Реклама
Реклама
Реклама

План призову в Одинцовському районі перевиконали

  1. Ефект демографічної ями ще відчувається
  2. Кількість - якість
  3. 18-річні встигнуть вступити до вузу до призову
  4. Служити водієм вантажівки
  5. Контрактникам стали непогано платити

В День захисника Вітчизни начальник відділення підготовки, призову та набору громадян на військову службу за контрактом Ігор БОНДАРЧУК розповів про особливості минулого осіннього призову. А також повідав про можливість отримати водійське посвідчення за рахунок коштів Міноборони і нагадав про службу за контрактом.

А також повідав про можливість отримати водійське посвідчення за рахунок коштів Міноборони і нагадав про службу за контрактом

Ефект демографічної ями ще відчувається

Призов громадян 1984-93 років народження проходив з 1 жовтня по 31 грудня. Днями військкомат представив в районну адміністрацію підсумковий звіт. Всього на призовну комісію викликалися 2040 осіб, прибули - 1494. 210 солдатів закликали і відправили у війська, 834 отримали відстрочки (60 - за станом здоров'я, 6 - за сімейним станом), 421 визнали обмежено придатними до військової служби, та 16 - не придатними. Найбільша кількість призовників було направлено в сухопутні війська - 71, по 16 чоловік - в РВСП і війська МВС.

Ухилилися від призову в армію 546 чоловік, що на 125 осіб більше, ніж навесні 2011 року. Хоча навесні кількість з'явилися на призовну комісію склало 2 122 людини, тобто на 628 більше, ніж восени. Як зауважив Ігор Бондарчук, зараз особливо відчувається ефект «демографічної ями» 90-х років, коли народжуваність була дуже низькою.

Кількість - якість

Тим часом, начальник відділення підготовки, призову та набору громадян на службу за контрактом визнав, що останній осінній призов пройшов легше, ніж попередній. «Призовники стали більш свідомими. Є навіть невелике перевиконання по набору. Втім, наш район і раніше часто займав перші місця в області ».

Крім кількісного виконання плану набору, зросла і якість. В армію відправили багато хлопців з вищою освітою, які завершили навчання влітку 2011 року. «Вони служать по всій країні. Хоча з'явилася тенденція все менше відправляти хлопців в інші віддалені регіони. Тут потрібно зупинитися на понятті «віддалені» регіони, - зазначив Бондарчук. - Для кого-то і Тверська область віддалений регіон. Я б назвав далекими регіонами територію за Уральськими горами. З усією Московської області на Далекий Схід відлетіло всього близько 100 чоловік, раніше відправляли по 1000 ».

«Стабільно посилаємо хлопців на службу в Президентський полк. Восени - п'ятеро, один з них - в роту почесної варти, - розповів Бондарчук. - Туди відбір дуже строгий: за зовнішніми даними і станом здоров'я. Не повинно бути ніяких наколок на тілі, шрамів на обличчі, бажано з повної сім'ї. Хлопці беруть участь у всіх офіційних заходах за участю перших осіб держави ».

18-річні встигнуть вступити до вузу до призову

У зв'язку з початком випуску школярів, які навчалися вже по 11-річною програмою, багато хлопців закінчують школу в 18 років. У 2011 році таких було близько 80 чоловік по Одинцовському районі. У цьому році їх буде більше. Тому в минулому році буквально перед самим закликом встигли прийняти статтю, згідно з якою при успішній здачі ЄДІ 18-річним хлопцям надається відстрочка від армії до 1 жовтня 2012 року.

«Тобто молода людина спокійно може встигнути вступити до інституту, - пояснив Бондарчук. - Для нас це ускладнює життя: ми готуємо листи до шкіл із запитом на списки таких хлопців, щоб починати з ними роботу в березні-квітні і до червня про них «забути», поки вони нам не нададуть позитивний результат здачі ЄДІ. Чи не здали ЄДІ підуть спочатку отримувати військову спеціальність ».

Служити водієм вантажівки

Також начальник відділення підготовки, призову та набору громадян на службу за контрактом звернув увагу на можливість, яка надається в Одинцовському районі. У школі ДТСААФ За рахунок коштів Міноборони можна отримати водійське посвідчення категорії С.

«Відразу хочу обмовитися, щоб не обривали телефон військкомату: ми не благодійна організація. (Для проходження співбесіди на навчання в школі ДТСААФ телефонуйте за тел. (495) 599-14-94. Автошкола розташовується в Баковці). На таке навчання приймаються юнаки, які після закінчення автошколи в обов'язковому порядку повинні пройти службу в армії, але тільки вже за фахом - водій військової вантажівки. Є варіант пройти навчання і по категорії В, але вже за півціни, тобто теорія - безкоштовно, а за водіння доведеться заплатити. Службу в армії за отриманою спеціальністю ми при цьому не гарантуємо ».

Контрактникам стали непогано платити

«З приводу призову за контрактом - справи йдуть краще, - додав Бондарчук. - Контрактникам стали непогано платити. Чи не масово, але процес пішов. Відмовляються хлопці одружені, тому що перспектива отримання житла поки реалізується не скрізь. Обіцянки в нашій державі виконуються, але повільніше, ніж хотілося б. Холостим простіше приймати таке рішення. Не всі після служби в армії за призовом знаходять себе на громадянці. Для них продовження служби - хороша альтернатива ».

«Місце служби можна вибирати. Якщо воно недалеко, можна з'їздити туди, придивитися. Документів доводиться оформляти багато. При терміні служби 20 років можна піти на пенсію. Право на постійне житло з'являється тільки при певній вислузі років. Середня зарплата зараз - 20 тис. Руб. Але плюс обмундирування, безкоштовне харчування, оплата проїзду, наприклад, у відпустку. Якщо все скласти, виходить непогано ».

Читайте також:

Одинцовському начальники «мочили» терористів

Чому військові не отримують квартири в Одинцовському районі?

46.4.130.245