Реклама
Реклама
Реклама

Будкомпанія в Шимкенті звела «небезпечну для життя» дитячий майданчик

19 Августа 2017 10:55 127 19 Августа 2017 10:55 127   АСТАНА

АСТАНА. КАЗИНФОРМ - Жителі одного з будинків по вул. Сасбукаева в Шимкенті вже кілька місяців намагаються домогтися відновлення дитячого майданчика. Ігровий комплекс був зданий в кінці минулого року і всього за кілька місяців прийшов в непридатність, пише otyrar.kz .

Як вважають городяни, будівельники використовували дешеві матеріали, що, врешті-решт, і позначилося на якості будівництва.

Сьогодні діти на цій ігровому майданчику грають тільки під пильним наглядом батьків. Гірки та гойдалки, які за задумом влади повинні були нести радість дітворі, зараз несуть загрозу здоров'ю. Будували майданчик працівники ТОВ «Курилис сервіс СК» і, як вважають місцеві жителі, значно зекономити кошти на будівництві, використовуючи неякісні матеріали.

Згідно кошторисної документації, будівництво майданчика обійшлося в 9,5 мільйона тенге. Всього за півроку майже всі елементи ігрового комплексу занепали, а деякі залишилися деталі при необережному русі можуть завдати дітям каліцтва.
Згідно кошторисної документації, будівництво майданчика обійшлося в 9,5 мільйона тенге

«Ламатися ігрові конструкції почали вже через місяць після здачі майданчики. Спочатку зламалися тренажери, потім гойдалки. Діти толком і пограти не встигли. Зараз боїмося дітей відправляти на майданчик без нагляду. Скрізь стирчать шматки заліза, і діти можуть поранитися », - розповіла мешканка будинку Гульайна Умірова.

Сусідні багатоповерхівки також обладнані дитячими майданчиками на заздрість мешканцям будинку №32-а. Але тут городянам з підрядниками пощастило. Будь-які поломки вони швидко усувають. Згідно з угодою, будівельники зобов'язуються ремонтувати майданчики за свій рахунок протягом трьох років. Але працівники ТОВ «Курилис сервіс СК» цей пункт проігнорували і тепер замовник - Енбекшінскій акимат, вимагає виконати свої зобов'язання в судовому порядку.

Бахтіяр Турабеков, керівник відділу інфраструктури та благоустрою Енбекшінского акімату, пояснив: «Коли в травні місяці підрядник сам приходив, я йому показував, він обіцяв все усунути, але ось так і не усунув. І після чого ми подали на нього в суд. Зараз два засідання пройшло, на які відповідач не прийшов і тепер, третє буде без нього ... »

Як кажуть співробітники акімату, так чи інакше, але усувати недоліки будівельникам все одно доведеться. Після винесення рішення суду про примусове виконання прийнятих зобов'язань, на усунення компанії буде дано певний термін, протягом якого вони не зможуть брати участь в тендерах. А це, як показує практика, дієвий метод впливу на будівельників.