Реклама
Реклама
Реклама

[ПИТАННЯ-ВІДПОВІДЬ] Як вчинити підприємству, якщо банк боржника не повертає

  1. [ПИТАННЯ-ВІДПОВІДЬ] Кредитор ліквідовано, борги залишилися. »

Відповідно до ст. 6 ФЗ "Про виконавче провадження" від 21 липня 1997 р No. 199-ФЗ банк або інша фінансова установа, що здійснює обслуговування рахунків боржника, в 3-денний термін з дня отримання виконавчого листа (документа) від стягувача або судового пристава-виконавця виконують містяться у виконавчому документі вимоги про стягнення грошових коштів або роблять відмітку про повний або часткове невиконання зазначених вимог у зв'язку з відсутністю на рахунках боржника грошових коштів, достатніх для задоволення вимог стягувача. Невиконання зазначених вимог є підставою для накладення судом загальної юрисдикції або арбітражним судом на банк або іншу кредитну організацію штрафу в порядку і розмірі, визначених федеральним законом.
Як видно з Вашого питання, виконавчий лист видав арбітражний суд. Ст. 206 АПК РФ передбачає за невиконання судового акта (в даному випадку виконавчого листа) арбітражного суду про стягнення грошових коштів банком або іншою кредитною установою, якої подано виконавчий лист, на нього накладається арбітражним судом штраф у розмірі до 50% суми, що підлягає стягненню. Неодноразове невиконання судових актів арбітражних судів банками чи іншими кредитними установами є підставою для відкликання ліцензії на здійснення банківських операцій.
Для цього Вам необхідно звернутися в арбітражний суд, який виніс рішення, із заявою, в якому вказати, коли був направлений виконавчий лист в банк боржника, коли була отримана відповідь банку про відсутність коштів на розрахунковому або іншому рахунку боржника, достатніх для задоволення Ваших вимог, коли були направлені запити в банк боржника. Бажано, якщо на підтвердження Ви докладете оригінали або копії поштових документів, що підтверджують Ваші твердження.
Питання про накладення штрафу дозволяється в засіданні арбітражного суду за правилами гл. 13 АПК РФ. Накладення арбітражним судом на банк або інша кредитна установа штрафу за невиконання судового акта арбітражного суду не звільняє банк або інша кредитна установа від виконання судового акта суду.
Після отримання виконавчого листа з банку боржника з відповідними відмітками Вам необхідно пред'явити виконавчий лист судовому приставу-виконавцю за місцем знаходження боржника - юридичної особи або місцем знаходження майна боржника - юридичної особи (ст. 11 ФЗ "Про виконавче провадження").

[ПИТАННЯ-ВІДПОВІДЬ] Кредитор ліквідовано, борги залишилися. »
Загальна судова практика »
Відповідно до ст

Читайте також

Популярні документи