Реклама
Реклама
Реклама

прибудова

Чи потрібен дозвіл другого власника на будівництво прибудови до пайової дому, якщо моя половина на моїй дільниці? І як потім оформити будинок з 40 м в 100 м?

Добрий день необхідно отримати в адміністрації дозвіл на будівництво (реконструкцію). а так же згода другого власника, якщо дозвіл немає, доведеться оформляти документи на прибудовах в судовому порядку. ГК РФ Стаття 247. Володіння і користування майном, що перебуває у спільній частковій власності 1. Володіння і користування майном, що перебуває у спільній частковій власності, здійснюються за згодою всіх її учасників, а у разі недосягнення згоди - в порядку, що встановлюється судом. 2. Учасник часткової власності має право на надання в його володіння і користування частини спільного майна, сумірною його частці, а при неможливості цього вправі вимагати від інших учасників, що володіють і користуються майном, що доводиться на його частку, відповідної компенсації.

Як разрещіть питання з прибудовою до будинку, якщо вже був суд і змусила адміністрація зносити за браком дозволу, хоча аргументи і всі інстанції підтвердили, що немає причин, щоб вона не існувала. Тепер питання? Я розлучена з чоловіком, 3 роки не живу за адресою, долі не імеюкак пів року, відписала дочки, сама Плоче і живу в іпотечній квартирі. Пристави змушують мене плоті штрафи, за те що під час прибудова не переніс цього, а чоловік і не збирається, так як не працює офіційно, а тільки по лагідно терміновим договорами, я працюю в бюджетній організації і з цього мене довбають, чи можна мені відстояти своє право не брати участь у подальшій долі цієї прибудови, т.к зараз виплачую іпотеку сама, де живу.? Дякую!

До тих пір, поки існує судове рішення, в якому Ви вказані в якості боржника (зобов'язаного зробити певні дії) - не зможете, описані Вами обставини тут ні до чого.

Як можна аредават незаконно прибудова для торгівлі.

Добридень! Орендувати можна за договором оренди. Право на прибудову у того, хто її побудував. Це можливо поки споруда існує. Однак, не раджу. У будь-який момент прибудова може бути знесена в будь-який момент.

У будь-який момент прибудова може бути знесена в будь-який момент

Мер селища віддала старий списаний будинок многдной сім'ї на розбирання будинку на прибудову будинку. Але виявилася що мер вже інші людям віддала. Заява на дозвіл розбирання мер підписала. Документ у мене.

Є дозвіл-розбирайте.

Відмовили в адміністрації в прибудові до будинку на двох господарів, що робити? Хотіли прилаштувати дві кімнати різностатевим дітям зараз в будинку всього одна кімната на чотирьох.

Гіпотетично - спробувати оскаржити або оскаржити законність такої відмови. Треба дивитися запит дозволу на капбудівництво / реконструкцію і вмотивовану відповідь адміністрації, а потім кваліфіковано вирішувати, що робити.

У мене будинок в частках на 2 сім'ї, входи і камунікацій у кожного свої. Можна мені зробити прибудову до своєї частини будинку без згоди сусідів? І можна зробити розділ часткою щоб не залежати один від одного? І куди звертатися в першу чергу?

Добридень! Для будівництва прибудови до будинку в першу чергу необхідно отримати дозвільні документи на реконструкцію. Для цього необхідно звернутися в Адміністрацію району до відділу архітектури із заявою про надання Містобудівного плану земельної ділянки. Якщо Адміністрація дає дозвіл, то згода сусіда не буде потрібно, тому що земля знаходиться у Вас у власності, отримано дозвіл на реконструкцію. І останній момент: адміністрація підтверджує, що будівництво ведеться відповідно до дозволу.

Згідно з технічним паспортом будинку прибудова до будинку відображена як веранда, за фактом господарі будинку зробили з веранди житлову кімнату, але не оформили переклад документально. Згідно зі свідоцтвом про реєстрацію права власності будинку і виписці з ЕГРН загальна площа будинку зареєстрована і відображена без веранди. При поділ будинку в натурі повинна будівельна експертиза врахувати і розділити вказану прибудову? Як житлове приміщення, тому що з неї зробили кімнату або як веранду? Або взагалі не повинна враховувати прибудову, а повинна здійснити розділ в натурі площі будинку зазначеної в Виписуванню з ЕГРН?

Вважаю. Що експертиза, призначена судом, повинна врахувати прибудову. Як саме-це повинен обґрунтувати експерт.

Загальнопайової власність приватного будинку і землі. Ми з своєї частки прибрали стару прибудову, (за технічним паспортом вона є) а по факту немає. Зараз хочемо побудувати нову замість старої. Чи потрібно брати дозвіл з сусідів? І якщо хочемо трохи збільшити розмір прибудови пропорційно своєї частки, які дії потрібно зробити?

Дозвіл сусіда треба тільки якщо ви будете порушувати відступ від їх ділянки.

Саседка незаконно зробили прибудову до будинку захопивши частину моєї землі (будинок на двох господарів). адміністрація в узаконити будівлю їй відмовила, вона подала в суд на адміністрацію. Склад суду, які мені потрібні документи, що підтверджують про не закон захопленні моїй території?

Документи, які підтверджують ваше право володіння цією землею.

Документи про право власності на землю з кадастровим планом. І зустрічний позов до сусідки про знесення самовільної будівлі.

Мені потрібно ввести в експлуатацію прибудову житлового будинку. Дозвіл на реконструкцію з архітектури є і нотаріально завірений дозвіл від сусідів, що відступлю від їх ділянки 1 м.тоже є. В архітектурі сказали, що відмовлять у воді в експлуатацію і тільки звертатися до суду, що б узаконити. Наскільки складно це буде зробити. З Краснодара.

Потрібно збирати документи і звертатися із заявою до суду. Оплачується держмито. Можна по пошті, можете оформити довіреність на юриста.

Зробили прибудову (120 кв.м.) до приватного двоквартирних будинку (квартира 36 кв.). Квартира в 4 долях. У мене тільки 1 частка. Хочемо узаконити прибудову і оформити на себе. Як краще зробити. Виділити в натурі 1 частку (9 кв. М.) І потім оформити прибудову до своєї долі, як тільки зведену. Або спочатку узаконити прибудову і зробити угоду про розподіл часток? У яких випадках я можу звернутися до суду для вирішення мого питання? Дякуємо))

Добрий вечір спочатку узаконити прибудову а потім якщо другий власник не проти оформити на себе.

Доброго дня! Для визнання права власності на самовільну споруду Вам буде необхідно звернутися в суд. При цьому споруда повинна відповідати містобудівним, земельним нормам, чи не порушує права та охоронювані законом інтереси інших осіб і не створює загрозу життю і здоров'ю громадян. Швидше за все буде потрібно експертиза. Враховуйте, що при зверненні до суду з зазначеним вимогою відповідач звернутися (швидше за все) із зустрічним позовом про визнання самовільно побудовою і знесення за Ваш рахунок. Раджу звернутися до фахівця.

Нюансів багато, стривайте поки прем'єрський наказ візьмуть про продовження амністії, а розділити встигнете.

Цікавить два питання:
1. неоформлених прибудова балкона на другому поверсі багатоквартирного будинку. Як можна узаконити?
2. Балкон і вікна виходять на дах прибудови, у вигляді декількох комерційних приміщень. Дуже сильно чути вентиляцію, звуки возів з товаром цілодобово, гуркіт вранці при прийомі товару в супермаркет. Як з цим боротися? Зробив експертизу по шуму, зафіксували перевищення. Але тому що організацій декілька, виникає питання, мені до кожної організації претензію оформляти або якось можна об'єднати?

Отримати інформацію з ЕГРН про власника, до нього і пред'являти.

Чи можна капітал оформити на ремонт і прибудову?

Добрий день, Олеся! На ремонт материнський капітал оформити не вийде, тільки на прибудову.

Що загрожує за самовільну прибудову до квартири на землі належить місцевій адміністрації?

Як можуть по ст. 222 ГК РФ знести самовільну споруду Рішення про знесення самовільної будівлі може прийняти суд, а в деяких ситуаціях - органи місцевого самоврядування. У ряді випадків рішення про знесення не приймуть. Ви можете примусити до зносу самовільної будівлі, зокрема, особа, яка її звело, звернувшись з позовом до суду, якщо за законом у вас є таке право. На підставі рішення суду ця особа повинна буде знести споруду або відшкодувати ваші витрати на знесення. Якщо відповідач знесе будівлю добровільно, виконання рішення суду організовує судовий пристав, але ви зможете знести її самі, якщо це буде зазначено в судовому рішенні.

Адміністрація може подати позов про знесення споруди, оскільки вона незаконна. На жаль, узаконити будівництво на неприналежні господареві прибудові ділянці практично неможливо.

Ситуація така. У 90-х року батько розширив будинок і вийшов за червону лінію до дороги. Прибудова узаконена була. Будинок одноповерховий 4-х квартирний. Це Крим, місто Сімферополь. При України ніхто не турбував, тепер приїхали чиновники і нам загрожують зносом. Що в цій ситуації можна зробити?

Звертатися до суду про визнання невід'ємною частиною житлового будинку цієї прибудови. Взагалі необхідно дивитися як змінювалися червоні лінії за весь зазначений період, яка площа ділянки, які норми порушуються (крім червоних ліній), а для цього вам необхідно на очну консультацію до юриста, в рамках віртуальної інтернет консультації такі справи, а це одні з не простих категорій, які не можливо вирішити. Або вам це узаконять, або на жаль ..

Чи потрібно робити межування і град план для прибудови до будинку.

Доброго дня! Ви можете після придбання квартири оформити договір дарування, відповідно, користуватися ваша подруга буде їй як своєї, але право власності буде за вами.

У 80-х роках мати подарувала 1/2 будинку синові. На сьогоднішній день до будинку є прибудов і площа змінилася. Як зареєструвати право власності на будинок і прибудову, якщо земля на якій стоїть будинок належить покійному батькові (помер 15 років тому). Росреестр відмовив у реєстраційні дії.

Вам у спадок потрібно вступити на землю, термін позовної давності відновлюється через суд, вказуйте що фактично його прийняли і користувалися.

Привіт Аліна! Мамі потрібно визнати право власності на землю в порядку спадкування після смерті чоловіка, а потім подарувати 1/2 земельної ділянки синові.

Добридень! В судовому порядку визнавати право власності в порядку спадкування, приводити висновок про те. що прибудова відповідає всім нормам і також узаканівать її через суд.

Купила недобудований будинок, побудований більше 10 років тому. У плані є прибудова, але тепер сусіди не дозволяють її пристроювати. Чи мають вони рацію і мої подальші дії? Дякуємо.

Доброго дня! Давати дозвіл на реконструкцію, будівництво нових об'єктів має право Департамент земельних і майнових відносин, а не сусіди. З планом і з усіма документами йдете до департамент на отримання дозволу на прибудову.

У нас згорів дачний будиночок з прибудовами. Вогонь перейшов від сусідів. Що нам робити, як діяти далі? Дача не застрахована.

Добридень! Якщо Викликалися пожежні і вогонь гасився їх силами, то перше найпростіше це дізнатися у відділі наглядової діяльності (відділу державного пожежного нагляду) яке рішення прийнято за матеріалами перевірки. Написати заяву про порушення кримінальної справи за фактом пожежі, домогтися визнання цивільним позивачем якщо сума збитку значна - це в ідеалі. А якщо суму збитку доказами Ви не встановите, то пробувати через суд стягувати.

З чого почати?! Обрушилася прибудова де був встановлений лічильник електричний .. Йому м'яко сказати хана .. Що мені робити ?!

Питання не зовсім правової. В першу чергу звернутися до енергетиків, щоб уточнити, яку модель лічильника краще придбати і домовитися з ними про приїзд, щоб підключити лічильник знову.

Придбали будинок в селі на двох (брат з сестрою). З плином часу брат зробив прибудову до будинку, на свою половину будинку оформив дарчу на сестру, а прибудову на себе. В результаті будинок перейшов у статус квартири, і у сестри кв№ 1, у брата кв № 2. Два різних свідоцтва права. За метражу квартири теж різні. (Правда, земля поділена навпіл, але це окремі свідоцтва). Тепер вони продають будинок цілком одному покупцеві. У МФЦ їм сказали, що так просто його не можна продати, потрібно щоб був або один власник або у кожного по 1/2 частці на весь будинок цілком.
Хіба можна тепер переробити свідоцтва? Або є якийсь інший спосіб, про який я нічого не знаю?

Шановна Наталія, треба продавати обидві квартири окремо як вони зареєстровані в ЕГРН, так як не можна продати те, чого формально немає. Будинки як окремого об'єкта нерухомості немає, є дві квартири.

У мене таке питання. У нас будинок на 2 зозяіна. Ми робимо прибудову до будинку. Можу я на цій прибудові зробити другий поверх, не беручи дозволу у сусідки?

Добридень! Ні, все реконструкції, які виробляються з об'єктом часткової власники повинні бути вироблені з їх згоди. Звичайно, не отримавши згоди можна звернутися в суд, однак не факт, що він буде на вашому боці. Можна виділити право власності в натурі, фактично зробивши з одного об'єкта власності два. Але це теж буде робитися через суд, в якому буде призначена судова експертиза про можливість виділення частки в натурі. У разі позитивного результату за умови, що ця прибудова буде визнана вашої, то ви зможете зробити до неї другий поверх, не питаючи дозволу у іншого власника (знову ж таки, якщо це не порушить будівельних норм).

Я являюсь власників квартири в багатоквартирному будинку. Сусідкою проведена прибудова, яка розташована на відстані 30 см. Від мого вікно. Які норми будівництва порушені, куди звертатися?

Звертатися треба в прокуратуру з письмовою скаргою.

Відповідно до ст. 9.5 КоАП РФ, за будівництво, реконструкцію об'єктів капітального будівництва без дозволу на будівництво в разі, якщо для здійснення будівництва, реконструкції об'єктів капітального будівництва передбачено отримання дозволів на будівництво, передбачено накладення адміністративного штрафу на громадян у розмірі від двох тисяч до п'яти тисяч рублів; на посадових осіб - від двадцяти тисяч до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; на осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи, - від двадцяти тисяч до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративне призупинення їх діяльності на строк до дев'яноста доби; на юридичних осіб - від п'ятисот тисяч до одного мільйона рублів або адміністративне призупинення їх діяльності на строк до дев'яноста доби. Справи про адміністративні правопорушення розглядаються посадовими особами органів державного будівельного нагляду. В т.ч., керівники структурних підрозділів органів виконавчої влади суб'єктів РФ, уповноважених на здійснення державного будівельного нагляду, їх заступники.

Вітаю. Якщо прибудинкова територія не сформована і не виділена, то необхідно звертатися в Адміністрацію міста і ДАБК зі скаргою на самовільне будівництво. Також можете зробити запит в Госкомрегістр і дізнатися чи є дана споруда самовільної. Процес тривалий, але вирішуване. Хай щастить.

Чи можу я зробити прибудову до своєї частини будинку якщо будинок знаходиться в частковій власності.

Добридень! Ви зможете зробити прибудову тільки за згодою всіх власників. До того ж майте на увазі, що після прибудови частка кожного збільшиться, якщо не буде угоди про перерозподіл часток. Також, не забувайте, що перш ніж здійснювати будівництво, необхідно подати повідомлення в ОМС про плановану реконструкції в порядку ст. 51.1 ГрК РФ. Всього доброго!

Адміністратор, як мені бути з незаконною прибудовою в загальному дворі. Сусідка загородила загальний прохід без дозволу, що мені робити?

Якщо сусідка не реагує, то залишається тільки в суд подавати.

Вам потрібно в судовому порядку просити усунути перешкоди.

Чи потрібно реєструвати прибудову до будинку?

ГК РФ Стаття 219. Виникнення права власності на знову створюване нерухоме майно Право власності на будівлі, споруди та інше знову створюване нерухоме майно, що підлягає державній реєстрації, виникає з моменту такої реєстрації. Якщо не збираєтеся нічого продавати, дарувати тощо, то можете і не реєструвати.

Шановний Валерій Леонідович м.Оренбург! Так прибудову до житлового будинку необхідно реєструвати в Росреестра суб'єкта РФ. Але при цьому, в даний час після 01 березня 2019 року вам необхідно буде отримати в Адміністрації муніципального освіти Дозвіл на будівництво даної Прибудови (ст.51 Гр До РФ). Удачі вам Володимир Миколайович г. Уфа 25.04.2019 р

У 2010 році було оформлено дозвіл на будівництво (прибудова) терміном на 10 років. У цьому році вирішили перебрати старий будинок (згнили нижні вінці). Чи потрібно брати дозвіл?

Привіт, Наталія! Я не зовсім розумію, что означає перебраті и що таке вінці, но скажу вісь що. Согласно ч.1 ст.51 Містобудівного кодексу РФ Дозвіл нужно, если необходимо або побудуваті новий об'єкт, або реконструюваті Вже існуючій. З будівництвом зрозуміло. Відповідно до п.14 ст.1 Містобудівного кодексу РФ реконструкція об'єктів капітального будівництва (за винятком лінійних об'єктів) - зміна параметрів об'єкта капітального будівництва, його частин (висоти, кількості поверхів, площі, обсягу), в тому числі надбудова, перебудова, розширення об'єкта капітального будівництва, а також заміна та (або) відновлення несучих будівельних конструкцій об'єкта капітального будівництва, за винятком заміни окремих елементів таких конструкцій на аналогічні або інші улучшающ ие показники таких конструкцій елементи і (або) відновлення зазначених елементів. Таким чином, якщо в ході Ваших дій зміняться параметри будинку або ось ці самі вінці є несучими конструкціями, дозвіл отримувати потрібно. Якщо ж вінці - це окремі елементи несучих конструкцій, і Ви їх відновлюєте або покращуєте, а при цьому не змінюються параметри будинку - дозвіл не потрібен.

Чи потрібен дозвіл другого власника на будівництво прибудови до пайової дому, якщо моя половина на моїй дільниці?
І як потім оформити будинок з 40 м в 100 м?
Тепер питання?
Відмовили в адміністрації в прибудові до будинку на двох господарів, що робити?
Можна мені зробити прибудову до своєї частини будинку без згоди сусідів?
І можна зробити розділ часткою щоб не залежати один від одного?
І куди звертатися в першу чергу?
При поділ будинку в натурі повинна будівельна експертиза врахувати і розділити вказану прибудову?
Як житлове приміщення, тому що з неї зробили кімнату або як веранду?
Або взагалі не повинна враховувати прибудову, а повинна здійснити розділ в натурі площі будинку зазначеної в Виписуванню з ЕГРН?