Реклама
Реклама
Реклама

ВИД НА ПРОЖИВАННЯ ФІНАНСОВО НЕЗАЛЕЖНОГО ОСОБИ В АВСТРІЇ |

Так, така програма існує Так, така програма існує. «Але чому ж ми нічого про неї не чули?», - запитаєте ви. Дійсно, інформація про цю програму в Австрії трохи закрита, особливо якщо враховувати - наскільки багато відомо про подібні програмах в Італії, Франції, Іспанії та ряді інших країн. Чому ви досі не чули про програму фінансово незалежного особи в Австрії , І що вона вдає із себе - далі.

Які вимоги висуває Австрія за цією програмою і скільки грошей потрібно мати для неї?

Як і в інших країнах, вид на проживання фінансово незалежного особи в Австрії (Niederlassungsbewilligung) передбачає проживання в країні без права роботи. Головна вимога - наявність поновлюваного доходу і грошей на рахунку.

Міністерство внутрішніх справ Австрії щорічно оновлює інформацію про те, який повинен бути дохід за цією програмою, оновлені дані можна знайти за посиланням https://www.help.gv.at/Portal.Node/hlpd/public/content/12/Seite.120302.html . На сьогоднішній день цифри такі: основний заявник повинен мати 1765,56 євро в місяць, якщо це пара, то 2647,16 євро в місяць, а на кожну дитину по 272,42 євро. Множимо ці суми на 12 і отримуємо мінімальний щорічний дохід, який дозволить отримати даний вид на проживання.

З приводу грошей на рахунку інформація теж часто змінювалася, але на даний момент на рахунку потрібно мати не менше суми щорічного доходу. Це приблизно 32 000 євро на двох і 38 000 євро, якщо є пара дітей.

Які основні параметри цієї програми? Чи достатньо мати лише необхідний дохід і гроші на рахунку або є ще щось?

Всупереч оманливого враження, що ця програма проста, потрібно сказати, що в ній таяться ще й приховані обставини, саме тому по ній так мало інформації.

Почнемо з того, що дана програма фінансово незалежного особи в Австрії - квотної програма. На всю країну за даною програмою є близько 2500 місць в рік. При чому квота йде на сім'ю, а на кожного повнолітнього заявника. Зрозуміло, що потрапити в ці квоти не так-то й легко, саме тому компанії-посередники не поспішають афішувати інформацію за цією програмою. Крім того, всі повнолітні особи повинні знати німецьку хоча б на рівні А1, тобто, володіти мовою на початковому рівні. Третє - потрібно крім всього вище написаного мати в країні житло і страховку на весь термін перебування.

З приводу житла: чи потрібно мати у власності житло або можна орендувати? Наскільки складно купити нерухомість в Австрії і якою вона має бути у заявників за даною програмою?

За цією програмою заявник може і орендувати житло, і купити його За цією програмою заявник може і орендувати житло, і купити його. Правда, в Австрії є складнощі з покупкою нерухомості по тур.візе, тому на практиці більшість заявників подають за договором оренди. Точних вимог до нерухомості немає, але в середньому, її ціна повинна бути більше 500 євро по країні і понад 800 євро в Відні. Договір повинен бути довгостроковий з правом продовження.

Скільки коштує страховка за даною програмою на рік?

Страховкою збір в Австрії сильно залежить від віку, стану здоров'я та бажаних послуг. Розраховувати потрібно не менше 100 євро в місяць на людину.

Чи можна по даній візі вчитися заявнику та його дітям? Чи можуть діти ходити в державні школи?

Так, по даній візі вчитися можуть всі - і діти, і батьки. І ті, і інші можуть вчитися в державних навчальних закладах. Правда, є деякі обмеження. Дітей до 14-ти років зобов'язані прийняти в гос.школу, а ось дітей старше можуть і не прийняти, пославшись на слабке володіння німецькою мовою. Тоді доведеться або шукати російську школу, в якій постійно не вистачає місць, або надходити в приватний ліцей.

Все-таки чи можна за цією ж візою якимось чином працювати?

З цієї візі ви не має права ні працювати за наймом, ні відкривати індивідуального підприємця, ні заробляти гроші всередині країни будь-яким іншим чином. Але, в той же час, ви можете бути співзасновником компанії, можете володіти компанією в іншій країні (наприклад, ви можете відкрити індивідуального підприємця в Італії, а проживати в Австрії). Якщо витрати на це виправдані, то ви можете таким чином вести бізнес-діяльність.

Які в подальшому права отримує володар виду на проживання фінансово незалежного особи?

Основне право - легального проживання в країні - заявник отримує за квотою, яка виходить один раз в житті, і далі продовжує свій вид на проживання практично автоматично. Головне, встигати в терміни подати інформацію про засобах на рахунку і наявності місця проживання.

Після п'яти років проживання по даному виду на проживання заявник подає на постійний вид на проживання, а громадянства доведеться чекати більше десяти років. Для отримання громадянства потрібно буде здати мовний іспит, іспит з історії Австрії і відмовитися від свого колишнього громадянства (Австрія не визнає подвійного громадянства).

Чи можна оформити посвідку на проживання фінансово незалежного особи самостійно?

З одного боку, процес оформлення посвідки на проживання фінансово незалежного особи досить простий: є список документів, з яким ви йдете в консульство за місцем проживання або якщо ви вже в Австрії в місцевий магістрат. Але тоді чому ж так багато відмов отримують заявники? А справа в тому, що німці і австрійці дуже педантично розглядають документи, а це значить, що потрібно не просто зібрати пакет документів, а оформити їх за певним зразком і подати в строго узгодженою формі - від цього залежить рішення консульства в дуже великій мірі.

От і рахуйте: оформляючи все самостійно, ви, звичайно, не платите за послуги посередників, але, разом з тим, ви значно переплачуєте перекладачам, нотаріусам, ріелторам і отримуєте великий ризик відмови. Чи варта шкурка вичинки? Вирішувати вам.

Якщо ж ви звертаєтеся до нас, то ми, в залежності від вашої ситуації, знаходимо варіанти вирішення будь-якої проблеми - будь то проблема з термінами, з документами або будь-яка інша. Повірте, ми напрацювали вже чималий арсенал багатоходівок, які дозволяють вийти з будь-якої, здавалося б, безвихідної ситуації.

Кому, на Ваш погляд, вигідно оформляти посвідку на проживання фінансово незалежного особи, а кому, можливо, варто розглядати якісь інші варіанти переїзду?

Є дуже чіткі критерії, за якими людина може переїхати по даній візі. Австрія - абсолютно негнучка країна і, в разі, якщо ви хоч на йоту не вписується в критерії, то цей варіант краще відкинути.

Ми ці нюанси з'ясовуємо відразу на першій консультації і пропонуємо різні варіанти людині, а він вже вибирає. Трапляється так, що людина навіть сам не усвідомлює, що програма йому не підходить: наприклад, він орендував занадто дешеве житло або націлився працювати через півроку після переїзду. Тоді краще буде людині розглянути переїзд по навчанню - магістр , Наприклад, відразу ж отримує право працювати або відкривати індивідуального підприємця.

Що б Ви могли порадити особам, які хочуть оформляти посвідку на проживання фінансово незалежного особи в Австрії?

Перше, що хотілося б порадити - це не нехтувати першими консультаціями. Люди вважають, що перша консультація - це просто загальні фрази про програму, а вони, мовляв, і так це все знають. А насправді, саме перша консультація може зіграти вирішальну роль : Ми тверезо зважуємо ситуацію людини і разом визначаємо - в якому напрямку йому далі рухатися, щоб не витратити даремно час і гроші.

Друге, про що хотілося б попередити - це дотримуватися термінів. Вам потрібно вже зараз починати готувати документи, щоб до листопада у вас все було зібрано. Тоді в грудні ви збираєте останні довідочки і вже в перших числах січня ви подаєте документи. Якщо ж ви подаєте в лютому, то шансів вже дуже мало (не забувайте про квоти!) - залишаться місця тільки в регіонах, та й то, якщо пощастить. А в квітні вже можна навіть не пробувати подавати - квот не буде 100%.

Ну, і не забувайте, що Австрія - відкрита країна і в ній знайдуться програми для переїзду, які дозволять емігрувати кожному, незалежно від його доходів.

Програма фінансово незалежного особи - Зараз саме час почати оформлення, щоб переїхати навесні 2017го року.

Explore posts in the same categories: Бізнес, інвестиції

, програми

Мітки: Австрія , громадянство , імміграція , імміграція сім'ї , постійний вид на проживання

You can comment below , or link to this permanent URL from your own site.

«Але чому ж ми нічого про неї не чули?
Які вимоги висуває Австрія за цією програмою і скільки грошей потрібно мати для неї?
Які основні параметри цієї програми?
Чи достатньо мати лише необхідний дохід і гроші на рахунку або є ще щось?
З приводу житла: чи потрібно мати у власності житло або можна орендувати?
Наскільки складно купити нерухомість в Австрії і якою вона має бути у заявників за даною програмою?
Скільки коштує страховка за даною програмою на рік?
Чи можна по даній візі вчитися заявнику та його дітям?
Чи можуть діти ходити в державні школи?
Все-таки чи можна за цією ж візою якимось чином працювати?