Реклама
Реклама
Реклама

«Квартал 2005": фінансовий вир

4 вересня о 11:00 мешканці будинку по вулиці Пушкіна 4 влаштували збори у дворі і вирушили в «керуючу компанію Квартал 2005" вул. Нова, 38. Час зібрання було незручне, багато працюють, але ініціативних все-таки набралося близько 25 чоловік з усього будинку.

Збори організували самі жителі і заздалегідь повісили оголошення на під'їздах будинку. Але провисіли вони недовго, так як Керуюча компанія всіляко намагалася перешкодити проведенню цих зборів, і оголошення зривалися з під'їздів. Жителі з різними проблемами неодноразово зверталися в свою управляючу компанію, але заявки не виконуються або знаходяться якісь причини, що унеможливлюють їх виконання. А тим часом в кожному під'їзді є безліч проблем по сантехніці, електриці і так далі ...

Після збору у дворі все вирушили в Квартал 2005. Коли жителі прийшли, їх там особливо ніхто не чекав і, здавалося, з керівництва ніхто не приєднається до обговорення проблем. Але трохи пізніше до зборів мешканців будинку приєдналася Титова Н.Е. (Керівник Кварталу 2005). На зборах були обрані старший по будинку, представники від кожного під'їзду, і рада будинку.

4 вересня о 11:00 мешканці будинку по вулиці Пушкіна 4 влаштували збори у дворі і вирушили в «керуючу компанію Квартал 2005 вул

Так поділений Залізничний

Проблем з дому накопичилося чимало, за 2010, 2011, 2012 роки не вирішено жодної вагомої проблеми, навіть невеликий косметичний ремонт під'їздів (фарбування стін) зроблений поверхнево - пофарбували тільки перші три поверхи, зробивши вигляд проведених робіт. Решта поверхів так і залишилися непокрашенном ...

Історія з капітальним ремонтом будинку взагалі виявилася складною і заплутаною ...

За словами Титової, будинок Пушкіна 4 от уже котрий рік ставилося в список на капітальний ремонт, але потім забирався з нього з перенесенням на наступний рік. Мешканців будинку при цьому до відома, природно, не ставили. А тим часом мешканці будинку щороку чекають заміни стоякових труб, і щороку їх годують одними обіцянками. В цьому році будинок був присутній в плані на капітальний ремонт, але (за словами Титової) капітальний ремонт цього будинку по документам вже зданий, і документ вже підписаний усіма, і навіть якимось представником з дому! Хто цей представник з'ясувати так і не вдалося, сам документ членам зборів теж не показали ...

Члени ініціативної групи запропонували змінити техніка, яка не справляється з такими обов'язками, і не може (або не хоче) вирішувати проблеми по дому.

В цей же день обстежили підвал будинку Пушкіна 4 в складі ініціативної групи мешканців будинку, працівників керуючої компанії і Титової Н.Є.

Побачена обстановка в підвалі будинку виявилася куди гірше ніж в під'їздах ... Труби іржавіють на очах, протікання і прориви мабуть давно вже стали звичайною справою. У багатьох відсіках підвалу немає освітлення, без ліхтаря що-небудь побачити там неможливо. У підвалі члени зборів всюди натикалися на розпаєчних коробки у відкритому стані - з'єднання не прибрали в коробки, все на виду і в павутині; також при обході були виявлені трупи собаки і кішки. Деякі відсіки підвалу виявилися захаращені сміттям, піском, дошками, заходити туди без нормального освітлення було просто небезпечно. Багато вентиляційні вікна підвалу закладені, що перешкоджає доступу повітря з вулиці; на що залишилися вентиляційних вікнах відсутні решітки від проникнення тварин в підвал, і засувки, які повинні закривати вікна на зимовий період. Сморід, затхлий запах і протікання гарячої та холодної води, безсумнівно, додають свою родзинку в цій обстановці!

Далі будуть проведені огляди під'їздів в складі мешканців для визначення завдань і проблем зовні і всередині під'їздів будинку. Гроші, які ми з вами платимо на утримання і ремонт (у складі квартплати) йдуть на ремонт інших будинків або взагалі зникають у фінансовому вирі Керуючої компанії кварталу 2005 ?? Такі компанії самі повинні бути зацікавлені у вирішенні проблем по дому, щоб в подальшому уникнути скарг, аварій, позапланових відключень. Але здається ці проблеми їх не особливо цікавлять ... Благоустрій дворів звичайно чудово і теж необхідно, але і будинками теж потрібно займатися і підтримувати всі в належному стані.

Цікаво, чому жителі завжди повинні результатів домагатися самостійно ...?

Гроші, які ми з вами платимо на утримання і ремонт (у складі квартплати) йдуть на ремонт інших будинків або взагалі зникають у фінансовому вирі Керуючої компанії кварталу 2005 ?