Реклама
Реклама
Реклама

NEWSru.com :: У Москві засуджений заступник директора Селезневской лазень, підіслав кілера до свого боса 16 років тому

Тверський районний суд столиці виніс вирок у кримінальній справі, порушеній стосовно 54-річного москвича Володимира Смирнова. Він організував вбивство глави Селезневской лазень, після чого очолив це підприємство

Тверський районний суд столиці виніс вирок у кримінальній справі, порушеній стосовно 54-річного москвича Володимира Смирнова. Він організував вбивство глави Селезневской лазень, після чого очолив це підприємство.

За злочин 16-річної давності Володимир Смирнов проведе 14 років у колонії суворого режиму, повідомляє офіційний сайт столичної прокуратури.

Як випливає з матеріалів справи, Смирнов в 1994 - 1998 роках виконував обов'язки заступника директора товариства з обмеженою відповідальністю "Селезнівка". З керівником компанії Олексієм Сухарєвим він вступив в конфлікт, що вилився в судовий розгляд про збільшення статутного капіталу та реорганізації товариства в товариство (Смирнов домагався розширення своєї участі в бізнесі).

У березні 1998 року Смирнов програв судову тяжбу і відразу після цього організував з трьома спільниками вбивство свого керівника. Поплічники замдиректора розробили план замаху із застосуванням вогнепальної зброї, причому напад мало статися прямо в приміщенні Селезневской лазень, розташованих на Селезневской вулиці.

29 березня 1998 року кілер, озброєний пістолетом Макарова з пристроєм для безшумної і безполуменевої стрільби, пройшов в бар Селезневской бань і застрелив "головного банщика" Сухарева. Це сталося буквально на очах у відвідувачів оздоровчого закладу.

"Інші співучасники вбивства перебували поблизу для забезпечення відходу з місця злочину", - відзначили в прокуратурі.

В кінці 2001 року після усунення суперника Смирнов був затверджений на посаду генерального директора ТОВ "Селезнівка", оскільки був основним власником часткою підприємства. Пізніше він також очолив Внуковские лазні, пише "Московський комсомолець" .

Встановити причетність Смирнова до скоєного зухвалого вбивства вдалося роки по тому. Замести сліди йому допомогла смерть кілера від передозування наркотиків, а інших "ниточок" у слідчих не було.

Лише в квітні 2012 року слідчі провели перевірку слідів пальців рук, виявлених на місці події. Результати дактилоскопічної експертизи показали, що вони належать співмешканці одного з виконавців вбивства Сухарева, яка була свідком злочину. В ході допиту жінка дала докладні показання, які призвели до арешту Смирнова, повідомляє офіційний сайт СК РФ.

Підслідному інкримінували ч.3 ст.33 п. "Ж, з" ч.2 ст.105 КК РФ (організація вбивства, скоєного групою осіб за попередньою змовою, з корисливих мотивів, за наймом).

Додамо, що кримінальні справи, порушені стосовно спільників Смирнова, були виділені в окреме провадження. В даний час розслідування по них припинено в зв'язку зі смертю фігурантів. Всі вони були членами "люберецької" злочинного угруповання.

Сам Смирнов навіть в суді вперто заперечував свою провину. Але проти нього дала свідчення жінка, що стала свідком розмови обвинуваченого з представником бандитського угруповання, який повинен був знайти йому кілера.