Реклама
Реклама
Реклама

Після матчів ЧС-2018 в Казані глядачів будуть розвозити 400 автобусів, 20 трамваїв і 29 тролейбусів

Фото: Марат Мугінов

(Місто Казань KZN.RU, 14 червня). Під час Чемпіонату світу з футболу FIFA обмеження руху транспорту на дорогах будуть вводитися за 4 години до початку матчу. Торкнуться вони, в основному, так званої «останньої милі» - території, прилеглій до стадіону «Казань Арена». Для зручності жителів і гостей міста на дороги вийде додатковий транспорт і будуть організовані 9 перехоплюючих парковок.

Згідно з рекомендаціями FIFA, місця парковок особистого транспорту організовуються на відстані від 800 до 1500 метрів від зовнішнього периметра будівлі стадіону. Тому вболівальники зможуть залишити автомобілі на 9 перехоплюючих парковках найближчих торгових центрів. Всього підготовлено близько 11080 місць: це парковки ТЦ «Леруа Мерлен», «Тандем», Палац єдиноборств «Ак барс», критий паркінг «Татнефть-Арена», «Мега», «Південний» і «Максидом».

Жителям і гостям Казані рекомендують по можливості відмовитися від використання особистих автомобілів у дні проведення ігор на користь громадського транспорту, робота якого на період проведення ЧС буде посилена. Так, з 14 червня по 15 липня рух транспорту, що проходить через зупинки «Енергетичний університет» і «Козина Слобода», буде продовжено до півночі. Всі зміни в роботі транспорту торкнуться тільки маршрутів, що пролягають в радіусі дії «останньої милі» і території уздовж Центру сім'ї «Казан».

До чемпіонату в Казані побудували тимчасові розворотні шляху для транспорту по пр.Ямашева: 200 м в від перехрестя з ул.Адоратского в сторону стадіону і з боку вул.Академіка Арбузова, перед з'їздом на об'їзний міст. Також визначені зони посадки та висадки пасажирів громадського транспорту як з боку ул.Адоратского, так і з боку вул.Академіка Арбузова.

Після закінчення матчу для вивезення глядачів будуть задіяні близько 400 автобусів, 20 трисекційних трамваїв і 29 тролейбусів, в тому числі 100 додаткових автобусів по пр.Ямашева і 10 тролейбусів по ул.Адоратского. Робота цих маршрутів буде продовжено на 3 години після закінчення матчів.

Для зручності уболівальників у місті задіють 48 шатлів, які будуть безкоштовно доставляти любителів футболу до «останньої милі». Шатли будуть від'їжджати від Центрального стадіону, далі по маршруту через козячу Слободу будуть доставляти пасажирів до зупинки «ул.Адоратского», і від залізничного вокзалу «Казань-2» через ТЦ «Тандем» та «Парк Хаус» - до зупинки «ул.Адоратского ». Крім того, в разі потреби за 4 години до початку матчу будуть також організовані шаттли від аеропорту до ост. «Ул.Адоратского».