Реклама
Реклама
Реклама

Банківська система Іспанії. Найбільші банки Іспанії

  1. Банківська система Іспанії
  2. Найбільші банки Іспанії
  3. Deutsche Вank
  4. банк Santander

Банківська система Іспанії   Банківська система   Іспанії   представлена ​​Банком Іспанії, ощадними касами (caja), комерційними банками (banco) і іноземними банками

Банківська система Іспанії

Банківська система Іспанії представлена ​​Банком Іспанії, ощадними касами (caja), комерційними банками (banco) і іноземними банками. Ощадні каси за своїми функціями не сильно відрізняються від комерційних банків, іноземні ж банки «славляться» жорсткими вимогами і нелояльність до клієнтів-нерезидентів. В даний час в Іспанії завершується період злиття кас і банків у великі групи.

Рахунок в банку Іспанії для іноземців буває двох типів: рахунок нерезидента (фізичної особи, що не має дозволу на проживання) і резидента (фізичної особи, що має посвідку на проживання). Рахунок нерезидентам без проблем відкривається в іспанських банках, якщо іноземний громадянин планує придбати нерухомість в Іспанії. Відкриття рахунку займе кілька хвилин, потрібно пред'явити всього лише діючий закордонний паспорт і договір купівлі-продажу або резерву нерухомості. При реєстрації нової компанії в Іспанії власник, який не має дозволу на проживання, також без зайвого клопоту зможе відкрити рахунок на юридичну особу.

Проблеми чекають тих нерезидентів, які бажають відкрити рахунок в банку Іспанії, але при цьому не планують купувати нерухомість або відкривати компанію. Не варто звертатися в іноземні банки, де відмова гарантований. Банк Halifax Hispania, наприклад, дуже ввічливо вимагатиме уявити якісь довідки, видані Центробанком Росії, і не стане слухати запевнення в тому, що Центробанк довідок не дає і з фізичними особами не працює в принципі (як і головні банки інших країн). Barclays і Deutsche Bank можуть зажадати підтвердження діяльності на батьківщині, податкову звітність та купу інших документів - все в рамках боротьби з відмиванням капіталів.

Тарифи на обслуговування рахунку та банківські послуги всередині певного банку для резидента і нерезидента, як правило, відрізняються незначно. Нерезиденти підписують заяву, підтверджуючи, що є платниками податків в іншій країні. В Іспанії, крім комісії за обслуговування рахунку та карток, вони будуть виплачувати додатково невелику річну суму - близько 25-30 євро. У разі отримання посвідки на проживання необхідно подати документи в свій банк і поміняти статус рахунку на резидентський.

Якщо порівнювати різні банки, то їх послуги, ставки і тарифи можуть істотно відрізнятися. Щорічна комісія за обслуговування рахунку в банку La Caixa становить 48 євро (12 євро в квартал), в Deutsche Bank - близько 100 євро.

Нерезидент, який відкрив рахунок в банку Іспанії, може отримати дебетову карту і кредитну, в разі якщо банк вважатиме його благонадійним. Також можна отримати картку онлайн-доступу до свого рахунку. Така картка дозволить здійснювати практично будь-які дії з рахунком, не звертаючись в фізичний офіс: переводити гроші, запитувати кредити, відстежувати рух по рахунку, поповнювати сальдо мобільних телефонів, відкривати депозити та накопичувальні рахунки і багато іншого. Карти онлайн-доступу до рахунку в більшості іспанських банків безкоштовні. Обслуговування кредитних і дебетових карт коштує близько 30 євро на рік.

Найбільші банки Іспанії

Банк La Caixa

Банк La Caixa


Банк La Caixa входить в число найбільших банків Іспанії та і значально був створений як ощадна і пенсійна каса Барселони. Сьогодні це повноцінний банк з широкою мережею відділень по всій країні. Лояльно ставиться до клієнтів-іноземців. Вимоги до документів для відкриття рахунку в банку La Caixa можуть відрізнятися в залежності від відділення. Це відбувається тому, що відділення іспанського банку La Caixa володіють певною автономією і має право виставляти клієнтам індивідуальні вимоги. Деякі відділення банку La Caixa Барселони при відкритті рахунку іноземцю не вимагають довідок з роботи, а заносять інформацію в базу зі слів клієнта: де і ким працює, з якими операційними системами можливі надходження грошей на рахунок. Деякі відділення, наприклад, в Аліканте, навіть при відкритті резидентського рахунки вимагають укласти договір на додаткову послугу (наприклад, страхування життя або автомобіля).

При відкритті рахунку в банку La Caixa необхідно мати оригінал паспорта, копії не приймаються. Власником рахунку може бути як одна людина, так і кілька. Додаткового власника можна додати в будь-який час. Рахунок в банку La Caixa відкривається в присутності заявника, пластикова карта готується протягом тижня. Допускаються доларові рахунки.

Банк La Caixa - один з небагатьох банків, що відкриває рахунки на неповнолітніх дітей в присутності батьків (або хоча б одного з батьків). Неповнолітня дитина (16-18 років) може не тільки значитися власником накопичувального рахунку в La Caixa, а й керувати ним і самостійно знімати гроші через банкомат. Єдине обмеження для дитини - неможливість оформити в La Caixa дебетову карту. Але всі банкомати в Іспанії працюють з ощадними книжками, так що особливих проблем не виникає. Комісія за обслуговування рахунку в банку La Caixa до виконання клієнту 26 років не стягується.

Банк La Caixa не стягує комісію за оплату карткою покупки в іноземній валюті в іншій країні. При знятті грошей через банкомат іншої країни комісія буде стягуватися. За банківські перекази по Іспанії на рахунку в банку La Caixa стягується мінімальна комісія, за переклади на рахунки інших банків комісія може скласти близько 0,3-0,4% від суми переказу.

Deutsche Вank

Deutsche Вank

Найбільший німецький банк в Іспанії з досить суворими вимогами. Запит на відкриття рахунку може розглядатися протягом тижня. З клієнтів-іноземців в обов'язковому порядку вимагає надати документи, що підтверджують джерело походження коштів (наприклад, декларацію про доходи, завірену, Апостильовані і перекладену присяжним перекладачем в Іспанії). Комісія за обслуговування рахунку становить приблизно 25 євро на квартал. Можливо безкоштовне обслуговування (залежить від конкретного клієнта, оборотів по рахунку, відділення банку і т.д.).

Як і банк La Caixa, відкриває рахунки на неповнолітніх дітей. Правда, такий рахунок має виключно накопичувальну функцію. До настання повноліття дитина не має права ним користуватися.

банк Santander

банк Santander

Один з найбільших банків в Іспанії Банк Сантандер в останні роки пропонує одні з найнижчих в країні відсотків по іпотечними кредитами . Комісію за обслуговування рахунків не стягує за умови, якщо середнє сальдо за місяць перевищує 500 євро та клієнт користується в Банку Сантандер будь-якої додаткової послугою (наприклад, має іпотечний кредит на суму понад 75 000 євро або план страхування з щорічною премією понад 500 євро, або отримує заробітну плату / пенсію на свій банківський рахунок в Банку Santander і користується карткою Банку Santander).

На відміну від банку La Caixa в Банку Сантандер за оплату карткою покупок в іноземній валюті завжди стягується комісія. У 2015 році діяв тариф в розмірі 2,5% за кожну операцію (але не менше 2,5 євро). Комісія за самі карти складе від 25 євро в рік за класичну дебетову до 190 євро в рік за Platinum з додатковим пакетом послуг.

Комісія за банківський переказ по Іспанії в Банку Сантандер складе 0,3% (але не менше 3 євро), якщо одержувач також є клієнтом Банку Santander, і 0,4% (але не менше 3,5 євро), якщо одержувач обслуговується в іншому іспанському банку.

З усіх питань, пов'язаних з обслуговуванням в найбільших банках Іспанії, в тому числі комерційних і ощадних, звертайтеся до фахівців Центру послуг для бізнесу і життя в Іспанії «Іспанія по-російськи» . Наші висококваліфіковані менеджери проведуть детальну консультацію з будь-якого питання. Телефонуйте нам за телефонами, вказаними на сайті.

Потрібна допомога в Іспанії? Центр послуг «Іспанія по-російськи» - це понад 100 найменувань послуг російською мовою в будь-якому регіоні Іспанії.

+7 495 236 98 99 або +34 93 272 64 90 , [email protected]

Стаття виявилася корисною?

Так

() ()

Потрібна допомога в Іспанії?