Реклама
Реклама
Реклама

І знову вона - ТІЛЬКИ ПРАВДА!

Чорна діра "Спецкомтранс" бажає поглинути 10 000 000 руб. Якість життя, схоже, краще не стане.
Історія детективна і довга, у кого немає часу, НЕ ЧИТАТИ!

"На сайті вже неодноразово публікувався матеріал про проблеми зі збором сміття на колишніх сільських територіях. Нарешті глас народу був почутий і міська адміністрація вирішила повернути назад сміттєві контейнери.

Цьому процесу придумали витончене назву: комплекс робіт з метою поліпшення якості життя жителів мікрорайонів Салтиковка, Микільсько-Архангельський, Дзержинський, ського, 1 Мая, кварталів Абрамцево, Щітніково, Лукіно, Пехра-Покровський, Микільсько-Трубецькой міського округу Балашиха.

Вартість робіт оцінили в 10 000 000 і провели аукціон.

Крім сміттєзбірників грошей вистачило на дитячий майданчик в Салтиковці.

Переможець аукціону компанія ТОВ "Екоград", розташована в Балашисі на вул.Московська бульвар; Дім 8; Офіс: 4

Хороший почин. Сподіваємося, що наша адміністрація на цьому не зупиниться і продовжити покращувати якість життя на підопічної території. "

Саме через це тексту один з авторів "Главі Балашихи" був позбавлений прав. Розберемося чому ...

До замітці був прикладений скріншот розміщеного замовлення на електронному майданчику ... РЕСПУБЛІКИ ТАТАРСТАН. Взагалі жодного разу не зрозуміли ми все, чому Адміністрація г.о. Балашиха не вибрала площадочку ближче для цих цілей ....

Дальше більше. Починаємо вивчати замовлення № 0348300111113000025 . Натискаємо вкладку "Журнал подій" і йдемо по посиланню "Відомості про контракт № 03483000796 13 000023 в самому низу. Прокручуємо знову сторінку в самий низ, аж до інформації про постачальників (виконавців, підрядників) за контрактом. І справді" Екоград ", ну що такого? Правда адреса: г. Балашиха, Московський б-р - до болю знайомий багатьом жителям. Який же там контактний телефон? Ось він - 8-495-5232006. Відкриваємо Яндекс, вбиваємо номерок і що у нас виходить ... все пливе перед очима і бачу його - "Білий парус", прямо на першій сходинці. Цікаве кіно...
Продовжимо захоплююче заняття - вивчення сайту держзакупівель. Тепер відкриваємо вкладку Протоколи. Тиснемо на Протокол 1 частина. Я не сильна в правилах аукціонів. Це номально, що були присутні 50% членів комісії? Бачимо, що надійшло 2 заявки.

Одного учасника допустили, другого відмовили і ... аукціон визнали, що не відбувся.

Не можу не розмістити тут побачене у Висновку про допуск. Там написано, що треба встановити муляжі КАМЕР відеоспостереження ?! Ви чого, знущаєтеся над нами? 10 мільйонів рублів вистачає лише на муляжі?

Утомливо все це, сумно, але продовжимо. Далі все зрозуміло, легким рухом руки ми відсікли одного "липового" учасника, який хотів всього 2 муляжу встановити, а не 40, перетворившись Ванькой-дурнем і на виході отримуємо одного потрібного учасника, з яким і укладаємо контракт, так як він визнається єдиним учасником відкритого аукціону. Вуаля! Спритність рук і ніякого шахрайства. ФЗ дотриманий.

Тепер пару слів нашому автору. Невже і справді ЦЮ інформацію Ви хотіли донести жителям, повідомивши, що "почин хороший"? Чому не ось в такому розгорнутому вигляді, а в урізаному? А головне, чому не побажали порадитися з жителями Салтиковка і Нікольського, які терплять всі ці неподобства і численні досліди на собі? Питання риторичні, думаю. До речі, дитячим майданчиком тут і не пахне ...

Тепер від теорії перейдемо до практики. Наша доблесна Адміністрація не полінувалася опублікувати на оф.сайті інформацію про те, що скоро буде щастя нам у вигляді контейнерів . Встановлять їх там, де жителі захотіли. Чудеса, та й годі! пропонували укласти договір жителям саме з цією компанією ... До речі, а куди ФАС дивиться?

Прочитавши цю інформацію особисто я зробила висновок, що на підставі Протоколу ТОС мкр. Салтиковка Адміністрація виконала роботу, перевіривши на предмет відповідності заявлених місць з чинним законодавством, всі дозволи отримані і залишилася справа за малим - приступити до робіт.

І тут з'являється інформація, що компанія "Спецкомтранс" в супроводі ... Головного редактора газети "Балашиха. Тільки правда!" (Далі - БТП) Святославської Н. ... упс ... розгортають на автомобілі по Салтиковці і інспектують місця для встановлення контейнерів, залучаючи в цю загадкову дійство жителів. В ході цих покатушек стає зрозуміло, що, наприклад, з 10 заявлених місць, начебто можна встановити лише 3-4, в інших випадках будуть порушення. Таким чином, стає очевидним, що ніякої роботи за погодженням розміщення контейнерів для відходів на сьогоднішній день не виконано взагалі. Лише порожні обіцянки, які швидше за все призведуть в подальшому до установки контейнерів аби-де і аби-як, лише б грошики освоїти. Далі будь-який дзвінок незадоволеною бабусі з сусіднього городу та майданчики будуть зрізані в лічені секунди за приписом Росспоживнагляду, як це сталося у нас пару років назад силами компанії "Алон-Ра".

А з чим залишаться жителі цих мікрорайонів, які за 10 років після приєднання до міста вперше побачили будь-які виділені кошти з міського бюджету на їх колишні сільські території, де тільки земля міська як пиріжки гарячі розліталася в приватні руки і більше нічого не відбувалося .. .

Повернемося до "Спецкомтрансу" і його беззмінною супутниці Н. Святославської - господині БТП. Нагадую всім, що це НЕЗАЛЕЖНА громадська газета. Не переплутайте!

Прийшла я тут напередодні на збори в селищну раду в Салтиковці, який щотижнево проводиться паном Євченко з начальниками терр.управленій і представниками "Спецкомтранса". Ходить туди регулярно і Н.Святославская, очевидцем чого я стала особисто і підтвердження почула від жителів. Ось тільки навіщо? Невже матеріал такий цікавий для ЗМІ і "гарячий"? Чому газета "ФАКТ» не іспектірует смітника і не відвідує внутрішніх зборів адміністрації?

А тому що, напевно, головний редактор "Фактів» не працює за сумісництвом в компанії "Білий парус" (далі БП) в ролі піар-директора і немає у пані Тюлюлюкіной завдання від "батьків" БП просувати свою дочку "Спецкомтранс" на колишніх сільських територіях. Тому й не виходять статті в "Факти" про "Спецкомтранс", але виходять, чомусь, в "БТП". Скажіть ТІЛЬКИ ПРАВДУ, шановна Н. Святославська! Ви і справді діючий працівник "Білого паруса"? А ще кажуть, що випуски вашої газети повністю спонсоруються даної керуючою компанією ... Нам, громадськості, дійсно це важливо знати - незалежні ви справді чи нас знову за ніс водять?

Що там було розміщено на сайті держзакупівель? Що компанія "Екоград" виграла тендер на 10 млн. Рублів на розміщення контейнерних майданчиків? А тепер, увага сюди. Це співробітник "Спецкомтранса", який прийшов до Адміністрації Салтиковка разом з головним редактором "БТП" і ось що він нам говорить ... про те, хто виграв конкурс.

Між іншим, телефон, вказаний на сайті "Спецкомтранса" один в один повторює телефон "Екоград" і телефон "Білого паруса". Напевно, тому і ходять в народі чутки, що в реалії це керуюча компанія "БП", яка зареєструвала ще одне ТОВ для свого холдингу по мега-заробляння грошей в Балашисі.

І адже правильно підмітив наш глава Ю.В. Максимов: "Вся Балашиха - ВСЯ ПРАВДА!"

Треба саме так газету назвати

На закінчення. Ми, жителі, нічого не маємо проти "Білого паруса", його дочок або синочків, ми проти одного - коли з нас роблять дурнів.

Зараз від Вашої компанії ми хочемо:

1. Припинення розсилки боргових квитанцій всьому населенню без розбору. Ми з вами договору ще не укладали, так нічого нас в боржники записувати аж за півроку.

2. Узгодження майданчиків з Росспоживнаглядом з формулірвкой, що дане місце за таким-то адресою відповідає нормам і санітарним правилам. Формулірвка "Погоджено, якщо не буде скарг від населення" - не підходить!

3. Звернення до Адміністрації з проханням провести відкритий конкурс на вивезення сміття з муніципальних земель за рахунок бюджетних коштів і щоб, ну ви розумієте, було дві компанії ...

4. Почати вже продавати сміттєві "мішки як пиріжки". Не треба погрожувати мешканцям і примушувати їх до укладання договорів. Доведіть, що ви саме та компанія, яка четверта-п'ята-яка там ... але на вас все і закінчиться. Чи не буде у нас цієї чехарди кожні півроку.

5. Припиніть говорити, що ви недособіраете грошей. Наші території ЗАВЖДИ були збитковими і ЗАВЖДИ такими і залишаться. І ми розуміємо, що повісивши нас на вас, Адміністрація повинна була і заманити вас чимось. Чи не вам чи, керуючої компанії не знати, що самі вдома вимагають ремонту і вкладення грошей, а з новобудов можна "стригти" - тільки в шлях. Так і врівноважується недобір коштів по ветхому житлу, перебором по безпроблемним новобудов.

Від Адміністрації ми хочемо:

1. Вихід із законодавчою ініціативою до депутатів ГД якнайшвидше прийняти вже закон, що зобов'язує власників укладати договори на вивезення сміття, якщо його ще не прийняли.

2. Провести тендер на вивезення сміття з муніципальних земель. А є такий на цей рік? Прописати, що для учасника переможця встановлюється мораторій на дострокове розірвання договору на протязі. 2-х років, наприклад. Щоб компанія, хоч наподольше затрималася і жителі могли бути в цьому впевнені, що завтра не прийде знову ІП Козлов.

3. Припинити примушувати жителів укладати договори і виганяти КУСОР, який погано-ли, добре-ли, але вивозить сміття від домоволодінь, а раніше і муніципальні землі прибирав без контракту і без грошей.

4. Припинити говорити, що це смітимо ми - жителі. Всі жителі ось вже кілька років хто возить сміття в Москву, хто в контейнери в Балашиха, хто навчився практично безвідходним його сортувати і утилізувати, але ... більшість з місцевих і постійно проживають тут жителів його не пускає.

5. Не вішати інформацію на оф.сайті до тих пір, поки роботи не будуть виконані. А то ж знаєте, на паркані теж багато чого написано. Не треба прирівнювати стрічку новин до бажань, мрій та ін. Ми хочемо бачити терміни установки контейнерів і хто призначений відповідальним за тим, щоб "Екоград" все зробив вчасно.

І справді" Екоград ", ну що такого?
Який же там контактний телефон?
Це номально, що були присутні 50% членів комісії?
Там написано, що треба встановити муляжі КАМЕР відеоспостереження ?
Ви чого, знущаєтеся над нами?
Мільйонів рублів вистачає лише на муляжі?
Невже і справді ЦЮ інформацію Ви хотіли донести жителям, повідомивши, що "почин хороший"?
Чому не ось в такому розгорнутому вигляді, а в урізаному?
А головне, чому не побажали порадитися з жителями Салтиковка і Нікольського, які терплять всі ці неподобства і численні досліди на собі?
Ось тільки навіщо?