Реклама
Реклама
Реклама

Росія давно готова відмовитися від призову в армію

Росія вже більше 10 років як готова повністю перейти на контрактну службу . Більш того, ця задача поставлена ​​керівництвом країни, і міністерство оборони прийняло цю задачу як одну зі своїх головних. Наповнення армії контрактниками є зараз найбільш важливим завданням. У минулому році Міноборони відзвітувало, що вперше кількість контрактників перевищило кількість військовослужбовців за призовом. Всі частини бойової підготовки наповнюються зараз тільки контрактниками, тільки вони беруть участь в бойових діях. Єдине питання залишається, як організувати ось цю систему набору на контракт, тому що ті пункти, які розгорнуті по країні, ще не так сильно справляються з набором контрактників. Набір контрактників через військові частини свого часу, 10 років тому, коли він був організований, показав що, на жаль, включаються різні корупційні механізми, і командири частин більше уваги приділяють планом, ніж підготовці. Проте останні руху, останні місяці показують, що так, Росія готова і більш того, ніякої іншої альтернативи немає. Армія повинна складатися тільки з контрактників.
Військовослужбовець стане справжнім професіоналом тільки в армії за контрактом, тому що при тій техніці, при тих навантаженнях, які зараз існують, за рік підготувати професійного військовослужбовця не вдається. Професійний військовослужбовець це 3 роки служби, і потім більше половини укладають наступний контракт. У нас буде професійна мобільна армія, яка здатна вирішувати ті завдання, які стоять перед країною.
Це не така велика навантаження для бюджету, все підраховано, це відсотки від військового бюджету. У нас скоро мільйонна армія вже повинна бути, 300 тис. Всього військовослужбовців за призовом, це означає, що 700 тис. Є військовослужбовцями за контрактом, 350 тис. Офіцерів і понад 300 тис. Військовослужбовців за контрактом. Збільшення ще на 300 тис. Це цілком посильно для бюджету.
Служба за призовом є значущою частиною, значущою сходинкою підготовки до служби за контрактом. Хлопці йдуть в армію, проходять там курс молодого бійця, отримують первинну урахуванням спеціальності, а потім тим, хто показав себе, для кого армія стає рідною стихією, пропонують перейти на контракт. Це стає і перевіркою для молодого бійця, і свідченням для командирів, що така людина готовий. І зараз військовослужбовці за призовом просто є сходинкою, вони не беруть участь в бойових діях. Зараз призовник в армії не потрібен, він виконує функцію етапу для становлення контрактників, етапу відбору.

Сергій Кривенко