати, які витрати будуть потрібні, а потім зробити висновки щодо того, вигідною або ж невигідною виявиться процедура для боржника.

Якщо не користуватися професійною допомогою, то позичальник ризикує витратити значні кошти, не добившись при цьому бажаних результатів. Щоб процес завершився на користь боржника, потрібно в ідеалі знати законодавство в кредитній галузі, і стежити за його змінами.

Схожі записи