Реклама
Реклама
Реклама

Держмито на РВП в 2019 році: розмір, реквізити, квитанція

  1. Підготовчий етап
  2. збір документації
  3. Порядок заповнення заяви
  4. Сплата державного мита
  5. дія РВП

Отримання дозволу на проживання - можливість для іноземця підтвердити своє право перебувати і працювати в Російській Федерації до моменту отримання посвідки на проживання. Останній, в свою чергу, дозволить і стати через кілька років повноправним громадянином РФ. Для початку необхідно дізнатися, скільки становить держмито на РВП 2019, які реквізити вказуються, після чого оформляється і оплачується квитанція. Дозвіл проставляється в закордонному паспорті особи або ж оформляється у вигляді окремого паперу для апатридів, які бажають жити в РФ.

Дозвіл проставляється в закордонному паспорті особи або ж оформляється у вигляді окремого паперу для апатридів, які бажають жити в РФ

Підготовчий етап

Для того щоб оформити РВП в 2019 році кандидата варто звернутися в територіальні органи Головного управління з питань міграції (реорганізована ФМС Росії), що розташовуються за місцем майбутнього передбачуваного проживання.

збір документації

На офіційному сайті ГУВМ МВС Росії можна скористатися послугою автоматичного підбору необхідних документів для оплати і отримання РВП На офіційному сайті ГУВМ МВС Росії можна скористатися послугою автоматичного підбору необхідних документів для оплати і отримання РВП. Точний перелік залежить від конкретної ситуації.

Наприклад, для іноземного особи, у якого дитина є громадянином Росії (при відсутності РВП або ВНЖ будь-якої третьої країни), в звичайному порядку у Вас можуть запитати:

  • 2 примірника заяви на надання дозволу на проживання;
  • 2 фотографії;
  • Довідка про відсутність судимості;
  • завірена копія документа, що засвідчує особу (для громадян СРСР) або переклад (для жителів далекого зарубіжжя);
  • довідка про медобстеження;
  • медична довідка про відсутність ВІЛ-інфекції;
  • свідоцтво про народження дитини російського зразка (копія);
  • підтвердження громадянства РФ дитини (штамп на свідоцтві або вкладиш);
  • квитанція про оплату в 2019 році державного мита (розмір - 1600 рублів).

Порядок заповнення заяви

Для видачі дозволу на тимчасове проживання іноземна особа має особисто заповнити роздруковане заяву і подати його до органу виконавчої влади на території передбачуваного людиною місці постійного проживання Для видачі дозволу на тимчасове проживання іноземна особа має особисто заповнити роздруковане заяву і подати його до органу виконавчої влади на території передбачуваного людиною місці постійного проживання.

Цей етап варто назвати найбільш складним для іноземців. У заяві неприпустимі навіть дрібні помарки, тим більше, помилки. Повинні бути заповнені всі поля, але інформацію по частині з них часом буває складно знайти без юридичної допомоги.

На вищевказаному сайті ГУВМ МВС є велика частина всіх можливих варіантів заповнення, прикладів. Там же можна роздрукувати документи з їх заповнення. Після заповнення 23 обов'язкових пунктів система вставить отриману інформацію в зразок і запропонує зберегти форму у вигляді документа MS Word. Послуга надається безкоштовно і в режимі онлайн.

Сплата державного мита

Скільки коштує РВП в 2019 році? Для його отримання необхідно сплатити мито, розмір якої становить 1600 рублів. Реквізити для оплати можна дізнатися на Інтернет-сайті Управління з питань міграції.

У кожному суб'єкті країни реквізити розрізняються. Збігається тільки один пункт - бюджетна класифікація (код 192 1 08 06000 01 0015 110). Перерахувати кошти можна в будь-якому банку країни. У касі можна попросити підготувати квитанцію з усіма реквізитами та особистими даними платника мита.

дія РВП

Після оплати і отримання дозволу особа отримує РВП, дія якого - три роки Після оплати і отримання дозволу особа отримує РВП, дія якого - три роки. Так, отриманий в 2019 документ діє аж до 2019 року. У цей період людина може зібрати і подати документи на оформлення посвідки на проживання. Продовження ж самого РВП законом не передбачається.

Протягом наступного тижня після проставлення штампа особі необхідно зареєструватися за місцем проживання або, як мінімум, стати на міграційний облік, якщо перше на даний момент неможливо. Трудова діяльність за межами того суб'єкта, де видано РВП, обмежена.

Якщо на момент припинення дії документа особа не подала заяву про надання дозволу на проживання, то іноземець (особа без громадянства) зобов'язаний найближчим часом покинути територію Росії.