Реклама
Реклама
Реклама

Земкомісії Київради незаконно віддає землю кіностудії Довженка компанії, підконтрольній «Роснефти»

А поки ви тут сидите, прохолоджуєтеся, депутати Земельної комісії Київради прийняли незаконну постанову про відчуження частини земель Національної кіностудії ім. Довженка на користь компанії «Трансбуд», бенефіціаром якої за даними YouControl значиться «Роснефть».

Як стверджують представники кіностудії, в 2005 році на основі загадкового і відсутнього в Єдиному реєстрі судових рішень судового акта підвал на території кіностудії, який вони на той момент здавали в оренду автозаправної станції, був приватизований АЗС. У 2008 році після ряду перепродажів власником підвалу (за корупційною схемою, підозрюють в кіностудії) стало ТОВ «Трансбуд».

Зараз «Трансбуд», компанія, керована «Роснефтью», подала до Київради документи про виділення їй у власність земельної ділянки (в користуванні Національної кіностудії Довженка) на підставі того, що у них на цій ділянці є забудова (та сама АЗС).

Земельна комісія Київради розглядала питання 12 грудня, і в присутності представників кіностудії відмовила ТОВ «Трансбуд» у відведенні земельної ділянки. Але після того, як кінематографісти пішли з засідання, депутат Київради Владислав Михайленко з голосу поставив питання про переголосування, і земля була відчужена на користь заправки. Подробиці зафіксовані на відео засідання Комісії (питання починають розглядати на позначки 5 годині 35 хвилина):

Про те, як саме було прийнято рішення, можна також прочитати в протоколі засідання земкомісії Київради .

Поскольу форма власності землі - комунальна, Київрада не мала права розпоряджатися цією ділянкою.

Сьогодні, 22 січня, проект рішення Київради розглядатиметься іншою комісією - паливно-енергетичного комплексу. Обіцяю пильно стежити за розвитком цієї ситуації.

за матеріалами dovzhenkofilm.com.ua

фото igotoworld.com

Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl + Enter

Автор: МедіаНяня