Реклама
Реклама
Реклама

У Балашисі заклали капсулу у фундамент майбутньої поліклініки

У мікрорайоні Гагаріна відбулася урочиста церемонія закладки капсули в фундамент майбутньої поліклініки. У ній взяли участь голова Московської обласної Думи Ігор Бринцалов, голова міського округу Євген Жирков, депутат Мособлдуми Володимир Шапкін, депутати Ради депутатів міста, члени Громадської палати міста, жителі мікрорайону Гагаріна, керівники Балашихинський ЦРЛ, представники генерального підрядника ГК «Мортон».

Сучасний 5-поверховий медичний центр на 600 відвідувань в зміну заплановано ввести в дію в кінці 2017 році. Поліклініка буде складатися з трьох корпусів. Відвідувачі зможуть зробити рентген, флюорографію, ЕКГ, УЗД, отримати физиолечение. Передбачена також стоматологія з зуботехнічною лабораторією та клініко-діагностична лабораторія з окремим входом. Крім цього, тут облаштують і пункт невідкладної допомоги та травматологічний пункт. Передбачено відділення денного стаціонару. Дане медичний заклад буде здійснювати прийом як дорослих, так і дітей.

«Ті завдання, які поставив перед нами губернатор Московської області Андрій Юрійович Воробйов, сьогодні знаходять відображення в нашому місті. Тільки за минулий рік ми відремонтували за допомогою уряду Московської області 8 поліклінік. Цього року наведемо в порядок близько 10. Приступили до будівництва ще двох медичних установ. Це поліклініки в мікрорайонах Гагаріна і Авіаторів. Найближчим часом відбудеться урочисте відкриття та пологового будинку в мікрорайоні Саввін. Уряд області вкладає в розвиток нашої території і, особливо, в охорону здоров'я серйозні гроші. Наше завдання - контролювати, підтримувати ці процеси, створювати всі комфортні умови праці для працівників охорони здоров'я », - заявив Євген Жирков.

Відкриття даного закладу стало можливим завдяки співпраці регіональної влади і органів місцевого самоврядування.

«Більше 10 років на території міського округу не будувалися нові об'єкти охорони здоров'я. Сьогодні місту приділяється велика увага з боку уряду Московської області і Московської обласної Думи. Зокрема, на будівельні роботи для цього об'єкта з бюджету регіону виділяється більш 740 млн рублів. Після прийняття закону про трирівневої системі охорони здоров'я, ми направили наш бюджет на те, щоб навести порядок в сфері охороні здоров'я. Така програма з будівництва нових поліклінік, діагностичних центрів, перинатальних центрів, фельдшерсько-акушерських пунктів реалізується по всій Московської області. Звичайно, Балашиха - найбільше місто в нашому регіоні і йому приділяється найбільша увага », - зазначив Ігор Бринцалов.

Також спікер Мособлдуми підкреслив, що сьогодні робота з модернізації охорони здоров'я ведеться за трьома напрямками. Крім будівництва нових установ, проводиться капітальний ремонт існуючих об'єктів і залучаються фахівці вузької спрямованості. Велика увага приділяється забезпеченню потребують лікарськими препаратами і необхідним медичним обладнанням.

Послугами нового установи зможуть користуватися пацієнти, які зараз прикріплені до поліклініки № 2 (вул. Зарічна, д. 2). Крім того, медичне обслуговування отримають і жителі мікрорайонів Гагаріна, Смарагдовий, Бурштиновий, кварталу Лукіно.

«Я в Балашисі провів більше 50 зустрічей в різних сферах. Найголовніше питання, яке задають городяни: коли ж з'являться нові і сучасні медичні установи. Сьогодні зроблено крок, який зменшить гостроту цієї проблеми. Думаю, такою практикою ми вирішимо існуючі проблеми в сфері охорони здоров'я міського округу », - сказав депутат Московської обласної Думи Володимир Шапкін.

У свою чергу, говорячи про притягнення до закладів охорони здоров'я фахівців, глава міста Євген Жирков зазначив, що в цьому році для лікарів вже виділено 5 квартир, до кінця року нададуть ще 10.

Новини по темі: Нову поліклініку побудують в Балашисі до кінця 2017 - Телеканал «360 ° Підмосков'ї»