Реклама
Реклама
Реклама

Електронна реєстрація

  1. Як це працює на сайті OZON.travel?
  2. Умови скасування електронної реєстрації
  3. Правила повернення залізничного квитка після проходження електронної реєстрації

Послуга електронної реєстрації доступна на внутрішніх поїздах далекого прямування ВАТ «РЖД» і ВАТ «ФПК» з номерами від 001 до 899 (крім поїздів, що йдуть через країни СНД і Балтії).

Пасажиру, який скористався послугою електронної реєстрації, достатньо пред'явити при посадці в поїзд, що засвідчує особу, на який був оформлений електронний квиток. Отримувати оригінал квитка на бланку РЖД не потрібно.

Не користуйтеся електронною реєстрацією, якщо вам потрібен бланк проїзного документа, наприклад, в разі службового відрядження. Як правило, оригінал залізничного квитка потрібно для бухгалтерської звітності.

Як це працює на сайті OZON.travel?

Вам потрібно лише вказати маршрут і дату відправлення - всі поїзди з можливістю електронної реєстрації будуть відзначені.

Після покупки квитка зайдіть в особистий кабінет і перейдіть за посиланням «Пройти електронну реєстрацію». Виберіть в розділі «Мої замовлення» ваш ж / д квиток і натисніть посилання «Пройти електронну реєстрацію». Перед посадкою на потяг перевірте стан замовлення в особистому кабінеті на OZON.travel. Візьміть з собою роздруківку маршрутної квитанції.

Пройти електронну реєстрацію на сайті OZON.travel можна відразу після оплати електронного квитка та отримання маршрутної квитанції, і не пізніше, ніж за 1 годину до відправлення поїзда. За годину до відправлення поїзда з початкової станції начальник поїзда отримує відомість з даними всіх пасажирів, які пройшли електронну реєстрацію. Далі списки лунають повагонно провідникам. З моменту отримання відомості (одна година до відправлення поїзда від початкової станції) зробити щось з квитком або статусом електронної реєстрації (скасування, роздруківка бланка ВАТ «РЖД», повернення квитка) не можна.

Пасажир, який пройшов електронну реєстрацію з проміжній станції, може скасувати її, отримати бланк квитка, повернути квиток не пізніше, ніж за 1 годину до відправлення поїзда від початкової станції.

Якщо в замовленні кілька квитків на різних пасажирів, зареєструвати онлайн потрібно всіх відразу. Той, хто оформляв замовлення, повинен повідомити іншим пасажирам умови проїзду в разі електронної реєстрації та інформацію про скасування поїздки.

Зареєструватися онлайн можна на потяг, який прямує від початкової станції маршруту, в тому числі в безпересадочні або причіпні вагони, а також від проміжних станцій, що знаходяться не далі 4 годин їзди від початкової станції. Наприклад, в 4-х годинну зону (від Москви) потрапляють Тула, Твер, Калуга, Володимир і Рязань. При цьому зареєструватися онлайн потрібно не пізніше, ніж за 1 годину до відправлення поїзда з початкової станції.

Умови скасування електронної реєстрації

Скасувати електронну реєстрацію можна в особистому кабінеті , Але не пізніше, ніж за 1 годину до відправлення поїзда. Або отримавши паперовий квиток у касі, на стійці або через термінал.

Скасувати електронну реєстрацію можна тільки для всіх пасажирів відразу, зазначених в замовленні. Людина, який оформив замовлення, повинен повідомити іншим пасажирам умови посадки на поїзд і правила відмови від електронної реєстрації.

Правила повернення залізничного квитка після проходження електронної реєстрації

Щоб здати залізничний квиток після проходження електронної реєстрації та повернути гроші, потрібно отримати оригінал квитка на бланку не пізніше, ніж за 1 годину до відправлення поїзда, і повернути його в касу.

Якщо ви не отримали оригінал квитка і не встигли скасувати електронну реєстрацію до встановленого терміну (1 годину до відправлення поїзда з початкової станції), ви можете звернутися за поверненням в касу РЖД. Повернення грошових коштів за невикористаний електронний квиток з електронною реєстрацією на поїзди у внутрішньому російському повідомленні здійснюється:

  • в робочому порядку, якщо пасажир в період від 20 хвилин до 3 годин після відправлення поїзда зі станції відправлення пасажира особисто з'явиться в квиткову касу і пред'явить документ, що засвідчує особу, зазначений в електронному квитку;
  • в претензійному порядку, якщо:
    • пройшло менше години до відправлення поїзда з початкової станції відправлення поїзда і не більше 20 хвилин після відправлення поїзда зі станції відправлення пасажира;
    • пройшло більше 3 годин після відправлення поїзда зі станції відправлення пасажира, але не більше 12 годин після відправлення поїзда зі станції посадки пасажира;
    • повернення електронних квитків з електронною реєстрацією здійснюється уповноваженою особою при пред'явленні доручення;
    • в інших випадках передбачених нормативними документами.

Якщо ви пройшли електронну реєстрацію, але з якоїсь причини не сіли на поїзд і не оформили повернення вчасно, гроші за невикористаний квиток не повертаються.

Ті, хто вибрав електронну реєстрацію і сів у потяг без паперового оригіналу, не можуть претендувати на продовження терміну дії залізничного квитка в разі вимушеної зупинки на шляху прямування.

Travel?
Travel?