Реклама
Реклама
Реклама

Довіреність на отримання карти Ощадбанку

  1. Довіреність на отримання карти Ощадбанку РФ Сьогодні на багатьох форумах, присвячених Ощадбанку та...
  2. Довіреність на отримання карти в Ощадбанку: способи оформлення
  3. Нотаріально завірена довіреність
  4. Довіреність в письмовій формі
  5. Від юридичної особи
  6. Від фізичної особи
  7. Є ще якийсь спосіб отримання карти?

Довіреність на отримання карти Ощадбанку РФ

Сьогодні на багатьох форумах, присвячених Ощадбанку та іншим кредитним установам, можна зустріти суперечки між користувачами про те, чи можна оформити довіреність на отримання карти Ощадбанку і що ця довіреність дає? Щоб не вступати в полеміку, варто розібратися в усьому по порядку.

поняття довіреності

Довіреністю називають документ однієї особи на ім'я іншого. Останній при цьому отримує право представляти інтереси першого перед третіми особами. При цьому, в довіреності обов'язково вказується:

  • довіритель;
  • довірена особа;
  • повноваження довіреної особи.

Дуже важливо, щоб в довіреності було вказано детальний перелік тих дій, на які має право довірена особа.

Вступ в силу цього документа починається з моменту отримання його представником. Ще один варіант - дата початку дії довіреності вже вказана в тексті.

Потрібно пам'ятати, що даний документ складається в односторонньому порядку, тобто, він ніяк не зачіпає права і обов'язки довіреної особи.

Потрібно сказати і про терміни довіреності:

  1. якщо в договорі не обговорений термін дії документа, то він буде дійсний протягом року відповідно до російського законодавства;
  2. якщо терміни в дорученні вказані, то вони і будуть визначати тривалість дії.

Але важливо пам'ятати, що строк довіреності не може перевищувати 3 років.

Довіреність на отримання карти в Ощадбанку: способи оформлення

Отже, довіреністю на отримання будь-якого виду банківської карти називається такий документ, який дає повноваження одній особі представляти інтереси іншої особи в Ощадбанку. Дуже важливо, щоб вся необхідна інформація була заповнена коректно і правильно.

Відповідно до російського законодавства, клієнт банку може використовувати одну з наступних форм довіреності:

  • у письмовій формі;
  • засвідченого нотаріусом.

Обидві вони матимуть рівну силу. Зате бланки, зразки і шляхи отримання у них абсолютно різні. У разі правильного складання будь-яка з форм дозволити отримати картку за довірителя.

Нотаріально завірена довіреність

Отже, довіреність на отримання карти Ощадбанку Росії можна отримати, використовуючи нотаріально завірений документ.

В такому випадку необхідно звернутися до нотаріуса, маючи при собі паспорт. Звичайно, за свою послугу юрист візьме певну плату. При цьому важливо вказати точні дані довіреної особи, щоб документ був дійсний. В іншому випадку карту за такою довіреністю просто не видадуть.

Такий тип довіреності зазвичай використовується в ситуаціях, коли сам картодержатель не може прийти в банк за отриманням карти або для оформлення довіреності.

Бланк довіреності можна отримати у нотаріуса перед зверненням до Ощадбанку Росії і проконсультуватися, щоб уникнути можливого непорозуміння.

Довіреність в письмовій формі

Розглядаючи цю форму довіреності, потрібно відразу сказати, що ситуацій може бути декілька:

  • довіреність від юридичної особи;
  • довіреність від фізичної особи.

Кожна має свої особливості.

Від юридичної особи

Необхідність оформлення довіреності може виникнути в декількох випадках. Наприклад, при масовому оформленні зарплатних карт. Щоб спростити процедуру оформлення, уповноважена особа організації отримує всі карти відразу.

Дуже важливо скласти довіреність згідно з наявними правилами. Зразок такого документа виглядає наступним чином: Дуже важливо скласти довіреність згідно з наявними правилами

Важливо, щоб в довіреності було вказано наступне:

  • повноваження;
  • дата;
  • ПІБ довіреної особи і його паспортні дані;
  • термін дії документа (не обов'язково, але бажано);
  • найменування одержуваних карт (тип).

При цьому засвідчити документ повинен керівник організації та її головний бухгалтер. Звичайно, не можна забувати і про проставлення печатки.

Щоб уникнути будь-яких складнощів, керівник або його секретар також може подзвонити в банк заздалегідь і попередити про отримання карт довіреною особою.

Уповноважена особа, з'явившись в банк, має надати спеціалісту довіреність і свій паспорт

Від фізичної особи

Фізична особа теж може доручити отримання своєї пластикової карти іншій особі. І це не єдина можливість. При цьому людині не обов'язково звертатися до нотаріуса і витрачати гроші на складання довіреності. Можна просто звернутися за допомогою до одного з відділень Ощадбанку.

Клієнту необхідно з'явитися самому і привести з собою довірена особа. Обидва повинні мати при собі паспорт громадянина РФ. Звертатися потрібно в те відділення Ощадбанку, де була отримана карта раніше.

Прийшовши а банк, необхідно попросити порожній бланк форми 322 у фахівця кредитного установи. Виглядає від наступним чином:

Заповнити його можна самостійно або звернутися за допомогою до працівника банку. У другому випадку за послуги фахівця доведеться заплатити, але значно менше, ніж нотаріуса.

Дуже важливо ще до приходу в банк подумати про ті повноваження, які будуть передані довіреній особі. Всі їх потрібно буде вказати в документі.

Щоб отримати за такою довіреністю карту представнику необхідно пред'явити паспорт та документ, що дає право на вчинення цих дій.

Зверніть увагу, в довіреність можна включити повноваження не тільки по отриманню карти. Представник може відкрити за довірителя рахунок, отримати конверт з ПІН-кодом, заблокувати карту, отримувати готівку.

Є ще якийсь спосіб отримання карти?

Зазвичай люди складають довіреність на отримання карти тоді, коли вони самі зробити цього не можуть. Але не завжди це пов'язано зі станом здоров'я. Іноді людина просто перебуває в іншому місті і отримати карту не може через свого місця розташування. В такому випадку не обов'язково оформляти довіреність. Можна замовити доставку карти за допомогою пошти. Звичайно, такий спосіб не завжди надійний.

Замовити пересилання банківської карти можна тільки на території Росії. Вислати карту в іншу державу не можна.

Є ще якийсь спосіб отримання карти?