Реклама
Реклама
Реклама

Як і де дізнатися БИК Ощадбанку: всі способи

  1. Як дізнатися БИК Ощадбанку за номером картки?
  2. Дізнатися БИК за договором на відкриття карти
  3. Дізнатися БИК Ощадбанку за номером рахунку
  4. Дізнатися БИК Ощадбанку на сайті Центробанку
  5. Як дізнатися БИК на сайті Ощадбанку
  6. Дізнатися БИК через "Особистий кабінет" Ощадбанку
  7. Дізнатися БИК Ощадбанку по телефону
  8. Дізнатися БИК через мобільний додаток
  9. Що таке БИК банку?
  10. Коли може стати в нагоді БИК Ощадбанку?

Ідентифікаційний банківський рахунок (БІК) необхідно знати для повноцінних перекладів між рахунками, які неможливо здійснити тільки при наявності номера карти. Наприклад, сторонній банк, або роботодавець не в курсі платіжних реквізитів клієнта, якому необхідно здійснити переклад. В даному випадку фінансовий переклад буде неможливий, він зажадає детальної інформації по рахунку, інакше, гроші залишаться на рахунку відправника, або зовсім "зависнуть" до з'ясування деталей за рахунком - БИК. Як його дізнатися?

Зміст статті

Як дізнатися БИК Ощадбанку за номером картки?

Як дізнатися БИК Ощадбанку за номером картки

Якщо у клієнта банку на руках є лише пластикова картка з номером, дізнатися БИК не вдасться. Але, якщо в розпорядженні власника "пластику" є ПІН-конверт, який видається при отриманні нової карти, інформація відкрита. В даному конверті прописані всі реквізити банку, в тому числі БИК. Саме тому при видачі картки працівники Ощадбанку рекомендують зберігати ПІН-конверт, не втрачати його і не викидати на всьому протязі користування послугами банку.

Як дізнатися БИК Ощадбанку, якщо ПІН-конверт загублений?

Дізнатися БИК за договором на відкриття карти

Дізнатися БИК за договором на відкриття карти

Кожному клієнту Ощадбанку, який отримав пластикову карту, на руки видається документ - договір про надання послуг. У ньому значаться всі реквізити банку. Де шукати БИК, щоб не перечитувати весь договір?

Необхідно відкрити останню сторінку, в самому низу (до підписів, в табличці) прописаний БИК банку одержувача - число з 9 цифр.

Дізнатися БИК Ощадбанку за номером рахунку

Дізнатися БИК Ощадбанку за номером рахунку

Дізнатися БИК за номером розрахункового рахунку можливе при особистому відвідуванні відділення Ощадбанку. При собі необхідно мати паспорт, пластикову карту або ощадну книжку. Спеціаліст протягом декількох хвилин видасть на руки клієнта всі реквізити за рахунком, в тому числі БИК.

Дізнатися БИК Ощадбанку на сайті Центробанку

Дізнатися БИК Ощадбанку на сайті Центробанку

Інформацію про всі банки і їх реквізити можна побачити на сайті Центробанку РФ. Щоб дізнатися БИК, потрібно зробити кілька простих кроків:

  1. У пошуковому рядку в Інтернеті потрібно набрати: сайт Центробанк.
  2. Зайшовши на сайт, необхідно на головній сторінці (у верхньому меню) клікнути по жовтій іконці "Весь сайт".
  3. Далі слід знайти розділ "Інформація Міжрегіонального центру обробки інформації банку Росії".
  4. Після переходу з даного розділу внизу відкриється кілька підрозділів, позначених синім кольором, потрібно вибрати "Довідник БИК".
  5. Далі на комп'ютер або ноутбук необхідно встановити запропонований програмою "Дистрибутив програмного комплексу Довідник БИК".
  6. Залишається тільки знайти в довіднику Сбербанк, навпаки буде прописаний БИК.

Крім цього, на сайті Центрального Банку Росії можна знайти "Інформаційно-аналітичні" матеріали "з рубрикою" Класифікатори і довідники ". Потрібно пройти по рубриці і знайти" Довідника відповідності БИК і СВІФТ БИК ". Якщо завантажити цей файл і зберегти у форматі Ворд, то при відкритті матеріалу буде доступна інформація про найбільших діючих банках (у списку їх більше 500), їх БИК і СВІФТ (SWIFT) - для міжнародних фінансових операцій.

Як дізнатися БИК на сайті Ощадбанку

Як дізнатися БИК на сайті Ощадбанку

На офіційному сайті Ощадбанку теж можна дізнатися БИК. Повні реквізити за рахунком, БИК та іншу інформацію вдасться отримати тільки в регіональному розділі, для цього необхідно змінити місто на потрібний (той, де була отримана карта), так як за замовчуванням встановлена ​​Москва.

Далі потрібно відкрити розділ "Реквізити", відкриється номер ІПН та КПП, нижче слід пройти по підрозділу "Детальніше".

Дізнатися БИК через "Особистий кабінет" Ощадбанку

Дізнатися БИК через Особистий кабінет Ощадбанку

Клієнтам, що зареєстрував на сайті Ощадбанку "Особистий кабінет" можна в будь-який час дізнатися всю необхідну інформацію.

  1. Якщо зареєстровано кілька карт, необхідно вибрати саме ту, через яку здійснюватиметься фінансова операція, далі пройти по опції на головній сторінці "Особистого кабінету" "Детальна інформація".
  2. У вікні вибирається вкладка "Інформація по карті".
  3. Далі потрібно перейти по опції "Реквізити переказу на рахунок карти".
  4. У вікні буде позначено назву відділення Ощадбанку (місто, район), нижче - його БИК.

Дізнатися БИК Ощадбанку по телефону

Дізнатися БИК Ощадбанку по телефону

Якщо все прописані методи клієнтові не доступні, можна зателефонувати за номером гарячої лінії Ощадбанку 8-800-555-55-50.

Оператор запитає паспортні дані, номер карти, кодове слово (те, що було вказано при отриманні картки самим клієнтом), адреса банківського відділення, в якому була отримана карта.

Після того, як оператор переконається в достовірності власника "пластику", він продиктує БИК.

Дізнатися БИК через мобільний додаток

Дізнатися БИК через мобільний додаток

Для власників Android і IOS Ощадбанку розробив мобільний додаток, в якому можна дізнатися номер рахунку і БИК максимально швидко.

Встановити додаток можна через "Особистий кабінет" на мобільний пристрій. Далі, пройшовши в додаток, потрібно пройти по опціях: "Мої карти" - "Показати реквізити".

Що таке БИК банку?

Що таке БИК банку

Це часто задається питання. Багато людей не можуть зрозуміти, навіщо організації необхідний БИК банку для переказу грошей. Хіба для цього не достатньо мати номер карти?

Банківський ідентифікаційний код являє собою сукупність цифр, що визначають банк в загальному списку кредитно-фінансових організацій країни. БИК ніяк не прив'язаний до карти держателя "пластику", тільки до банку, до його філіям.

За допомогою банківського ідентифікаційного коду визначається приналежність пластикової карти до того, чи іншого банку.

Якщо у власника карти Ощадбанку є ще карти цього ж банку (кредитки, зарплатні, соціальні), а так само окремі розрахункові рахунки, кореспондентські рахунки - БИК для всіх буде однаковий.

ПАТ Ощадбанку має кілька філій, тому завжди варто уточнювати інформацію по БИК саме по тому, в якому була отримана карта.

Коли може стати в нагоді БИК Ощадбанку?

Коли може стати в нагоді БИК Ощадбанку

Навіщо потрібно знати БИК, в яких випадках він може стати в нагоді?

  1. При проведенні фінансових операцій з іноземними банками. В даному випадку відправнику необхідно крім номера карти знати всі деталі по розрахунковому рахунку, обов'язково - БИК Ощадбанку. Справа в тому, що номери карт кількох банків можуть збігатися, і спрямовані гроші можуть піти на рахунок іншого банку, не дійшовши до потрібного адресата.
  2. При переказі грошей на рахунку сторонніх банків. Логіка така ж, як в попередньому пункті.
  3. При оплаті покупок або послуг через Інтернет, якщо проводиться повноцінний переклад, наприклад, з карти на розрахунковий рахунок компанії (не на банківську карту або електронний гаманець).

При оплаті покупок або послуг через Інтернет, якщо проводиться повноцінний переклад, наприклад, з карти на розрахунковий рахунок компанії (не на банківську карту або електронний гаманець)

Як дізнатися БИК Ощадбанку за номером картки?
Коли може стати в нагоді БИК Ощадбанку?
Як його дізнатися?
Як дізнатися БИК Ощадбанку, якщо ПІН-конверт загублений?
Де шукати БИК, щоб не перечитувати весь договір?
Що таке БИК банку?
Хіба для цього не достатньо мати номер карти?
Коли може стати в нагоді БИК Ощадбанку?
Навіщо потрібно знати БИК, в яких випадках він може стати в нагоді?