Реклама
Реклама
Реклама

Як влаштуватися в ФСО і чи складно це зробити: детальний розбір питань

  1. Пару слів про ФСО і службі в ній
  2. Особливості роботи в структурі
  3. порядок працевлаштування
Юридична консультація

>> Як влаштуватися в ФСО, чи складно працювати в структурі і що вона собою являє

Держава, так само як і громадяни, має право мати у своєму володінні деяку власність , Використання якої здійснюється виключно в державних інтересах. Під майном уряду можуть розумітися як матеріальні, так і нематеріальні об'єкти, проте в будь-якому випадку всі вони вимагають відповідної охорони.

Ця функція повною мірою покладена на орган виконавчої влади під назвою «ФСТ". Більш докладно про те, що він собою являє, як влаштуватися на роботу в цю структури і чи складно це зробити, поговоримо сьогодні. Цікаво? Тоді обов'язково дочитайте наведену нижче статтю до кінця.

Пару слів про ФСО і службі в ній

ФСО - госсслужбе

Федеральна служба охорони РФ (ФСО РФ) - це державний орган виконавчої влади, до повноважень якого входить реалізація охоронних функцій щодо федерально-охоронюваних об'єктів.

Під останніми розуміються будь-які матеріальні та нематеріальні речі, що належить російській державі і потребують належної охорони.

Так, ФСО Росії займається не тільки охороною якихось державних будівель і споруд (наприклад, Кремля), а й захистом від недобросовісних або навіть вороже налаштованих осіб державно-важливої ​​інформації (держтаємниці, госбази і т.п.).

Діяльність Федеральної служби охорони регламентується законодавством, тому співробітники структури не має права порушувати положення таких актів як:

  • Конституція РФ;
  • Федеральні закони про ФСО (найбільш важливий - ФЗ № 57-ФЗ «Про державну охорону»);
    укази і внутрішні розпорядження органу.
  • Природно, службовці в ФСО також зобов'язуються дотримуватися і інші законодавчі акти, однак останні завжди повинні бути в пріоритеті.

Структура працює як безпосередньо через свій апарат, так і через територіальні органи держвлади Росії. У будь-якому випадку, все представництва ФСТ зобов'язуються:

  1. забезпечувати безпеку об'єктів державної охорони;
  2. прогнозувати і виявляти посягання на такі, а також по можливості їх попереджати;
  3. захищати об'єкти охорони при нападі або іншому несприятливу дію на такі з боку третіх осіб;
  4. діяти в процесі своєї діяльності виключно в інтересах держави і тільки в рамках покладених повноважень;
  5. не забувати про забезпечення власної безпеки.

Порядок служби та прийому в ФСО визначається рядом федеральних законів, указів президента РФ і постанов Уряду.

Детальніше про вимоги до службовців охорони поговоримо трохи пізніше, зараз же слід зазначити, що працевлаштування в структуру можливо тільки на контрактній основі і відповідно до вимог чинного законодавства.

Особливості роботи в структурі

Далеко не всі бажаючі можуть служити в ФСО

Закони РФ передбачають, що громадяни нашої країни можуть:

  • або служити в ФСТ;
  • або працювати в даній структури, тобто - забезпечувати діяльність такої, не беручи участь безпосередньо в охоронному процесі.

Залежно від того, які цілі переслідує особа, яка бажає влаштуватися в Федеральну службу охорони, визначається і перелік вимог для нього. Так, для службовців за контрактом визначені наступні умови:

  1. вік від 18 років;
  2. наявність громадянства РФ ;
  3. відсутність судимості або факту розслідування злочину щодо потенційного службовця;
  4. раніше проходження служби в армії або навчання в академії ФСТ, а також прирівнюваних до неї навчальних закладах;
    позитивні результати тестів на можливість служби в системі структуру;
  5. відсутність медичних та інших недопущення до служби військового характеру.

Іноді заборонами до служби в ФСТ виступають наявність ще одного громадянства, крім російського, близьку спорідненість з представниками структури і раніше засудженими особами.

У будь-якому випадку, кожна кандидатура на службу в держорган розглядається в індивідуальному порядку і може бути відхилена на абсолютно законних підставах при наявності великої кількості факторів.

Що стосується не службовців ФСТ, а простих працівників структури - секретарі, кур'єри і їм подібні, то перелік вимог до таких помітно менше. Щоб почати працювати в органі досить:

  • бути повністю працездатним і допущеним до роботи відповідно до законодавства РФ;
    мати відповідні майбутньої посади медобстеження і навички, освіту;
  • при необхідності - позитивні результати тестів на професійну придатність і відсутність іншого громадянства, крім як російського, а також близьких родичів закордоном або у в'язниці.

Як і у випадку зі службовцями, кандидатури працівників в ФСТ розглядаються в індивідуальному порядку. З огляду на це, до особистого звернення в структуру робити якихось істотних висновків щодо працевлаштування в неї не варто.

порядок працевлаштування

Перший крок - подача заявки

Наважуючись на службу або роботу в ФСО, в першу чергу важливо упевнитися в наявності вакантних місць. Якщо в цьому плані все добре і влаштуватися в структуру можна, доведеться дуже сильно постаратися.

Як правило, порядок працевлаштування в даний держорган виглядає так:

  1. Для початку слід відвідати представництво ФСТ і дізнатися про необхідні умови для несення служби в ній або роботи.
  2. Якщо ваша кандидатура підходить, можна приступити до прийняття подальших заходів з працевлаштування. В іншому випадку про службу або роботі в Федеральній службі охорони доведеться забути назавжди, так як загальнообов'язкові вимоги, які досить-таки серйозні для всіх, не оминути. На жаль, вже на цьому етапі багато потенційних службовці або прості працівники структури природним чином відсіваються.
  3. Далі слід попросити в тому ж представництві держоргану необхідний перелік документів і почати його збирати. Як правило, список потрібних паперів широкий і включає в себе не тільки особисту документацію громадянина, а й різні довідки з тих чи інших структур (минулого місця роботи, характеристика від сусідів, лікарні і т.п.).
  4. Зібравши потрібні документи, залишається подати їх на розгляд в представництві ФСТ і чекати його закінчення. До слова, тривати оцінка кандидатів досить-таки довго. В середньому, відповідь громадянам виноситься через кілька місяців після надання з їх боку необхідних паперів. Відомі випадки, коли на розгляд кандидатів службовців йшло до 9-12 місяців, до чого також варто бути готовим.

Примітка! Дізнатися про найближче представництві ФСТ, як і про можливість працювати в ньому, можна на офіційному сайті структури.

багатьох службовців в армії цікавить питання - «Чи можна після служби на державу перейти контрактником в даний орган?».

Звичайно, однак для потрапляння туди за розподілом важливо мати хорошу характеристику та повідомити про бажання служби в ФСТ своїх командирів. Якщо ж через армію потрапити в структуру не вдається, залишається тільки пробувати зробити це через «громадянку». В принципі, за певних збіги обставин зробити це не так вже й складно.

Мабуть, на цьому по темі сьогоднішньої статті все. Сподіваємося, представлений матеріал був для вас корисний і дав відповіді на питання, що цікавлять. Удачі у всіх починаннях!

Поради, як влаштуватися в ФСО, дасть відеосюжет:

Цікаво?