Реклама
Реклама
Реклама

Звільняють чи від армії при ВСД?

  1. Складні форми синдрому
  2. призовна комісія
  3. Які патології можуть бути несумісні з військовою службою?
  4. Категорії для звільнення
  5. Хто кого: армія або ВСД?
  6. Якщо потрібну категорію не дали
  7. напуття

Вам цікаво: чи беруть служити в армію з ВСД? Так, беруть. Але при складній формі вегетосудинної дистонії можуть залишити вас вдома. Про це поговоримо нижче.

Про це поговоримо нижче

Зміст статті

Складні форми синдрому

Приймає рішення про звільнення від військової служби воєнком щодо укладення військового госпіталю. Медичний заклад клопоче про звільнення військовозобов'язаного від призову на підставі списку хвороб, затверджених 04.07.2013 постановою Уряду Росії.

Вегетосудинної дистонії немає в цьому списку. Тому в армію беруть. Але ж синдром включає в себе симптоми більше трьох десятків хвороб! А це дає вам шанс!

ВСД порушує функції всіх органів і систем: перш за все, кровоносної, нервової, травної. Сильно виражені симптоми ускладнюють перебіг вегетосудинної дистонії. Ускладнення ведуть до виділення з симптоматики окремих захворювань.

Найчастіше хворі ВСД звільняються від військової служби через порушення функціонування серця і кровообігу. Для цього потрібно отримати відповідний діагноз і категорію. Про це дізнаєтеся далі.

призовна комісія

Якщо деякі симптоми загострилися, і їх змогли виділити як самостійне захворювання, яке присутнє в списку для звільнення від армії, тоді у вас є надія залишитися без військової служби.

Порушення функціонування систем організму повинні зафіксувати військові лікарі на призовний комісії. При виявленні відхилень від норми кожен лікар робить запис у своїй графі. Якщо, описані симптоми відповідають одній із зазначених хвороб, тоді голова комісії робить висновок, що призовнику потрібне стаціонарне обстеження.

Які патології можуть бути несумісні з військовою службою?

Перелік захворювань для звільнення від армії ви легко можете знайти, використовуючи інтернет. Деякі з них:

  1. гіпертонія .
  2. Нейроциркуляторна астенія.
  3. Дисфункція лівого шлуночка.
  4. Серцева недостатність.
  5. Хвороби, що включають патологію судин, якщо це призвело до порушення кровообігу.

Говорячи народною мовою, якщо погана кардіограма, часті непритомності або артеріальний тиск 150/95 і вище, візьміть направлення і зверніться в госпіталь для отримання діагнозу.

Категорії для звільнення

Стаціонарне обстеження, виконане лікарями госпіталю, може встановити діагноз, з яким не беруть на військову службу. З ним потрібно звернутися до воєнкома. Адже він визначає: включати вас до списку призовників чи ні.

Отже, ви можете знайти одну з категорій придатності, з якої вам дозволяється залишатися вдома:

  1. «В» - звільнення від армії в мирний час. Військовозобов'язаний зараховується в запас.
  2. «Г» - дається відстрочка.
  3. «Д» - статус «не придатний».

Відстрочка може даватися на півроку або рік. Якщо ви вилікувалися і успішно пройшли медичну комісію, то можете в наступний заклик потрапити до лав збройних сил.

Звільнення дають тільки категорії: «В» і «Д»: якщо ви їх отримали, то призиватися ви не будете! Добре це чи погано? Вирішуйте самі.

Хто кого: армія або ВСД?

Інші симптоми вегетосудинної дистонії, які не торкнулася ця стаття, рідко призводять до звільнення від військової служби. Але однакових організмів не буває, і у вас може бути все інакше. Висновок роблять доктора після огляду.

Більшість ознак ВСД не заважають службі, А ось служба може перешкодити вегетосудинної дистонії. Як? Знайомтеся з деякими з варіантів:

  1. Такі недоліки організму, як слабка фізична підготовка, яка сприяє виникненню ВСД, прекрасно лікуватися на строковій службі фізичними вправами на свіжому повітрі.
  2. Нав'язливі думки часто проходять в згуртованому військовому колективі.
  3. Армія допомагає юнакам стати цілеспрямованими і міцними в життя. Таких бійців ВСД боїться!
  4. Кращий антидепресант - це солдатська дружба!

Якщо ж вам дійсно здоров'я не дозволяє стати до лав збройних сил, то потрібно отримати відповідний статус у військкоматі.

Якщо потрібну категорію не дали

Кому все-таки довелося служити, маючи ВСД, то будьте уважні до свого здоров'я, регулярно показуйтесь лікаря санчастині. Станьте настирливим в цьому питанні. У перший час звикання до нового характеру життя це дуже важливо.

Не турбуйтеся: ви не будете виглядати «білою вороною», так як здорові хлопці також можуть адаптуватися 2-3 місяці. І в їх числі можуть бути такі ж хлопці, які страждають на вегетосудинну дистонію, які приховують цю інформацію про себе. Синдром ВСД - один з найбільш поширених в Росії.

Найважчий період на строковій службі - перші півроку. Далі, ви окріпнете і станете чоловіком.

напуття

У будь-якому випадку беруть вас в армію чи ні, ви зможете перемогти ВСД, якщо цього дуже захочете. І нехай вам допоможе стаття Як вилікувати ВСД?

Удачі вам, переможці!

Які патології можуть бути несумісні з військовою службою?
Добре це чи погано?
Хто кого: армія або ВСД?
Як?