Реклама
Реклама
Реклама

безвідсотковий автокредит

Для того щоб заманити до себе клієнта, що тільки російські банки не придумують: кредит без комісій, кредит за двома документами, кредит за одну годину, і звичайно ж, безвідсотковий кредит! Але як відомо, безкоштовний сир буває тільки в мишоловці. Отже, автокредит під нульовий відсоток - це міф чи реальність?
У 2013 році в Росії діяла державна програма субсидування автокредитів. Відповідно до її умов за рахунок бюджетних коштів компенсувалася банкам частину відсотків по кредиту. Позичальник міг отримати кредит за низькою відсотковою ставкою - 7-10% річних. Але позику на пільгових умовах надавався тільки на покупку нових автомобілів, вартість яких не перевищувала 750 тисяч рублів. За рахунок власних коштів клієнт оплачував не менше 15% вартості транспортного засобу. Кредит видавався на 36 місяців. Даним вигідною пропозицією скористалися тисячі росіян. Але в 2014 році державна програма вже не діяла. Якими програмами можуть похвалитися банки сьогодні?

Оформлення кредиту на покупку транспортного засобу пов'язано з рядом витрат для клієнта. В першу чергу позичальник оплачує різні збори, пов'язані з придбанням авто, оформленням документів. По-друге, протягом усього терміну кредитування клієнт зобов'язаний страхувати рухоме майно за програмою повне КАСКО та ОСАЦВ. Дана стаття витрат - це справжній «скарб» для банку. Якщо фінансова установа пропонує кредит під мінімальний відсоток, то частина недоотриманого прибутку закладається саме в страховий платіж. Вартість КАСКО значно завищена. Страховий тариф по автомобілю, який не перебуває під банківським арештом, становить 3-4% від його вартості. За заставним рухомого майна страховка дорівнює 5-7%. Здавалося б, клієнт же оплачує внески в страхову компанію, а не в банк. У чому тоді вигода фінансової установи? Згідно з умовами кредитних договорів позичальник повинен оформляти поліс тільки в акредитованих страхових компаніях, тобто в тих організаціях, які є партнерами банку. Після того як клієнт вніс страховий платіж, компанія перераховує фінансовій установі його комісійна винагорода. Його розмір залежить від взаємних домовленостей, але в середньому становить 20-40%.

Таким чином, якщо банк пропонує кредит під знижений відсоток, то вартість поліса КАСКО значно збільшить переплату по позиці.
Також слід зазначити, що кредит з мінімальними відсотками надають тим клієнтам, які готові зробити авансовий внесок понад 50%. Крім того пільгову позику видається на короткий термін - до 12-24 місяців. Саме тому скористатися подібними пропозиціями можуть тільки позичальники з високим рівнем доходів, так як розмір щомісячного платежу буде зовсім немаленьким.
Спеціальні програми кредитування банки пропонують спільно з офіційними автодилерами. Вони поширюються конкретно на певний модельний ряд авто.
Отже, в яких же банках можна оформити найвигідніший автокредит?

В результаті проведеного аналізу, ми виявили, що нульовий кредит - це міф. Банки не готові втрачати свої доходи і не поспішають знижувати процентні ставки.
Найвигіднішою пропозицією на ринку є програма «Для своїх» від ЗАТ «Тойота Банку». Вона поширюється на моделі Toyota і Lexus. Новий автомобіль можна придбати тільки у офіційного дилера.
Мінімальна процентна ставка по кредиту в російських рублях становить 8,9% річних. Видається кредит тільки на 12 місяців. Оформити позику можуть клієнти, які внесли аванс понад 70% від вартості транспортного засобу. Якщо кредит надається на термін до трьох років, ставка дорівнює 11,5% річних. При максимальному терміні кредитування процентна ставка - 12% річних.
Програма «Для своїх» доступна клієнтам, які раніше успішно погасили автокредит в ЗАТ «Тойота Банку».

Спеціальні кредитні пропозиції на різні марки автомобілів пропонує і Райффайзенбанк.
На пільгових умовах можна оформити кредит на покупку Opel, Hundai, Chevrolet, Lifan, Kia, Honda та інші.
Так, кредит на покупку Chevrolet видається на наступних умовах. Максимальна сума позики - 3 мільйони рублів. Термін кредитування - 12-60 місяців.
Мінімальна процентна ставка - 11,90% річних. Обов'язковий авансовий платіж - від 50%. Термін кредиту - 12 місяців.
Позичальникам, які готові внести мінімальний авансовий платіж (15%), буде запропонована ставка - 14-15% річних в залежності від терміну позики.
Крім того позичальник зобов'язаний сплатити і поліс КАСКО.

Таким чином, ми можемо зробити наступний висновок: без підтримки держави російські банки не готові видавати кредити під низький відсоток. Навіть позичальники, які самостійно оплатили більше половини вартості транспортного засобу, повинні платити не менше 11% річних. А термін кредиту - не більше одного року. При таких параметрах позики - ризики банку мінімальні. Але навіть в цьому випадку фінансові установи не хочуть йти назустріч своїм позичальникам. Про процентних ставках, які діють в європейських країнах, нашим позичальникам поки залишається тільки мріяти.

Отже, автокредит під нульовий відсоток - це міф чи реальність?
Якими програмами можуть похвалитися банки сьогодні?
У чому тоді вигода фінансової установи?
Отже, в яких же банках можна оформити найвигідніший автокредит?