Реклама
Реклама
Реклама

Влада Комі подумають про зарплати водіїв шкільних автобусів «БНК

Глава Комі Сергій Гаплик дав доручення уряду регіону опрацювати заходи щодо підвищення зарплати водіїв шкільних автобусів. Про це Сергій Гаплик заявив сьогодні на позачерговому засіданні республіканської комісії з безпеки дорожнього руху. Глава Комі Сергій Гаплик дав доручення уряду регіону опрацювати заходи щодо підвищення зарплати водіїв шкільних автобусів

Фото Миколи Антонівського, Марії Шумейко

Як зауважила в своїй доповіді перший заступник міністра освіти, науки і молодіжної політики республіки Вероніка Лесікова, в штаті освітніх організацій складається більш 230 водіїв шкільних автобусів, які мають необхідний стаж роботи. Однак на сьогодні в восьми школах є 11 вакансій водіїв. Керівники шкіл проводять роботу з відбору кандидатів, заявки подані в центр зайнятості. Наявність цих вакансій пояснюється тим, що в відношенні водіїв шкільних автобусів них застосовуються дуже високі вимоги, як за стажем роботи, так і по виконанню всіх правил в сфері безпеки дорожнього руху, а також невисокою зарплатою водіїв.

Вероніка Лесікова звернула увагу глав муніципалітетів на те, що сьогоднішня система оплати праці дає можливість встановити гідну зарплату водієві шкільного автобуса. Наприклад, за її словами, водій першого класу має право на підвищення окладу на 25%, водій другого класу - на 10%, також можливе встановлення доплати за технічне обслуговування автотранспортного засобу -до 50% окладу, за керування шкільним автобусом також встановлюються доплати до 50 % до окладу.

- Не можна економити на безпеці дітей. Необхідно вжити заходів для того, щоб не було ситуацій, коли в водії шкільних автобусів залучаються ті, хто не знайшов роботу в іншому місці, - зазначила представник міністерства.