Реклама
Реклама
Реклама

пріоритети розвитку

Тільки разом, тільки єдиною командою! Хочу підкреслити: ми ніколи б не змогли забезпечити високий темп змін без підтримки жителів, без довіри нашого президента, без роботи єдиної, злагодженої команди.

Андрій Воробйов, губернатор Московської області

Розвиток системи охорони здоров'я

джерело:   ©   , Митищинського інформаційне агентство, Марія Бердюкова У 2018 році рамках реалізації програми зі збільшення тривалості життя в Підмосков'ї буде побудований ще один сучасний хірургічний корпус і консультаційно-діагностичний центр онкоцентру в Балашисі джерело: © , Митищинського інформаційне агентство, Марія Бердюкова У 2018 році рамках реалізації програми зі збільшення тривалості життя в Підмосков'ї буде побудований ще один сучасний хірургічний корпус і консультаційно-діагностичний центр онкоцентру в Балашисі. Продовжиться впровадження високих технологій в медицині.

У 2018-2019 роках буде повністю закінчено ремонт всіх дитячих і дорослих поліклінік. У 2020 році будуть отремонтіровни великі лікарні в Можайському районі, Коломиї, Королеві і інших містах області.

Увага до пацієнта - основа стандарту роботи закладів охорони здоров'я, який був введений три роки тому. Стандарт: починаючи від паркування та пандуса, закінчуючи електронним записом до лікаря і комфортними зонами очікування. Крім того, електронні медичні картки - до кінця 2019 року буде і у дорослих і в дитячих поліклініках.

Головний виклик на сьогодні - це дефіцит лікарів, переважно терапевтів і педіатрів. Уряд області пропрацює питання збільшення зарплати терапевтам і педіатрам, яких в Підмосков'ї особливо не вистачає. А главам муніципалітетів спільно з Міністерством охорони здоров'я доручено знайти лікарів і надати їм житло.

У області є енергія для подальшого руху вгору, для нових проривів.

Андрій Воробйов, губернатор Московської області

розвиток економіки

джерело:   Головне управління «Державна житлова інспекція Московської області»   Базис будь-яких досягнень - здорова, динамічно зростаюча економіка джерело: Головне управління «Державна житлова інспекція Московської області» Базис будь-яких досягнень - здорова, динамічно зростаюча економіка. За п'ять років валовий регіональний продукт Підмосков'я виріс майже в півтора рази. Для підвищення добробуту жителів Підмосков'я необхідний прорив в економіці, додаткові інвестиції. Міністерству економіки та фінансів доручено знайти додаткові ресурси того, щоб збільшити їх з 10 до 15% бюджету області. Ефективним заходом будуть гранти муніципалітетам, які мають кращі концепції, кращі проекти нових заводів, фабрик, нових точок зростання. На це передбачено 1 мільярд рублів.

Залучення інвесторів і підтримка підприємців

джерело:   ©   , Прес-служба адміністрації міста Реутова, Ранет Матказін У Московській області пріоритетом було і залишається створення максимально комфортних умов для підприємців джерело: © , Прес-служба адміністрації міста Реутова, Ранет Матказін У Московській області пріоритетом було і залишається створення максимально комфортних умов для підприємців. Обласному інвестиційному блоку доручено подати заявку в міністерство економічного розвитку РФ на створення нової особливої ​​економічної зони в Кашире, де є необхідні енергетичні і газові потужності, зручна логістика. Середнє завантаження індустріальних парків в Підмосков'ї становить 33%. Вітчизняних та іноземних інвесторів запрошують будувати і працювати в Підмосков'ї.

Актуальним завданням для глав територій залишається «особистий мегапроект», який дозволить територіям активно розвиватися, мати стійке економічне становище. Наприклад, на розвиток інвестпроекту в наукомісті Пущино передбачено 1,5 мільярда рублів, з метою залучення вітчизняних та іноземних інвесторів, які вкладуть 15 мільярдів рублів для створення сучасних фармзаводов на території 60 гектарів.

Розвитку малого бізнесу приділяється не менше уваги: ​​Для зручності власників невеликих кафе, магазинів, автосервісів, хімчисток, стоматологий, булочних влада вживає всіх заходів підтримки, причому тепер - через МФЦ. Це дозволило спростити процедуру, скоротити терміни і, найголовніше, зробити прозорою цю роботу. В цілому за п'ять років субсидії отримали понад 1 тисячі підприємців.

Розвиток сільського господарства

джерело:   Прес-служба Губернатора Московської області   У Підмосков'ї працює 80% сільгоспземель джерело: Прес-служба Губернатора Московської області У Підмосков'ї працює 80% сільгоспземель. За п'ять років було введено в обіг 212 тисяч гектарів. Завдяки будівництву теплиць в Луховицах, Кашире, Ногинском районі самозабезпеченість овочами до кінця 2018 року сягне 100%. У закордонних помідорах і огірках потреби не буде.

Програма підтримки молочної сфери призвела до того, що надої в області з однієї корови вийшли на рівень Євросоюзу: 6,7 тисячі кілограмів на одну корову. Мета - через три роки отримати 1 мільйон тонн молока на рік.

Для зручності виробників в 2018 році в Підмосков'ї переходять до прийому заявок на отримання субсидій в електронному вигляді. Будь-фермер прямо з дому зможе оформити необхідні документи в онлайн-режимі.

У минулому році вперше в Росії Московська область почала надавати гранти малим сироварні. Вже завершено розробку проекту, і в березні стартує будівництво великого сирного кластера в Дмитрівському районі. До нього увійдуть і вітчизняні виробники, і іноземні - з Італії та Іспанії. Дія цієї програми буде продовжено до 2020 року. Сенс її полягає в тому, що підприємці отримують не тільки компенсацію на будівництво інфраструктури, а й 20% капітальних витрат.

Ця проблема вкрай актуальна для Підмосков'я. Дуже важливо працювати там, де живеш, і жити там, де працюєш.

Андрій Воробйов, губернатор Московської області

Створення нових робочих місць

джерело:   РІАМО   , Анастасія Осипова промпарків, ферми, заводи - все це конкретні робочі місця джерело: РІАМО , Анастасія Осипова промпарків, ферми, заводи - все це конкретні робочі місця. За п'ять років в регіоні вдалося створити 250 тисяч робочих місць. У 2018 році планується створити 50 тисяч додаткових робочих місць.

Додаткова Соцпідтримка пенсіонерів старше 70 років

джерело:   Міністерство соціального розвитку Московської області   У 2018 року передбачено спеціальна виплата: вже в першому півріччі її отримають всі жителі Підмосков'я старше 70 років джерело: Міністерство соціального розвитку Московської області У 2018 року передбачено спеціальна виплата: вже в першому півріччі її отримають всі жителі Підмосков'я старше 70 років. Одноразово кожен з них - а це 700 тисяч чоловік - отримає 5 тисяч рублів. Губернатором поставлено завдання - щороку знаходити можливість допомагати тим, хто цього потребує, хто вже не може влаштуватися на роботу і залежить від підтримки близьких.

Будівництво та ремонт освітніх установ

джерело:   ©   , Комітет із освіті Талдомського муніципального району В цілому програма будівництва дитячих садків виконана джерело: © , Комітет із освіті Талдомського муніципального району В цілому програма будівництва дитячих садків виконана. Майже 400 сучасних дитячих садів побудували в Підмосков'ї за п'ять років. Проблема нестачі дитсадків залишається в швидко зростаючих містах, таких як Балашиха, Красногорськ, Одинцово і Подольськ. У наступні п'ять років продовжиться реалізація програми з метою ліквідації черги до дитсадків для дітей від трьох до семи років. Одночасно з цим буде проводитися ремонт муніципальних дитсадків: планується відремонтувати понад сотні таких закладів за три роки. Особливо це важливо в військових містечках - зокрема, допомогу отримають сади «Сонечко» в Ногінську-9 і «Зірочка» в Коломенському.

Пріоритет сьогоднішнього дня - школи. За минулу п'ятиріччя було побудовано 100 шкіл, за наступні п'ять років планується побудувати ще 200. Крім того, будуть розширені діючі установи: в школі № 6 в Митищах, в Лобні і в ведмежих Озерах будуть зведені сучасні прибудови. Стартує комплексна програма ремонту муніципальних шкіл. У регіоні є школи 1812 го і 1905 року побудови. Завдання - навести там порядок. Раменське і Зарайськ, Томіліно і Тимкове, Павловський Посад і Талди - всього в 12 школах по всьому Підмосков'ю програма капремонту почнеться в 2018 році. Ще 100 шкіл відремонтують протягом наступних двох років.

Ліквідація другої зміни в школах

джерело:   Прес-служба Губернатора Московської області   , Денис ників Також триває програма ліквідації другої зміни в школах, не дивлячись на зростання числа учнів джерело: Прес-служба Губернатора Московської області , Денис ників Також триває програма ліквідації другої зміни в школах, не дивлячись на зростання числа учнів. Підмосков'ї - зростаючий регіон, 100 тисяч жителів приїжджають щороку, 45 тисяч з них - школярі. Поки дефіцит навчальних місць становить 6,5%, або 53 тисячі дітей, які навчаються у другу зміну. Стратегічне завдання - максимально скоротити другу зміну. Найважче становище в Івантєєвці, Литкаріно, Котельника, Волоколамському районі - саме там в першу чергу заплановано будівництво шкіл в найближчі п'ять років.

Освіта - сфера досить консервативна. Але темп сучасного світу такий, що воно не може більше відставати від життя. Сьогодні Підмосков'ї увійшло до п'ятірки кращих в країні за кількістю шкіл в топ-500 Росії і за кількістю призерів олімпіад. <...> Конкуренція дуже жорстка в системі освіти. Сьогодні про це думає кожен регіон, сьогодні про це в уряді на рівні президента часто ставляться конструктивні завдання. </ ...>

Андрій Воробйов, губернатор Московської області

Розвиток сфери освіти

Важливим індикатором залишається рейтинг навчальних закладів Важливим індикатором залишається рейтинг навчальних закладів. Всі школи повинні вийти з «червоної зони». Губернатор доручив предметно займатися цим і міністерству освіти, і кожному голові персонально. Правітельсво регіону готове надати максимальне сприяння, щоб кожна з 1,5 тисячі шкіл відповідала високим стандартам.

Необхідно готувати дітей до цифрового справжньому. Досвід вивчення кращих шкіл світу показує, як важливо розвивати навички майбутнього, стимулювати допитливість, критичне мислення, знання мов і виховання лідерських якостей. Подмсковним вчителям допомагають переходити на ці програми. З минулого року на постійній основі проводиться навчання за участю кращих вітчизняних фахівців, в цьому особливо допомагає МГИМО, а також зарубіжні фахівці з Сінгапуру, Великобританії, Фінляндії.

У Королеві відкритий великий обладнаний за останнім словом техніки кванторіум. Ще два відкриються в цьому році в Реутова і Красногорську.

У фокусі уваги і дитячі школи мистецтв. У п'ять разів більше дітей тепер беруть участь в мистецьких заходах. Побудований новий корпус музичної школи в Клину. Приступили до будівництва коледжу мистецтв імені Прокоф'єва в Пушкіні (на місці згорілого в 2016 році), його планують здати в експлуатацію в 2020 році.

Освіта - це перш за все прив'язка до ринку праці. Уряд Підмосков'я якісно змінює систему профосвіти, збільшивши цільовий набір для 7,5 тисячі студентів коледжів з гарантованим працевлаштуванням на підприємствах області. Тепер молода людина приходить в коледж і вже розуміє: де, як, на якому обладнанні він буде працювати, скільки він буде отримувати і які у нього перспективи.

Розвиток масового спорту

джерело:   Прес-служба Губернатора Московської області   , Олександр Козлов Важливі не тільки високі спортивні досягнення, а й масовий спорт джерело: Прес-служба Губернатора Московської області , Олександр Козлов Важливі не тільки високі спортивні досягнення, а й масовий спорт. У Підмосков'ї реалізували масштабний проект будівництва 100 фізкультурно-оздоровчих комплексів (Фоков): це басейни, льодові арени і спортивні зали. Найголовніше, що вони дуже затребувані і у дітей, і у дорослих, і навіть у складний час - з 10 до 12, коли всі вчаться, в так звані щасливі години, там можуть приймати людей старшого покоління.

У Кашире буде відремонтовано центральний стадіон. За програмою реконструкції в 2019 році почнуть працювати ще п'ять нових центральних стадіонів, оснащених за останніми технологіями: в Орєхово-Зуєва, Чехова, Клину, Ногинском районі і Івантєєвці. Часто центральний стадіон служить не тільки місцем проведення спортивних змагань, що важливо, а й дозволяє проводити знакові міські, громадські, патріотичні заходи. Підмосковні стадіони повинні відповідати високим стандартам.

Будівництво готелів

джерело:   Головне управління державного будівельного нагляду Московської області   Підмосков'ї потрібно більше доступних, якісних, комфортних готелів джерело: Головне управління державного будівельного нагляду Московської області Підмосков'ї потрібно більше доступних, якісних, комфортних готелів. У бюджеті 2018 року передбачено 150 мільйонів рублів на компенсацію витрат на інженерну інфраструктуру. Додатково введена компенсація 20% капітальних витрат для тих, хто буде будувати готелі в трьох містах - це Зарайськ, Коломна і Сергієв Посад. Глави цих територій повинні надати кращі майданчики для інвесторів під готельні комплекси.

Будівництво нових кінотеатрів

джерело:   ©   , Pixabay джерело: © , Pixabay.com Кінотеатри повинні бути в кожному місті Підмосков'я, не тільки у великих містах. У 2017 році було відкрито шість кінотеатрів. Однак ще 20 міст і раніше їх не мають. Главам цих міст доручено зайнятися цим персонально, а міністерству культури - знайти можливість підтримати цю програму.

благоустрій територій

джерело:   Комітет з архітектури та містобудування Московської області   Триває благоустрій парків і скверів, багато уваги приділяється комфортним громадським просторів джерело: Комітет з архітектури та містобудування Московської області Триває благоустрій парків і скверів, багато уваги приділяється комфортним громадським просторів. У Жуковському, Щелкове і Бронниця вже відкрилися пішохідні зони. Жителі охоче беруть участь в процесі, допомагають порадами - які лавки поставити, яке освітлення. Відвідуваність парків виросла в рази - тепер там світло, красиво і безпечно. Найпомітніші досягнення минулого року - «Іванівський ставки» в Красногорську, «Фабричний ставок» в Реутова, міський парк в Шаховської. У цьому році планується упорядкувати ще 10 міст-ювілярів. В кожному парку повинно проходити розвиток: парк потрібно не просто відкрити, але і розвивати далі. Необхідно, щоб з'являлися нові форми відпочинку: наприклад, колесо огляду, нові атракціони. Для цього потрібно стимулювати прихід приватних інвесторів в подібні проекти.

військові містечка

джерело:   Фотобанк Московської області   , Сергій Гордєєв У 2015 році стартувала програма наведення порядку у військових містечках джерело: Фотобанк Московської області , Сергій Гордєєв У 2015 році стартувала програма наведення порядку у військових містечках. В інфраструктуру було вкладено більше 2 мільярдів рублів. У 2018 році передбачено по 50 мільйонів рублів Кубинці і Софрон, калінінцями і Селятин, Ногінську-5 і Хіміку - всього 13 містечках. Особливу увагу буде приділено Зоряному містечку. Регіональному блоку ЖКГ доручено реалізувати спеціальну програму благоустрою, щоб в найближчі три роки Зоряний змінився.

В'їзди в міста Підмосков'я

джерело:   Фотобанк Московської області   Також в 2018 році за дорученням губернатора будуть облагороджені в'їзди в 24 міста Московської області джерело: Фотобанк Московської області Також в 2018 році за дорученням губернатора будуть облагороджені в'їзди в 24 міста Московської області. Саме завдяки в'їзний групі: красивою зупинці, квітнику, стелі - складається приємне враження від відвідин міста. В'їзна зона, в перспективі, не повинна відрізнятися від упорядкованого міста в центрі і на околицях.

дворові території

За планом прожолжітся благоустрій дворів, всього в Підмосков'ї 13 тисяч дворових територій. Дуже важливо, що самі жителі беруть участь, обговорюють, стежать за виконанням стандартів, контролюють хід робіт.

Оновлення рухомого складу та зупинок громадського транспорту

джерело:   ©   , Подільське інформаційне агентство, Євген Новіков Для успішного розвитку галузі ключову роль відіграє транспортна інфраструктура джерело: © , Подільське інформаційне агентство, Євген Новіков Для успішного розвитку галузі ключову роль відіграє транспортна інфраструктура. За п'ять років був кардинально оновлений рухомий склад - понад 100 нових електричок і 3,2 тисячі автобусів, більшість з яких зроблені в Підмосков'ї, працюють на лінії. Це з низькою підлогою, комфортні, екологічні автобуси. У 2018 року ще тисяча нових автобусів вийде на маршрути. Главам доручено стежити за тим, щоб на муніципальних маршрутах комерційні компанії, які виграли конкурси, теж сумлінно оновлювали свій склад. Необхідно виключити брудні, іржаві, нікуди не придатні «Газелі» і автобуси.

З березня буде запущена в експлуатацію регіональна система контролю, для того щоб автобуси приходили вчасно і у пасажирів була інформація: коли на зупинку прибуде транспортний засіб. Крім того, в 2018 році в межах міст Підмосков'я повністю замінять зупинки громадського транспорту на сучасні.

Збільшення пасажиропотоку аеропорту в Жуковському

джерело:   РІАМО   , Анастасія Осипова Аеропорт в Жуковському, відкритий два роки тому, тепер обслуговує 106 рейсів в тиждень, це півмільйона пасажирів на рік джерело: РІАМО , Анастасія Осипова Аеропорт в Жуковському, відкритий два роки тому, тепер обслуговує 106 рейсів в тиждень, це півмільйона пасажирів на рік. Аеропорт зростає, розвивається, до 2020 року пасажиропотік буде вже 3 мільйони осіб на рік. Влада Підмосков'я будуть сприяти розвитку інфраструктури транспортного вузла: щоб пасажирам було зручно під'їхати, зупинитися, переночувати в готелі поблизу аеропорту.

Дорожнє будівництво

джерело:   Фотобанк Московської області   , Олена Солдатова Підмосковні влада звернулася до президента з проханням про сприяння в модернізації і реконструкції М-5 «Урал», в обхід Жовтневого (13,9 кілометра), за допомогою федеральної програми джерело: Фотобанк Московської області , Олена Солдатова Підмосковні влада звернулася до президента з проханням про сприяння в модернізації і реконструкції М-5 «Урал», в обхід Жовтневого (13,9 кілометра), за допомогою федеральної програми. За програмою розвитку Московського транспортного вузла за президентською програмою за п'ять років побудували 21 шляхопровід. Завершено два етапи об'їзду навколо Сергієва Посада. Головний, третій, етап буде завершено в 2019 році. Це повністю прибере транзитний транспорт з проспекту Червоної Армії, більш того, дозволить зробити його пішохідним.

  • Найближчим часом буде розширена вулиця Туполева між Жуковським і Раменским, а також Жовтневий проспект в Люберцях.
  • З'явиться розв'язка між Волоколамському і Ильинским шосе в Красногорську. Уже в кінці 2018 року введено в експлуатацію перший її етап.
  • Цього року розпочинається реконструкція Лобненського шосе, воно буде розширено до чотирьох смуг для організації зручного виїзду і в'їзду в місто.
  • До кінця року відкриється рух по мосту в Дубні.

Влада Підмосков'я отримали величезну кількість звернень від жителів, які просять розшити вузькі місця - наприклад, там, де немає правого повороту або не горить стрілка. За допомогою системи «Добродел» було зібрано 213 таких перехресть, і в 2018 році вони будуть реконструйовані.

Максимальна увага на дорогах Підмосков'я пріділяють модернізації освітлення. У некогда году були віконані роботи по освітленню 240 кілометрів доріг. У 2018 році ця програма буде продовжена і навіть збільшена. Завдяки цій програмі за останні п'ять років кількість загиблих на дорогах скоротилася на 40%. Крім того, планується нейтралізувати, прибрати небезпечні ділянки доріг - на муніципальних, на регіональних і на федеральних трасах. Главам доручено стежити за реалізацією цієї програми.

Програма «Чиста вода»

джерело:   Міністерство житлово-комунального господарства Московської області   У 2017 році в регіоні модернізували 147 водозабірних вузлів джерело: Міністерство житлово-комунального господарства Московської області У 2017 році в регіоні модернізували 147 водозабірних вузлів. В даний час рівень забезпеченості чистою питною водою в області сягає 93%, а п'ять років тому було 85%. Чистою водою забезпечили 1 мільйон чоловік. Програма триватиме до тих пір, поки в кожному кран не буде чистою, прозорою води. На початку року чиста вода прийшла до жителів Орехово-Зуєво. І чим далі, тим вона буде чистіше - промивається система, змінюються ті труби, які вже не відповідають вимогам. До травня чисту воду подадуть в Рошаль, до осені - до Залізничного.

Ремонт під'їздів у багатоквартирних будинках

В рамках програми «Чистий під'їзд» вже відремонтували 38,5 тисяч під'їздів В рамках програми «Чистий під'їзд» вже відремонтували 38,5 тисяч під'їздів. У 2018 році запланований ремонт ще 30 тисяч під'їздів. Розширено склад робіт: тепер обов'язкове заміна вікон, встановлення пандусів та камер відеоспостереження. Закінчення цільової програми заплановано на кінець 2019 року.

Міністру ЖКГ Підмосков'я Євгену Хромушин доручено скласти рейтинг керуючих компаній. Управкомпаніі повинні бути включені в роботу і відповідати всім найсучаснішим стандартам.

Капітальний ремонт багатоквартирних будинків

джерело:   ©   , Прес-служба заступника голови уряду Московської області Дмитра Пестова За чотири роки в регіону відремонтували 9 тисяч будинків, ця програма буде продовжена: в 2018 році запланований ремонт 2,6 тисячі будинків джерело: © , Прес-служба заступника голови уряду Московської області Дмитра Пестова За чотири роки в регіону відремонтували 9 тисяч будинків, ця програма буде продовжена: в 2018 році запланований ремонт 2,6 тисячі будинків. Тепер до капремонту підходять комплексно: не лише змінюють ліфт, але оновлюють фасад, не тільки зміцнюють фундамент або покрівлю, а й зовнішній вигляд повинен відповідати всім сучасним стандартам.

Допомога постраждалим пайовикам

джерело:   Міністерство будівельного комплексу Московської області   У Підмосков'ї будується 5-6 мільйонів квадратних метрів житла в рік джерело: Міністерство будівельного комплексу Московської області У Підмосков'ї будується 5-6 мільйонів квадратних метрів житла в рік. За минулі п'ять років влади регіону дали ключі майже 20 тисячам людей, які десятиліттями чекали ці квартири. Але проблема досі актуальна. У минулому році пайовики отримали 2678 ключів, а в цьому році планується видати 3 тисячі ключів.

Ця програма знаходиться на особистому контролі губернатора і повноважного представника президента в Центральному федеральному окрузі.

Губернатор знову звернув увагу глав муніципалітетів на те, що занедбані довгобуди необхідно або знести, або добудувати.

Розумні міста, які в світі існують, все йдуть цим шляхом. Є сучасні технології, і ми ними теж будемо обов'язково користуватися.

Андрій Воробйов, губернатор Московської області

Система «Безпечний регіон»

джерело:   ©   , Прес-служба заступника голови уряду Московської області Дмитра Пестова Система «Безпечний регіон» - це цілий комплекс заходів, а не тільки відеоконтроль джерело: © , Прес-служба заступника голови уряду Московської області Дмитра Пестова Система «Безпечний регіон» - це цілий комплекс заходів, а не тільки відеоконтроль. Заступнику голови Дмитру Пестово в цьому році доручено запустити рейтинг безпеки муніципальних утворень. Разом з правоохоронним блоком, Головним управлінням МВС по Московській області, прокуратурою, Слідчим комітетом йде обговорення: як зробити регіон найбезпечнішим в країні.

Планується комплексно підключити до системи відеоспостереження під'їзди і двори, щоб контролювати ситуацію, виявляти злочини. Там, де система «Безпечний регіон» вже впроваджена, виявлення і розкриття злочинів зростає відразу на 50%.

Рекультивація полігонів твердих побутових відходів та впровадження системи роздільного збору відходів

джерело:   ©   , Реутовская інформагентство Влада Підмосков'я закрили 24 з 39 полігонів твердих побутових відходів джерело: © , Реутовская інформагентство Влада Підмосков'я закрили 24 з 39 полігонів твердих побутових відходів. Тепер починається їх рекультивація, в ході якої території колишніх сміттєвих полігонів будуть облагороджені і відповідно до нових архітектурними, дизайнерськими рішеннями стануть місцями відпочинку. На місці звалища «Кучино» планується зробити доріжки, санную трасу. Протягом п'яти років заплановано не тільки рекультивація полігону, але і роботи по перетворенню його в один з лучшіе парків відпочинку.

Крім того, прийнято рішення про будівництво сучасних сміттєспалювальних заводів, які дозволять вирішити проблему сміття. Необхідно організувати роздільний збір не тільки в Митищах і 12 містах, де роздільний збір відходів вже налагоджений, але і у всіх територіях Підмосков'я. Роздільний збір відходів повинен стати пріоритетом для муніципальних утворень. Міністру екології Підмосков'я Олександру Когану доручено приступити до впровадження системи роздільного збору сміття на території Підмосков'я з 2019 роки для того, щоб на 30% скоротити обсяг сміття і щоб ті п'ять фракцій, які окремо сепаруються, використовувалися як вторсировину.

Екологічні акції з лісовідновлення

джерело:   Прес-служба Губернатора Московської області   П'ять років тому в підмосковних лісах почалася боротьба з жуком-короїдом, яка увінчалася успіхом джерело: Прес-служба Губернатора Московської області П'ять років тому в підмосковних лісах почалася боротьба з жуком-короїдом, яка увінчалася успіхом. Тепер експерти, наукові інститути кажуть, що проблеми жука-короеда немає. Акції «Наш ліс. Посади своє дерево »і« Ліс перемоги »стали дуже популярними, і тепер завдання влади Підмосков'я - забезпечити жителям Підмосков'я і Москви можливість брати участь в цих заходах.

Екологічна реабілітація річок

джерело:   Міністерство екології та природокористування Московської області   У Підмосков'ї понад 300 великих і малих річок джерело: Міністерство екології та природокористування Московської області У Підмосков'ї понад 300 великих і малих річок. Стартували роботи з розчищення таких річок, як Шувойка, Биківка, Пехорка, Малашка. План робіт включає розчищення дна від мулових відкладень, зміцнення берегів, ліквідацію забруднюючих стоків, вирубку чагарників. У цьому році заплановано екореабілітація Яузи в Митищах.

Електронний документооберт

джерело:   Фотобанк московської області   , Інна Боровик Звичною частиною життя стали МФЦ - отримання послуг за системою єдиного вікна джерело: Фотобанк московської області , Інна Боровик Звичною частиною життя стали МФЦ - отримання послуг за системою єдиного вікна. Шкільний щоденник, запис до лікаря, в дитячий сад - більше 120 послуг в електронній формі впроваджено в Підмосков'ї. Мета - перевести всі послуги «в цифру».

У регіоні йде робота над тим, щоб послуги можна було отримувати через соцмережі, месенджери, щоб система була ще більш досконалою і гнучкою. Уже повністю автоматизовано, оцифровано всі, що пов'язано з будівництвом, - можна здати документи в електронному вигляді. Відкрито Центр сприяння будівництву, в травні відкриється Центр управління регіоном. Це буде єдина точка моніторингу та оперативного вирішення проблем, «приладова дошка області». Потім відділення центру з'являться у всіх муніципальних утвореннях. Це прикладний інструмент, який дозволяє владі тримати руку на пульсі: в транспорті, в системі ЖКГ, все, що відбувається в мережах.

Важливо не тільки отримувати звернення, але їх вирішувати. Я вдячний всім, хто доклав зусиль, бажання вирішити проблеми людей, 70% звернень вирішені.

Андрій Воробйов, губернатор Московської області

Система «Добродел»

джерело:   РІАМО   , Олександр Манзюк Губернатор підкреслив важливість роботи в системі «Добродел» для глав муніципалітетів і для тих, хто зареєструвався в «Доброделе», а це вже 552 тисячі користувачів джерело: РІАМО , Олександр Манзюк Губернатор підкреслив важливість роботи в системі «Добродел» для глав муніципалітетів і для тих, хто зареєструвався в «Доброделе», а це вже 552 тисячі користувачів. За час роботи системи влади Підмосков'я отримали 1 мільйон звернень. Нормою стали регулярні зустрічі і в регіональному уряді і глав з жителями. Губернатор вважає таку форму роботи дуже важливою і доручив главам і депутатам продовжувати роботу зі зверненнями громадян.

Премія «Наше Підмосков'ї»

джерело:   ©   , Сайт премії «Наше Підмосков'ї» Премія «Наше Підмосков'ї» об'єднує величезна кількість людей, її вже отримали 10 тисяч осіб, а всього залучено 150 тисяч чоловік джерело: © , Сайт премії «Наше Підмосков'ї» Премія «Наше Підмосков'ї» об'єднує величезна кількість людей, її вже отримали 10 тисяч осіб, а всього залучено 150 тисяч чоловік. Конкурс триватиме і в 2018 році, переможці будуть премійовані.

Ми намагаємося робити все, щоб Підмосков'ї перетворювалося. Досягнуті результати - це підсумок зусиль нашої команди, з опорою на жителя, підсумок уваги і підтримки наших ідей президентом. Ми всі хочемо бути щасливими і здоровими, добиватися успіху і кращого майбутнього для наших дітей. У Підмосков'я для цього є всі можливості. Це і є наш курс - курс президента. Заради цього ми працюємо. Заради цього ми тут.

Андрій Воробйов, губернатор Московської області