Реклама
Реклама
Реклама

перекредитування автокредиту

  1. Що це таке
  2. Банки, які проводять перекредитування автокредиту
  3. без КАСКО
  4. У споживчий
  5. Чи можна зробити рефінансування в іншому банку
  6. Які потрібно зібрати документи
  7. порядок процедури

Перекредитування автокредиту необхідний в разі, коли покупець не має можливості здійснювати свої обов'язки за кредитним позиці.

Перекредитування автокредиту необхідний в разі, коли покупець не має можливості здійснювати свої обов'язки за кредитним позиці

Що це таке

Автокредитування набирає все більшої популярності. Саме тому все більша кількість банків переорієнтується на цей напрямок.

Розмір ставок за такими типами продуктів відносно невисокий, саме тому виникає можливість придбання транспортного засобу в кредит навіть у не найбільш забезпечених верств населення.

Але іноді трапляється, що виконувати свої зобов'язання за кредитними позиками конкретний клієнт з якоїсь причини не може. Існують різні обставини, які не дозволяють здійснювати платежі.

Один з виходів з подібної ситуації - здійснення процедури перекредитування. За допомогою подібної банківської послуги можливо істотно знизити розмір щомісячного платежу.

Досягається подібне за рахунок:

  • зменшення ставки;
  • проведення реструктуризації боргу;
  • збільшення терміну надання.

Причому головною особливістю даного типу продукту є можливість на реалізацію даної процедури як в банку, де спочатку був узятий кредит, так і в деяких інших.

При цьому важливо пам'ятати, що процес цей може бути виконаний тільки за однієї умови - в разі факту згоди самого власника боргу.

Якщо цей момент не дотримано - то оформити кредит буде просто неможливо.

Існує крім позначеного вище моменту великий ряд інших, не менш важливих. Існує безліч різних нюансів. З усіма ними по можливості варто розібратися заздалегідь.

Це дозволить не допустити виникнення безлічі проблем, пов'язаних з перекредітованієм. Причому не обов'язково причиною використання такої послуги є відсутність можливості повернення грошових коштів.

Іноді трапляється, що вже після укладення відповідної угоди з'являється нове, більш вигідну пропозицію. Наприклад, автокредит з істотно меншою кредитною ставкою. В такому випадку можливо переукласти кредитний договір.

Існує безліч різних схем перекредитування. З усіма ними найкраще ознайомитися заздалегідь.

Також перед тим, як відвідати банк, варто проконсультуватися з кваліфікованим юристом. Це дозволить уникнути різних ускладнень при здійсненні процедури.

Це дозволить уникнути різних ускладнень при здійсненні процедури

Банки, які проводять перекредитування автокредиту

Сьогодні перелік банків, що дозволяють здійснити процес перекредитування, досить великий. Але перш, ніж реалізувати дану процедуру, слід переконатися у факті наявності вигоди.

Наприклад, навіть в разі перекредитування під більш низький відсоток переплата може бути з різних причин набагато більш істотною.

Всі банки, які здійснюють процес перекредитування, можна умовно розділити на дві основні категорії:

  • без КАСКО;
  • в споживчий.

без КАСКО

Нерідко досить істотну суму від кредитної позики складає страховий поліс КАСКО. Відповідно до законодавчих норм питання включення в кредитний договір даної додаткової послуги є досить спірним.

Саме тому оптимальним рішенням буде укладання відповідної угоди з банком, який дозволить обійтися без КАСКО.

Існує досить велика судова практика, пов'язана з оформленням даного типу угоди.

На даний момент найбільш вигідні умови перекредитування надаються в наступних установах:

Найменування банкуРозмір процентної ставки,%Максимальна сума, руб.Термін надання, місяців

«Сітібанк» від 14 2 000 000 До 60 «ВТБ 24» От 15 2 000 000 До 60 «Зв'язок Банк» Від 17 5 000 000 До 60

Важливо пам'ятати, що подібні умови будуть вигідні навіть в разі, якщо розмір щорічної процентної ставки по кредиту буде істотно нижче спочатку.

При цьому вигода може бути досягнута шляхом виключення з вартості кредитного позики поліса КАСКО, а також додаткових послуг різного іншого характеру.

Але слід пам'ятати, що для складання відповідного договору знадобиться виконання досить широкого ряду різних умов.

У споживчий

Альтернативою є перекредитування шляхом оформлення споживчого кредиту. Даний спосіб далеко не завжди вигідний з економічної точки зору.

Так як процентна ставка по кредитах такого типу зазвичай істотно вище, ніж по кредитах цільовим, на автомобілі.

Схема дії в такому випадку виглядає наступним чином:

  • оформляється споживчий кредит;
  • за рахунок коштів нового взятого кредиту здійснюється погашення заборгованості по автокредиту;
  • далі здійснюються платежі за звичайним споживчим кредитом.

Вигодою такої схеми є те, що автомобіль перестає бути обтяженим майном.

Тому на руки власникові видається технічний паспорт автомобіля, виникає можливість його продати або ж здійснити з ним будь-які інші дії як законний власник.

Також альтернативою є процес перекредитування повністю автоматизований, здійснений за участю всіх банків. У такому випадку знадобиться обов'язково наявність згоди банку на перекредитування. Тому даний метод не завжди зручний.

На 2016 рік найбільш вигідні умови для реалізації подібних схем пропонують наступні кредитні компанії:

Найменування банкуРозмір процентної ставки,%Максимальна сума, руб.Термін надання, місяців

«Ренесанс Кредит» Від 15.9 1 500 000 До 60 «Пошта Банк» Від 16 1 000 000 До 60 «Райффайзенбанк» Від 14.5 1 000 000 До 60

Також слід пам'ятати, що подібна схема перекредитування на увазі меншу суму. Накладаються досить істотні обмеження на максимальну доступну в такому випадку суму.

Тому перш, ніж здійснити оформлення кредиту, необхідно переконатися, що отримані в результаті такої процедури коштів буде достатньо для здійснення угоди.

Оптимальним рішенням буде звернення в банк, де оформлений автокредит, і отримання довідки про повну суму заборгованості.

Про те, як правильно оформити автокредит, розповідається в статті:   як оформити автокредит Про те, як правильно оформити автокредит, розповідається в статті: як оформити автокредит .

Про автокредит в Газпромбанку для працівників Газпрому читайте тут .

Чи можна зробити рефінансування в іншому банку

Фактично, здійснити процедуру рефінансування можливо буде в будь-якому банку. Але знову ж таки тільки при наявності згоди установи, яка оформила автокредит.

Якщо ж згоду отримати не вдається, з якоїсь причини банку не бажає йти на зустріч - єдиним рішенням є оформлення звичайного споживчого кредиту. Отриманими в результаті засобами слід погасити автокредит.

Існує спеціальне законодавство, яке здійснює регулювання процесу кредитування. Відповідно до нього банк не має права чинити будь-які перешкоди щодо дострокового погашення кредиту позичальником.

Якщо ж подібне матиме місце - позичальник має повне право звернутися в банк і на підставі судового рішення буде здійснена процедура перекредитування або дострокового погашення позики. Існує безліч різних варіантів вирішення цієї ситуації.

Які потрібно зібрати документи

Перелік документів, необхідних у разі процедури перекредитування, повністю залежить від того, яким саме чином буде здійснюватися процес:

  • якщо буде здійснюватися оформлення простого споживчого кредиту - необхідно буде мінімум документів;
  • якщо процес перекредитування здійснюється повністю офіційно, за участю трьох сторін (банки і позичальник) - то перелік документів буде набагато ширше.

У першому випадку потрібно надати:

  • заявка на оформлення кредиту;
  • паспорт громадянина РФ;
  • довідку 2НДФЛ або ж довідку за формою банку;
  • копію трудової книжки.

Заявка на оформлення кредиту складається за формою банку. Наявність її строго обов'язково, так як саме на її підставі здійснюється видача грошових коштів.

Відповідно до законодавства РФ отримання грошей в борг є правом, але не обов'язком громадянина РФ. Не менш істотним є паспорт громадянина РФ.

Знадобиться саме паспорт. Так як він одночасно дозволяє перевірити банківських працівника виконання основних вимог щодо оформлення кредитів розглянутого типу.

Обов'язкова наявність громадянства Російської Федерації і прописки на території регіону присутності банку.

Також важливо пам'ятати про необхідність наявності доходу певної величини. Він повинен бути як мінімум в два рази більше величини щомісячного платежу.

Підтвердження виконання цієї умови здійснюється за допомогою довідки за формою 2НДФЛ або ж за формою банку. Крім цього може знадобитися також завірена відділом кадрів трудова книжка.

При відсутності даного документа здійснити процес оформлення знову ж буде просто неможливо. Так як знову ж обов'язковою умовою є наявність трудового стажу не менше 6 місяців і постійного місця роботи.

У той же час для певної категорії клієнтів можливе здійснення оформлення на підставі тільки лише одного документа - паспорта громадянина РФ.

Але таке можливе тільки в разі внесення 50% початкового внеску і наявності зарплатної картки.

Якщо ж процес перекредитування буде здійснюватися повністю офіційно, то обов'язково потрібно наступне:

  • відповідним чином складена заява-анкета;
  • паспорт громадянина РФ або ж документ, який може його замінити (перелік допустимих встановлюється в законодавстві);
  • свідоцтво, яке підтверджує факт тимчасової реєстрації на території конкретного регіону;
  • документи встановлюють сімейний стан, що підтверджують наявність / відсутність дітей:
    • свідоцтво про укладення шлюбу або ж народженні дитини;
    • шлюбний контракт, інше.
  • якщо вік конкретного громадянина не перевищує 27 років, то обов'язково потрібно наявність військового квитка або ж іншого документа, що підтверджує відсутність військового обов'язку.

Крім представленого вище переліку будуть потрібні також документи, які підтверджують факт трудової зайнятості, наявності певного розміру доходу:

  • трудова книжка;
  • довідка за формою 2НДФЛ;
  • для пенсіонерів - пенсійне свідоцтво.

Позначений вище перелік є стандартним. Даного пакета досить для здійснення перекредитування. Але крім зазначеного вище переліку можуть знадобитися будь-які інші.

Ще один важливий момент - надання відповідним чином укладеного договору безпосередньо з банком, який видав автокредит. Це питання є найбільш важливим.

Існує безліч різних нюансів, пов'язаних з типом кредитування. Наприклад, рефінансування автокредиту з держпідтримкою до 5 років має на увазі одну процентну ставку на машину і іншу - на придбання КАСКО. Всі ці питання варто обов'язково прояснити завчасно.

порядок процедури

Сам алгоритм перекредитування реалізується стандартним чином, шляхом використання спеціального алгоритму.

Він включає в себе наступні основні етапи:

  • отримання згоди від банку на сам факт здійснення перекредитування;
  • збір всіх необхідних в такому випадку документів;
  • документи передаються в банк, який буде займатися процедурою перекредитування;
  • виконується аналіз заявки, можливості здійснення даної процедури;
  • в разі позитивного рішення полягає спеціальний договір перекредитування;
  • після підписання необхідну кількість грошових коштів перекладається на рахунок банку;
  • далі здійснюються платежі за іншим договором.

Процес перекредитування має велику кількість найрізноманітніших нюансів. З усіма ними найкраще ознайомитися заздалегідь. Це дозволить уникнути великої кількості самих різних складнощів, проблем.

Як взяти автокредит в Сетел банку, пояснюється в статті:   автокредит в Сетел банку Як взяти автокредит в Сетел банку, пояснюється в статті: автокредит в Сетел банку .

Які в банках РФ умови автокредиту на старі автомобілі, дивіться на сторінці .

Як оформити автокредит онлайн в ВТБ 24, дізнайтеся з цієї інформації .

Відео: Рефінансування автокредиту