Реклама
Реклама
Реклама

Перевипуск карти Ощадбанку: як перевипустити швидко

  1. Ситуації, що вимагають перевипуск карти
  2. процедура перевипуску
  3. Як взаємодіяти з емітентом?
  4. Вартість послуги

Замовити перевипуск карти можна при втраті її фізичного носія або контролю за ній самій, а також, коли відомості, зазначені на її лицьовій стороні (термін дії та ПІБ власника стають недійсними). При плановій заміні платити за нову карту не доведеться, при екстреному дострокове переоформленні комісія складе від 0 до 150 рублів (або до 5 доларів / євро). Терміни видачі становлять від декількох секунд до тижнів очікування в будь-якому відділенні Банку.

Необхідність перевипуску карти Ощадбанку може виникати за графіком або раптово: при втраті, при блокуванні. У різних ситуаціях діють різні умови заміни старих кредитних і дебетових карт на нові.

Ситуації, що вимагають перевипуск карти

Планові і екстрені ситуації, в яких необхідно замінити банківську карту:

  1. завершився термін дії (1 рік - для моментальних кредиток, 3 роки - для кредитних і дебетових, в тому числі і віртуальних, 5 років - для універсальних електронних карт);
  2. фізичний носій пошкоджений;
  3. загублений / вкрадений (після чого потрібно оперативно заблокувати карту Ощадбанку );
  4. утриманий банкоматом іншого емітента і не може бути повернутий або розблоковано;
  5. в персональних даних клієнта відбулися зміни (зміна ПІБ);
  6. втрачений або дискредитований ПІН-код, або за рахунком були зроблені сторонні операції.

У всіх цих випадках користуватися картою без її переоформлення або відновлення неможливо, тому доведеться звернутися в банк для отримання нової.

Ощадбанк видає на один рік неіменні миттєві кредитки, які після закінчення цього року будуть автоматично перевипущена вже, як іменні, що коригує умови користування ними. У всіх інших випадках переоформлення здійснюється в рамках чинного типу і статусу «пластика» і тарифи залишаються незмінними.

процедура перевипуску

Для отримання нової карти знадобиться паспорт, а при зміні прізвища - свідоцтво про шлюб або розлучення, але головне - особиста присутність клієнта Ощадбанку. Буде потрібно заповнити заяву на видачу і з ним звернутися в банк. При цьому доведеться здати старий «пластик» (якщо він не безповоротно втрачений або не вкрадено), він буде знищений на ваших очах.

Винятком є ​​лише перевипуск карти Ощадбанку при закінченні терміну дії - в такому випадку буде випущена завчасно і забрати її з відділення, де вона видавалася вперше, можна в тому місяці, коли закінчується зазначений період. Ніяких додаткових заяв це не вимагає, потрібно лише пред'явити паспорт і отримати її.

Якщо клієнт ні разу не скористається їй за рік володіння, то автоматично вона переоформлена не буде, для цього необхідно додатково звернутися із заявою на випуск нового «пластика» за місяць до закінчення терміну дії поточного.

Про майбутній автоматичному випуску власник буде сповіщений за допомогою СМС-повідомлення приблизно за 1-2 місяці до цієї події.

Про майбутній автоматичному випуску власник буде сповіщений за допомогою СМС-повідомлення приблизно за 1-2 місяці до цієї події

В день отримання цього попередньо оформленого інструменту буде також відправлено відповідне повідомлення.

В день отримання цього попередньо оформленого інструменту буде також відправлено відповідне повідомлення

Тільки після видачі нового «пластика» старий буде заблокований в той же день.

Тільки після видачі нового «пластика» старий буде заблокований в той же день

Потім при спробах звернутися до старої карті, буде видаватися повідомлення про заборону будь-яких дій.

Потім при спробах звернутися до старої карті, буде видаватися повідомлення про заборону будь-яких дій

На руки переоформлена карта, якщо вона не підготовлена ​​завбачливим банком завчасно, видається не відразу. З моменту подачі заяви до видачі готового банківського продукту пройде від кілька днів до 2-3 недель.В протягом цього періоду можна здійснювати необхідні операції безпосередньо в Ощадбанку, пред'являючи свій паспорт для розпорядження коштами на рахунку, але користуватися бонусною програмою «Спасибі» буде неможливо.

Термін очікування залежить від виду продукту - іменні оформляються довше, а також від можливостей самого відділення, від якого ви чекаєте дій, адже не всі офіси Ощадбанку випускають їх на місці, часто відправляють замовлення в «центр» і чекають доставки. З цієї причини перевипуск ощадбанківської картки при втраті може розтягнутися на термін до 3 тижнів і більше, якщо відділення не зможе впоратися з наданням екстреної послуги самостійно, але моментальні кредитки можна забрати швидко.

Багатьом подобаються доступні продукти Ощадбанку, які досить легко відновлювати в різних ситуаціях. І настільки швидке переоформлення клієнти вважають проявом уваги і лояльності банку.

І настільки швидке переоформлення клієнти вважають проявом уваги і лояльності банку

Як взаємодіяти з емітентом?

При екстреної заміни доведеться двічі відвідувати офіс банку: спочатку, щоб заяву залишити, а потім, щоб забрати саму картку. Планова заміна має на увазі одноразовий візит до відділення відразу за нею без попередньої заяви.

Якщо змінилися ім'я або прізвище власника, був втрачений ПІН-код або сама карта, то необхідно подати відповідну заяву про переоформлення продукту з новими персональними даними. Такий документ буде потрібно надати в будь-якому з відділень Ощадбанку в регіоні обслуговування, раніше можна було заповнити і через сервіс Інтернет-банкінгу, як і оформити кредитку онлайн , Але тепер такої можливості немає - необхідно особисто відвідати банк для подачі заяви на перевипуск, а ось на первинне отримання кредитки заявки все ще приймаються дистанційно.

Але за умовчанням отримати готовий «пластик» вдасться лише в тому відділенні, де він був виданий вперше. Перевипуск карти в іншому місті можливий, але це потрібно окремо передбачити при подачі заяви. Причому набагато раніше, ніж підійде до закінчення термін дії - заява про видачу не за місцем ведення рахунку, а в найближчому відділенні Ощадбанку, в тому числі і в іншому регіоні, буде потрібно направити за два місяці до цього.

Такий підхід викликає безліч проблем у клієнтів, які бажають отримати нову карту на новому місці проживання або просто в іншому населеному пункті.

Такий підхід викликає безліч проблем у клієнтів, які бажають отримати нову карту на новому місці проживання або просто в іншому населеному пункті

Замість переоформлення наявної безкоштовною, їм пропонують отримати ще одну, за обслуговування якої доведеться платити.

Замість переоформлення наявної безкоштовною, їм пропонують отримати ще одну, за обслуговування якої доведеться платити

Позиція ж банку зрозуміла: хочете обновіть- подавайте заяву в тому ж регіоні, де і отримували продукт.

Позиція ж банку зрозуміла: хочете обновіть- подавайте заяву в тому ж регіоні, де і отримували продукт

Тому краще заздалегідь (за два місяці) подавати заяву з проханням переслати картку в потрібне вам відділення, а всі виникаючі питання вирішувати з представником Контактного центру, не слухаючи тільки співробітників конкретного відділення.

Вартість послуги

Скільки коштує залежить від того, яка саме карта і в якому випадку оформляється повторно. Черговий випуск (після закінчення терміну дії) безкоштовний, а ось за дострокове переоформлення плата може стягуватися при втраті фізичного носія, втрати ПІН-коду, зміні ПІБ. Однак сума комісії за нього буде відрізнятися:

  • власник дебетової «Соціальної» повинен сплатити 30 рублів;
  • VisaElectron і Maestro переоформляються за 60 рублів або за 2 долари / євро;
  • дебетові VisaClassic і MasterCard обійдуться в 150 рублів або 5 євро / доларів, а кредитки аналогічного типу - в 150 рублів;
  • більш привілейовані пропозиції надаються достроково і без сплати комісії - 0 рублів запитується з власників золотих і платинових MasterCard і Visa, а також AmericanExpress;
  • заощадити вдасться і власникам кредитних і дебетових Momentum - з них також не стягується плата за цю послугу.

Таким чином, вартість на перевипуск карти встановлюється диференційована, впливають на неї конкретні обставини для заміни, а також тип банківського інструменту.

Як взаємодіяти з емітентом?