Реклама
Реклама
Реклама

Автокредит без довідки про доходи - як отримати вигідний кредит на машину в 2019 році

  1. Переваги та недоліки автокредиту без довідок
  2. Вимоги до автомобіля для отримання автокредиту
  3. Автокредит без довідок для купівлі у приватної особи
  4. Способи вирішення проблеми з отриманням автокредиту
  5. Можливість підвищення ймовірності отримання автокредиту на покупку авто
  6. Стандартні умови видачі кредиту людині, яка не має офіційної роботи
  7. Умови автокредитування окремих банків
  8. Етапи отримання автокредиту без довідки про доходи
  9. Відео по темі

З огляду на складну економічну ситуацію в країні, попит на автокредит без довідки про доходи з поручителем є досить значним. Такі позики надають, як на нові автомобілі, так і на транспортні засоби, у яких є навіть істотний пробіг. Другий варіант є популярний і поширений.

Особливість кредитування без підтвердження доходу полягає в тому, що обов'язково вноситься застава. Якщо позичальник не віддає борг, то у на нього накладаються санкції.

Переваги та недоліки автокредиту без довідок

Автомобільний кредит без підтвердження доходу має, як свої позитивні, так і негативні сторони. Перше і якість такої послуги - можливість покупки машини в тих випадках, коли існує гостра потреба.

Виділяють такі переваги:

  1. Відсутність наявності офіційного працевлаштування. Навіть безробітним надають послугу отримання позики на машину. Головне - наявність доходу, нехай навіть він не відбивається в документах.
  2. Відсутність необхідності шукати людей, які можуть стати поручителями. Це позначається на фінансових витратах.
  3. Оформлення кредиту в автосалоні. Необхідність збору довідок та відвідування банківських відділень пропадає. Процес займає 2-3 години вільного часу. Що ж стосується підписання всіх документів в місці покупки, очікування продовжується не довше ніж 30-40 хвилин. У разі схвалення позики, клієнт приступає до підбору потрібної йому моделі транспортного засобу.

Позитивні якості автокредитів без отримання відповідних довідок про доходи основні. Що стосується головне недоліку, то він полягає лише в основному в завищеною вартістю оплати. До того ж іноді фінансові установи скорочують термін погашення боргу.

Ще одні недоліком є ​​важливість покупки поліса КАСКО. Вимога вважається одним з обов'язкових. Навіть при низькій процентній ставці сума договору виходить більше.

Навіть при низькій процентній ставці сума договору виходить більше

Автокредитування - це зручна послуга, але не вигідна в плані своєї ціни.

Вимоги до автомобіля для отримання автокредиту

Видаючи автокредити без отримання довідок про доходи, банки ризикують, вони виставляють до приобретаемому авто певні вимоги. Це дозволяє істотно знизити або нівелювати припинення виплат клієнтом. Найчастіше використовується практика залишення застави. Їм є безпосередньо купується авто.

У більшості випадків банки йдуть на зустріч тим покупцям, які вибирають нові автомобілі закордонного виробництва. Це пов'язано з тим, що вони більш надійні, не так часто виходять з ладу, а це, відповідно, підвищує ліквідність. Іноземні транспортні засоби, що мають пробіг, теж є популярними. Але на такі покупки умовами банками посилюються. Це безпосередньо залежить від пробігу, року випуску і багатьох інших факторів.

Є спеціальна державна програма автокредитування, спрямована на придбання вітчизняних автомобілів. У вартість туру не повинна перевищувати 1 мільйон рублів. Основна перевага такої послуги - зниження кредитної ставки до 9,33 відсотка. Важливо розуміти, що по держпрограми можна купити не тільки ВАЗ, а й Рено, Шевроле, Ніссан або Деу. Це пов'язано з тим, що в Росії налагоджена збірка цих машин.

Автокредит без довідок для купівлі у приватної особи

Автокредит без довідок для купівлі у приватної особи

Оформити кредит на автомобіль без довідки про доходи, і офіційного працевлаштування, можна і з покупкою у приватної особи. Спосіб отримання позики має певний ризик, як для банківської установи, так і для клієнта. Послуга дозволяє придбати уживане авто.

Купити авто у приватної особи легше, так як в такому випадку можна отримати вигідні умови:

  1. Можна придбати машину, незалежно від її пробігу і року випуску.
  2. Мінімальний перелік вимог до позичальника.
  3. Невеликий пакет документів.
  4. Посвідчення договору у нотаріуса, внаслідок чого документ контролює чесність угоди.
  5. Відсутність обов'язкового внесення початкового внеску.
  6. Здійснення індивідуального розрахунку термінів погашення і рівня процентних ставок.
  7. Швидкий процес прийняття рішення та оформлення кредитної угоди.

Автокредити у приватних осіб отримати досить просто. Це пов'язано з тим, що існує багато організацій, які займаються посередництвом. Вони пов'язують позичальника з позикодавцем.

Авто в кредит у приватної особи людина купує навіть у тих випадках, якщо йому в цьому відмовили банківські установи. Це стосується громадян без постійного місця проживання, офіційного працевлаштування, пенсіонерів, людей з поганою кредитною репутацією і т.д.

д

Способи вирішення проблеми з отриманням автокредиту

Непрацюючим надає можливість отримання кредиту, як в банківській установі, так в автосалоні. Другий варіант користується більшою популярністю з огляду на те, що він більш простий і економить вільний час. Всього лише за пару годин людина отримує повне підписання договору і безпосередньо саме авто. Що стосується банків, то ці дії в ньому розтягуються на кілька днів.

Отримати позику за загальним правилом людина дають з 21 року. Відсутність необхідно приносити довідку про доходи на увазі, що документ за формою 2 ПДФО не потрібні.

Популярністю користується видача експрес-кредитів. Один можуть надаватися, як по одному, так і по двох документах. Це стосується паспорта, але можуть підійти і водійські права, адже вони теж можуть підтвердити особистість. Довідка про доходи не потрібна. Це стосується переважно фізичних осіб. По відношенню до приватних підприємців діють інші правила.

Їм знадобляться такі документи як:

  • свідоцтво реєстрації ІП;
  • податкова декларація за попередні два періоди;
  • документ, що підтверджує постановку на облік.

Таким чином, існує кілька різноманітних способів отримання автокредиту. Саме тому кожен конкретний клієнт вибирає для себе найбільш оптимальний і коректний варіант.

Можливість підвищення ймовірності отримання автокредиту на покупку авто

Отримання автомобільного кредиту за паспортом і посвідчення водія в салоні - це дуже вигідна послуга, але при цьому важливо розуміти всю схему взаємодії між різними організаціями в процесі. Це треба знати внаслідок того, салон не несе відповідальність систему кредитування. Продавець всього лише повинен отримати фінансові кошти від банківської установи, після чого клієнт контактує з позикодавцем безпосередньо.

Банки переважно орієнтуються на великий пакет документів. Але і при обмеженій кількості довідок клієнт розраховує на дуже вигідне для нього пропозицію

У таке ситуації існують такі можливі варіанти:

  1. Використання для підтвердження доходів інших типів документів. Нерідко банки самостійно пропонують форми довідки. До того ж клієнт надає виписку з свого особистого рахунку. Істотно допомагає наявність депозитних коштів або ж кредитної картки, що має позитивну історію використання протягом тривалого періоду часу.
  2. Готовність одержувача грошей внести значний початковий внесок. Для того щоб отримати кошти, можна, наприклад, подати свій попередній автомобіль.
  3. Використання заставного майна і поручителів. Вони в тій чи іншій мірі підтверджують, що клієнт буде стабільно вносити кошти для покриття, як тіла кредиту, так і відсотків по ньому. Чим більш ліквідним буде майно, яке залишено під заставу, тим більше шансів отримання фінансової допомоги безробітному на покупку машини.

Чим більш ліквідним буде майно, яке залишено під заставу, тим більше шансів отримання фінансової допомоги безробітному на покупку машини

Далеко не всі банки готові кредитувати без надання документів про зайнятість (довідки про доходи). Внаслідок цього будь-якій людині завжди треба бути готовим до ризику про відмову в отриманні коштів. У подібних випадках потрібно подумати про таку послугу, як лізинг. Він має на увазі фінансову оренду автомобільного транспорту за допомогою банківської установи.

Стандартні умови видачі кредиту людині, яка не має офіційної роботи

Важливо розуміти, чи можна оформити кредит без офіційного працевлаштування та довідки про доходи, і на які умови доведеться розраховувати. Банк не може розраховувати на те, що клієнт чесно і стабільно буде виплачувати борг.

Саме тому він робить умови досить жорсткими:

  1. Використання досить значною процентної ставки. Нерідко позика видається під 20% річних. Деякі установи її ще більше піднімають.
  2. Обмеження терміну погашення боргу. Для того щоб його віддати, надає лише 3 або 5 років. На 7 або 10 років отримати автокредит практично нереально, якщо немає довідки про доходи.
  3. Обмеження суми кредиту. Старий автомобіль не повинен бути занадто дорогим, так як у банку більше 1 мільйона позики взяти практично неможливо для таких цілей, якщо немає застави, поручителів і довідки про доходи.
  4. Підвищений відсоток первинного внеску. Він знаходиться в межах від 20 до 50 відсотків.
  5. Оформлення застави або пошук поручителів. Ці умови виставляються, як разом, так і окремо. Другий варіант є більш поширеним.
  6. Швидке і своєчасне оформлення поліса КАСКО. Його вартість до 10% суми авто.

Його вартість до 10% суми авто

Всі умови найкраще попередньо вивчити в декількох банках. Це можна зробити, як в режимі онлайн, так і на місці. Пропозицій так багато, що практично в будь-якій ситуації людина знаходить більш-менш прийнятні програми автокредитування.

Умови автокредитування окремих банків

Умови кредитування в різних банках істотно можуть відрізнятися один від одного. Наприклад, Совкомбанк пропонує взяти про дохід довідку за своєю формою у разі наявності хоча б чотиримісячного стажу. При цьому сума одержуваної допомоги по довідці обмежена 800 тисячами рублів. Ця установа також розробило схему використання застави. Для того щоб оформити кредит, треба наявність постійних доходів, але при цьому офіційно бути оформленим на роботі не обов'язково (просто надати довідку з місця роботи). Серед документів надати паспорт. Також вимагає показати або реєстраційне свідоцтво, або паспорт технічного засобу. У певних випадках потрібен поліс КАСКО і згода чоловіка. Без цього машина в кредит не купується.

Програма «Автолайф», яку надає банк ВТБ24, надає можливість отримати автокредит до 2,8 мільйона рублів. Перед тим, як отримати їх, треба здійснити початковий внесок, рівний 20 відсоткам. Що стосується ставки, то вона досягає 18 відсотків. При цьому кількість документів, потрібних для оформлення, обмежена двома одиницями - паспортом і водійським посвідченням, наприклад.

При цьому кількість документів, потрібних для оформлення, обмежена двома одиницями - паспортом і водійським посвідченням, наприклад

Експрес-кредити від ЮніКредит Банк також користуються популярністю. Машина з їх допомогою купується в межах 1,2 мільйона рублів. Термін виплати автокредиту установі становить всього лише 5 років. Для його отримання важливо надати паспорт і свої права. Довідка про доходи не вимагається. Це дозволяє з великим ступенем підтвердити особистість і перевірити людину.

Читайте в статті: Де найвигідніше взяти автокредит

Перераховані вище умови банків не є єдиними. Існує багато інших програм, які діють або незабаром будуть запущені. Фінансові установи дадуть допомогу людині, якщо він виконує покладені на нього зобов'язання. Отримати автокредит не можуть лише вкрай незабезпечені люди. У всіх інших є реальний шанс на допомогу.

Етапи отримання автокредиту без довідки про доходи

Для того щоб отримати автокредит, важливо розуміти, які саме кроки зробити для цього потрібно.

Серед них фінансисти виділяють такі кроки:

  1. Вибір відповідного банку і програми кредитування. Для цього аналізують незалежні рейтинги, відгуки клієнтів і надаються умови кредитування. Також важливу роль відіграє близькість відділень установи до місця постійного проживання людини.
  2. Підготовка повного пакету документів. Перш за все це стосується поліса КАСКО або будь-яких додаткових паперів, так як паспорт і водійське посвідчення майже завжди знаходиться під рукою.
  3. Подача заяви на отримання автокредиту. Його розгляд у банку займає до тижня, так як відділення обов'язково перевіряє клієнта за своїми джерелами. В автосалоні процес займає не більше кількох годин.
  4. Укладення договору купівлі-продажу. У разі, коли автосалон з банком співпрацює, це можна зробити лише за 20 хвилин. В інших ситуаціях знадобиться значно більше часу.
  5. Укладення угоди з банком і внесення першого внеску за автокредит. Дуже важливо його повністю прочитати, звернувши увагу на такі аспекти, як реальний розмір процентної ставки, необхідність оплати комісійних, способи погашення кредиту, умови дострокового погашення боргу і т.д. Свої права, як позичальника також потрібно прочитати.
  6. Реєстрація автомобіля і погашення заборгованості. Поставити на облік транспортний засіб обов'язково. Варто також оформити довідку про страхування.

Докладна стаття: Які документи необхідні для оформлення автокредиту

Відео по темі

Таким чином, процес отримання автокредиту з прав і паспорту не є дуже складним. Нерідко для його оформлення необхідно всього лише кілька годин вільного часу і навіть не потрібно довідки про доходи. Головне - вчасно вносити платежі без прострочень, так як це істотно зіпсує кредитну історію.