Реклама
Реклама
Реклама

Чи беруть геїв в армію? | Служба Допомоги Призовникам

  1. Чи можуть призвати гомосексуаліста в армію
  2. З якими поведінковими розладами не беруть служити
Міхеєва Катерина

Керівник юридичного відділу Служби Допомоги Призовникам в Санкт-Петербурзі

8 082 переглядів

26.05.2019

Спроба розіграти нетрадиційну сексуальну орієнтацію перед лікарями військкомату - один з улюблених прийомів призовників, які ухиляються від армії. Але подібна «жарт» може обернутися проти самого чоловіка: якщо лікарі підтвердять схильність до гомосексуалізму, призовник отримає непризовного категорію по психіатрії.

Але подібна «жарт» може обернутися проти самого чоловіка: якщо лікарі підтвердять схильність до гомосексуалізму, призовник отримає непризовного категорію по психіатрії

Чи можуть призвати гомосексуаліста в армію

Згідно із законом геїв повинні брати в армію. Однак насправді шанси потрапити в армію у гомосексуалістів близькі до нуля.

В розкладі хвороб вказано, що сама по собі сексуальна орієнтація не перешкоджає проходженню служби, тому гомосексуаліста можуть закликати нарівні з іншими молодими людьми. Однак дійсність не завжди відповідає закону. Виходячи з досвіду роботи в Службі Допомоги Призовникам, можу відзначити: геїв не беруть в армію. Єдина можливість потрапити на службу - промовчати про свою сексуальну орієнтацію.

Важливий нюанс: відкосити від армії, перетворившись геєм, не вийде. Перед постановкою придатність призовнику доведеться пройти додаткове обстеження у досвідченого психіатра і виконати тести в психоневрологічному диспансері. Якщо результати тестування підтвердять гомосексуальні уподобання, то гея не візьмуть в армію.

Аналогічна ситуація у тих юнаків, у яких психологи або психіатри діагностують інші розлади статевої ідентифікації:

  • Транссексуалізм - відчуття приналежності до протилежної статі. Людина може прагнути змінити стать або зовні відповідати своїх відчуттів (носить одяг протилежної статі, переймає звички і жести).
  • Трансвестизм - людина вірно усвідомлює свою статеву приналежність і не прагне позбутися від первинних або вторинних статевих ознак. Для нього може бути характерно зовнішню схожість з іншим підлогою, в тому числі використання одягу і манери поведінки.

Звільнення геїв, транссексуалів і трансвеститів від призову відбувається після завершення додаткового обстеження. При підтвердженні орієнтації юнака очікує «білий» військовий квиток з категорією придатності «В» або «Д» по психіатрії.

думка експерта

Військовий квиток - це документ військового обліку, який необхідний студентам, які втратили право на відстрочку, а також всім молодим людям при працевлаштуванні або отриманні паспорта і посвідчення водія. Дізнайтеся, чи є у вас підстави для отримання цього документа без проходження військової служби, на сторінці « Допомога призовникам ».

Катерина Міхеєва, керівник юридичного відділу Служби Допомоги Призовникам

З якими поведінковими розладами не беруть служити

До поведінкових розладів, з якими не повинні закликати в армію, відносять:

  • садомазохізм,
  • фетишизм,
  • фетішний трансвестизм,
  • ексгібіціонізм,
  • вуайерізм.

Парадоксально, але якщо відповідь на питання, чи беруть гомосексуалістів в армію, майже завжди негативний, то при подібних сексуальні переваги більше шансів відправитися в армію.

Згідно з розкладом хвороб, призовники з такими сексуальними уподобаннями не повинні служити в армії. Проблема в тому, що будь-яка з цих розладів складно довести у військкоматі. Для цього обов'язково знадобляться документи з психоневрологічного диспансеру. Тому єдина можливість для юнаків не потрапити в військову частину - регулярно спостерігатися в ПНД.

Якщо молода людина перебуває на обліку в ПНД, то огляд буде проводитися по 18 статті Розкладу хвороб. В цьому випадку призовна комісія прийме рішення про постановку категорії «В» або «Д».

C повагою до Вас, Міхєєва Катерина, керівник юридичного відділу Служби Допомоги Призовникам в Санкт-Петербурзі.

Допомагаємо призовникам отримувати військовий квиток або безкоштовну відстрочку від армії на законних підставах: 8 (800) 333-53-63.