Реклама
Реклама
Реклама

Як відкрити банківський рахунок в Дубаї на фізичну особу?

Дубай - визнаний усіма міжнародними експертами центр туризму, нерухомості і фінансів

Дубай - визнаний усіма міжнародними експертами центр туризму, нерухомості і фінансів. Банківська система Арабських Еміратів взагалі відрізняється надійністю, бездоганним обслуговуванням, безліччю приємних можливостей для клієнтів. Висока ліквідність коштів в багатьох банках підкріплена державними гарантіями. Саме в Дубаї, як найбільш розвиненому і активному еміраті ОАЕ зосереджена величезна кількість місцевих банків, філій іноземних фінансових установ на будь-який клієнтський смак.

Чи варто відкривати банківський рахунок на фізичну особу саме в Дубаї?

Варто. Арабські Емірати сьогодні виступають острівцем стабільності і безпеки на тлі безперервних економічних і політичних криз в європейських країнах. Підприємці вже давно облюбували цю країну для ведення бізнесу та збереження своїх коштів.

Навіть на тлі столиці ОАЕ Абу-Дабі Дубай має низку незаперечних переваг для відкриття банківського рахунку:

  1. Найвищим рівнем конфіденційності даних про рахунок.
  2. Надійністю фінустанов, що мають ліцензію для ведення діяльності на території Емірату.
  3. Лояльним ставленням до іноземців.

Як правильно вибрати банк в Дубаї для відкриття рахунку на фізичну особу?

Самостійно вибрати банку досить важко. На сьогоднішній день в ОАЕ працює близько півсотні різноманітних банків, що мають свої представництва на всій території країни. Вихідцям з держав СНД краще віддати перевагу місцевим банкам перед європейськими і американськими, оскільки вони більш лояльно налаштовані по відношенню до російськомовних клієнтам.

Якщо ви вибрали банк для відкриття рахунку на фізичну особу, це зовсім не означає, що ви гарантовано станете його клієнтом. Для початку вам доведеться зібрати документи за списком, потім відправити їх на перевірку. Якщо результат перевірки не задовольнить менеджера, що буде займатися вами, то ви можете отримати відмову. Важливо не тільки вибрати банк, але і потрапити до правильного менеджеру, ментальність якого не буде так вже різнитися з вашої і який буде надавати вам максимальну допомогу.

Як відкрити банківський рахунок в Дубаї на фізичну особу

Відкрити банківський рахунок в Дубаї для особистого користування навіть простіше, ніж для корпоративного, так і список документів для фізичних осіб значно коротше. Фактично все, що вам потрібно - це надати:

  1. Паспорт. Копію його сторінок, в тому числі і зі штампом, що підтверджує ваше легальне перебування на території ОАЕ, банківський службовець зніме при вас.
  2. Резидентну візу (якщо вона є, звичайно).
  3. Інформацію про стан рахунку в попередньому банку (виписку) або рекомендаційний лист від цього банку. Деякі фінансові установи ОАЕ вимагають і те, і інше.
  4. Послання від вашого директора, що у нього немає заперечень з приводу відкриття вами рахунки, якщо ви працюєте в ОАЕ і резидентну візу отримали саме через це.

Список документів банк може варіювати на свій розсуд, тому слід спокійно поставитися до змін у переліку.

На годину підписання паперів ви повинні з'явитися в ОАЕ особисто, оскільки відкриття рахунку (будь-якого типу) через інтернет або телефонний зв'язок в Арабських Еміратах заборонено.

Резиденти та нерезиденти ОАЕ: чи є відмінності у відкритті банківського рахунку в Дубаї

Незалежно від того, в наявності чи ні у вас резидентський віза, ви можете стати клієнтом вподобаного банку в ОАЕ. Резиденти можуть стати власниками, накопичувального або витратного (наприклад, для перерахування зарплати) рахунки. Нерезиденту запропонують накопичувальний тип рахунку під вельми невеликий відсоток (не більш 1,5%). В'їхати на територію країни для особистої зустрічей з банківським службовцям ви зможете і по туристичній візі, а ось управляти в подальшому своїм рахунком можна легко зробити в користуванні і надійному інтернет-банкінгу. Виникаючі питання можна вирішити по телефону.

Якщо ви не живете в ОАЕ і збираєтеся спілкуватися з менеджерами банку Дубая за допомогою телефону, то враховуйте два моменти:

  1. У вас повинен бути достатній рівень розмовної англійської або хороший перекладач в доступній близькості.
  2. Вихідні дні в ОАЕ - п'ятниця і субота, тому всі моменти ви зможете з'ясувати лише з неділі.

Якщо ви володієте резидентської візою, то крім дебетної карти отримаєте ще і чекову книжку, яка є популярним способом оплати на території Арабських Еміратів. Виписуючи чек, слід бути переконаним в тому, що на рахунку точно є потрібна сума, оскільки повернення чека в ОАЕ межує зі злочином.

Якщо ви фізична особа-нерезидент, то чекову книжку не отримаєте. А ось на кредитку можете розраховувати, якщо надасте банку заставну суму і не будете перевищувати її ліміт. Заставна сума в різних банках Арабських Еміратів відрізняється.

Відкривати банківський рахунок в Дубаї на фізичну особу самостійно або за допомогою посередника?

Багато іноземців, не бажаючи платити юридичній фірмі, вважаю за краще обходитися без посередника і проходять процедуру відкриття рахунку самостійно. Дійсно, вона не дуже складна і, якщо ви маєте в своєму розпорядженні достатню кількість часу і будете дотримуватися всіх умови, то ваші старання увінчаються успіхом.

Якщо ви не знайомі з законодавством цієї країни, не можете перебувати тут, поки надані вами документи пройдуть відповідну перевірку, і не впевнені, що зможете відкрити банківський рахунок в Дубаї на фізична особа самостійно, то краще звернутися до допомоги посередника. Співробітники юридичних фірм:

  1. Організовують вам зустріч з правильним банківським менеджером, який буде зацікавлений у тривалій співпраці.
  2. Перевірять всі необхідні документи, щоб на зустрічі в банку вже не виникло проблем.
  3. Підкажуть, як краще відповідати на питання банківського службовця, що обов'язково зазначити, а про що краще промовчати.
  4. Виступлять в ролі перекладача, якщо ви не володієте англійською на розмовному рівні.
  5. Навчать користуватися інтернет-банкінгом і токеном.
  6. Подбають про доставку кур'єром банківських карт, чекової книжки та іншого.
  7. Дадуть відповідь на всі турбують вас питання.

Тільки вам вирішувати: бажаєте ви відкрити банківський рахунок в Дубаї на фізичну особу самостійно або звернутися за допомогою до ліцензованої фірмі. Але враховуйте, що другий варіант заощадить ваш час, нерви і точно призведе до позитивного результату. Якщо Ви хочете відкрити банківський рахунок в Дубаї на фіз. особа, будь ласка, звертайтеся до нас за послугою і консультацією по е-майлу [email protected].

info

Чи варто відкривати банківський рахунок на фізичну особу саме в Дубаї?
Як правильно вибрати банк в Дубаї для відкриття рахунку на фізичну особу?
Відкривати банківський рахунок в Дубаї на фізичну особу самостійно або за допомогою посередника?