Реклама
Реклама
Реклама

Обама хоче на два роки заморозити зарплати чиновників

  1. Орфографічна помилка в тексті:

30 листопада 2010, 5:34 Переглядів: 30 листопада 2010, 5:34 Переглядів:   Барак Обама, фото AFP

Барак Обама, фото AFP.

Про це в понеділок, 29 листопада, повідомляє The New York Times.

"Щоб взяти під контроль бюджетний дефіцит потрібні жертви і цю жертви повинні розділити, в тому числі, ті, хто працює в урядових структурах", - заявив Обама на прес-конференції в Білому домі. За його словами, таке рішення далося йому нелегко, проте він закликав чиновників "зробити те, що вони завжди робили", додавши, що держслужбовці завжди були патріотами.

За словами американського президента, обмеження зарплат чиновникам дозволить заощадити в 2011 фінансовому році 2 мільярди доларів, а за наступне десятиліття бюджет США таким чином отримає додатково понад 60 мільярдів доларів.

За інформацією Associated Press, запропоноване скорочення темпів зростання зарплат, як планується, не торкнеться військовослужбовців армії США, проте торкнеться чиновників в міністерстві оборони країни.

Пропозиція Барака Обами належить схвалити американським конгресменам. Відзначимо, що на вівторок запланована зустріч лідерів республіканської і демократичної партії в Конгресі. Представники найбільших американських партій обговорять взаємне співробітництво після минулих на початку листопада виборів в Сенат і Палату представників. Одними з головних тем обговорення стануть економіка і бюджетні витрати.

Варто також додати, що пропозиція Обами ідея не поширюється на членів Конгресу. Їх зарплата складає 174 тисяч доларів на рік. У квітні законодавці прийняли рішення відмовитися від автоматичної щорічної надбавки в 1600 доларів. Нагадаємо, зарплата президента США не піднімалася з січня 2001 року і становить 400 тисяч доларів на рік.

Читайте також: Бернанке заявив, що перспективи економіки США невизначені

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Обама хоче на два роки заморозити зарплати чиновників". інші бізнес новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ