Реклама
Реклама
Реклама

У Запорізькій області на хабарі в 100 тисяч схопили главу райради: він почав рвати гроші

Глава райради в Запорізькій області викрито на хабарі в 100 тисяч гривень, намагався знищити отримані кошти

Про це повідомляє прес-служба Нацполіціі в Запоріжжі.

24 травня правоохоронці Запорізької області затримали главу районної ради та керівника районного комунального підприємства, які за певну винагороду надавали в користування земельні ділянки, розташовані уздовж узбережжя Азовського моря.

Для того щоб розпоряджатися землею на власний розсуд, вищевказані особи створили умови, при яких розташований на узбережжі Азовського моря дитячий оздоровчий табір відійшов у власність комунального підприємства. Надалі, через рішення районної ради земельні ділянки табору почали передавати у власність суб'єктів господарювання.

Так, за оформлення документів на право користування земельною ділянкою фігуранти вимагали 100 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Правоохоронці задокументували факт отримання директором комунального підприємства частини неправомірної вигоди в розмірі 60 тисяч гривень. Надалі отримана сума була розподілена між директором КП і головою районної ради. Після проведення взаємних розрахунків останні були затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Глава Веселовського районної ради, розуміючи, що його викрили у протиправній діяльності, спробував знищити грошові кошти. Крім того, намагаючись втекти з місця події на своєму авто, скоїв ДТП.

Крім того, намагаючись втекти з місця події на своєму авто, скоїв ДТП