Реклама
Реклама
Реклама

Форум боржників по кредитах: 2019 рік


Розшукуєте форум боржників за банківськими кредитами, який присвячений актуальним проблемам позичальників і способам їх вирішення? Ми пропонуємо вам обговорити ваші запитання в нашій сьогоднішній статті, а також розповісти про свої ситуаціях і методах виходу з них за допомогою коментарів.

Інформація для позичальників

Багато з наших співгромадян в поточному році потрапили в скрутне фінансове становище. Тут є багато причин - масове закриття дрібних підприємств через зростання податкового тягаря і падіння попиту на товари і послуги, скорочення і звільнення на багатьох компаніях з метою зменшення витрат, зрослі кредитні зобов'язання і т.д.

Останнє особливо гостро позначилося на тих, хто мав необережність взяти в минулому періоді кредит в іноземній валюті - тепер щомісячні платежі зросли практично в 2 рази через зміни курсу. Що робити в тому випадку, якщо у вас є валютний кредит, розповідаємо тут .

На жаль, більшість позичальників вважають, що пропустити один або навіть кілька платежів за позикою - це нічого страшного. Причини називають різні - затримують зарплату, треба забезпечити дітей, багато свят випало на місяць і т.д.

І як підсумок - вони виходять на прострочення, яка веде за собою не тільки загальне збільшення заборгованості через штрафи та пені, але також і зіпсовану кредитну історію. Чим це загрожує, читайте тут:

  • Псується репутація, а так як дані в БКІ зберігаються 10 років, то ви довгий час не зможете користуватися послугами банків,
  • У вас збільшуються борги за рахунок пені і штрафів,
  • Якщо прострочення тривала - кредитор має право звернутися до суду. Якщо він виграє справу, то у вас можуть заарештувати рахунки, почати списувати по 50% від зарплати, закрити виїзд за кордон. З недавніх пір можуть забрати права,
  • Якщо справа не виявилося в суді, тоді банк може перепродати борг колекторам, така можливість прописана в договорі. І з колекторами набагато складніше домовитися, вони тиснуть психологічно.

Іншими словами, просто не платити - не можна. Ваш борг не забудуть і не пробачать , Навіть якщо якийсь час банк не нагадує про себе, то рано чи пізно це обов'язково трапитися. І вас зобов'яжуть платити, і наслідки у прострочених боргів вкрай неприємні.

Що робити боржнику?

Якщо ви опинилися в ситуації, коли у вас зіпсована кредитна історія з поважних причин - затяжна хвороба, скорочення на роботі, смерть родича, яка спричинила за собою великі витрати - не зволікайте, звертайтеся до свого банку, де у вас є борг і просите про реструктуризації заборгованості .

Багато компаній йдуть назустріч своїм клієнтам і пропонують знизити платіж або ж надати відстрочку. Зверніть увагу, що зниження розміру щомісячного платежу буде відбуватися за рахунок збільшення терміну дії договору, що призведе до збільшення загальної переплати . А відстрочку можуть надати тільки на сплату основного боргу, але не відсотків.

Приклад заявки:

Якщо у вашому банку вам відмовили в наданні відстрочки або зміну умов договору на більш прийнятні, ви завжди можете звернутися в сторонні компанії для перекредитування. Така послуга називається рефінансування , Вона дозволяє продовжити термін повернення, зменшити розмір чинного відсотка, об'єднати кілька кредитів в один і навіть отримати готівкові кошти на потрібні вам мети.

Ще раз підкреслимо, що дана послуга буде вам доступна тільки при зверненні в сторонні компанії. Наприклад, якщо у вас борг в Ощадбанку, за перекредітованієм потрібно звертатися в ВТБ 24 і т.д.

Пам'ятайте, що рефінансувати кредити в інших банках можуть люди тільки з гарною КІ, боржникам і неплатникам, котрі допустили прострочення, така послуга недоступна. Якщо ви бачите пропозиції від приватних осіб , Які гарантують вам одержання банківського 100% -го кредиту для погашення ваших боргів за певну передоплату - не введено, це звичайні шахраї.

Де можна отримати кредит, якщо всюди відмовляють?

Дуже часто буває так, що гроші потрібні терміново, а всі відомі вам фінансові компанії відмовляють. І це цілком логічно, адже ніхто не хоче зв'язуватися з людиною, який показав себе як ненадійний клієнт.

Якщо у вас є відкриті прострочення, жоден банк з вами працювати не буде, потрібно шукати альтернативні варіанти. Де можна кредитуватися при поганій КІ:

Якщо у вас виникли проблеми з отриманням позики, то ви можете звернутися до кредитних брокерів, про них докладно розказано в цієї статті . Це професійні посередники між кредиторами і позичальниками, вони зможуть підібрати вам вигідну програму для отримання позики, підкажуть список потрібних документів, як правильно заповнити заявку і які дані вказати, щоб підвищити лояльність банку.

Важливо: вибирайте тих фахівців, які не вимагають з вас передоплати. Всі, хто просять у вас навіть невеликі суми для якоїсь перевірки, отримання або пересилання документів, довідок, оплати послуг нотаріуса - шахраї.

Вам потрібні фірми, які мають свій сайт і офіс, щоб можна було зустрітися особисто і підписати договір. Запам'ятайте, що жоден реальний кредитор, навіть приватний, не дасть грошей незнайомій людині без особистої зустрічі і документів.

Як отримати велику суму в борг?

Що робити в тому випадку, якщо вам потрібна велика грошова сума, наприклад, на покупку житла або автомобіля, банки відмовляють, а в МФО не дають достатнього позики? В цьому випадку є дві можливості для вирішення проблеми:

  1. Вам потрібно виправити свою кредитну історію. Стерти, відредагувати, частково видалити за гроші - неможливо, всі, хто пропонують подібне - звичайні шахраї. Виправлення КІ - це досить довгий процес, який займає не менш ніж півроку. Їм можна займатися самостійно, шляхом оформлення мікрокредитів та погашення їх вчасно і в повному обсязі, або через звернення до компанії, які реалізують програму « Кредитний доктор «. Найбільш відома пропонується в Совкомбанк,
  2. Вам потрібно оформити кредит на одного з ваших родичів, і написати при цьому розписку, що ви зобов'язуєтеся сплачувати борг за нього. Зверніть увагу, що якщо це кредит із заставою, наприклад іпотека або автокредит, то подружжя стають созаемщиками автоматично. Іншими словами, якщо оформити договір на дружину, а у чоловіка зіпсована історія , Вам відмовлять.
  3. Можна спробувати отримати позику під заставу майна , Що знаходиться у вас у власності. Це може бути транспортний засіб або нерухомість. При цьому важливо, щоб ви були одноосібним власником, а у випадку з житлом - щоб в ньому не були прописані неповнолітні. Вдаватися до даного способу варто тільки в тому випадку, якщо ви впевнені в своїх силах. Якщо ви не зможете оплатити борг, банк через суд зможе вилучити ваше майно для погашення позики.

Банкрутство фізичної особи

Якщо боргів накопичилося дуже багато, прострочення триває кілька місяців, з банком не виходить знайти компромісу, і власних грошей вам не вистачає для оплати кредиту, залишається єдиний варіант - звернення до суду. Насправді, в цьому немає нічого страшного, як думають багато хто, навпаки, це дуже вигідно для боржника.

У чому суть: при зверненні до суду у вас «заморожується» сума боргу, все штрафи і пені перестають нараховуватися. Саме тому багато банків не поспішають вдаватися до цього засобу.

Ви можете довести в суді, що не платили з вагомих причин, і домогтися скасування частини штрафів та зниження суми боргу, зафіксувати її і платити за новим графіком, з урахуванням вашого доходу. Якщо ви виграєте справу - ви можете навіть повернути витрати, витрачені на відстоювання своїх прав.

Якщо ж доходу немає або його недостатньо для повернення боргу, можна самостійно звернутися до мирового суду із заявою про визнання вас банкрутом. Це можливо в разі, коли у вас є заборгованості на суму близько 500.000 (допускаються не тільки кредити, але і послуги ЖКГ), і прострочення не менше 3 місяців.

Ваша заява розглядається, вивчається стан справ, наявність власності і платоспроможність. Якщо є хоча б невеликий прибуток - вам зроблять новий графік платежів з посильної вам сумою не більше 50% від з \ п. Якщо ж ні власності, ні офіційного працевлаштування немає, тоді борги просто спишуть.

Ви стикалися з проблемою погашення старих боргів, і знайшли дієвий спосіб? Поділіться ним за допомогою коментаря після статті, зробивши своєрідний форум боржників в 2019 році більш продуктивним.

Розшукуєте форум боржників за банківськими кредитами, який присвячений актуальним проблемам позичальників і способам їх вирішення?
Що робити боржнику?
Де можна отримати кредит, якщо всюди відмовляють?
Як отримати велику суму в борг?
Що робити в тому випадку, якщо вам потрібна велика грошова сума, наприклад, на покупку житла або автомобіля, банки відмовляють, а в МФО не дають достатнього позики?
Ви стикалися з проблемою погашення старих боргів, і знайшли дієвий спосіб?