Реклама
Реклама
Реклама

Реєстрація в податковій інспекції касового апарату для ІП

Алгоритм дій по реєстрації ККМ виглядає наступним чином: покупка ККМ задовольняє вимогам нормативних документів, надання в ИФНС документів для реєстрації.

Підприємницька діяльність з надання послуг, реалізації товарів або виконання робіт часто передбачає розрахунки між партнерами готівкою. Тому реєстрація касового апарату для ВП у податковій інспекції стає життєвою необхідністю, до того ж встановленої законодавчо.

Для початку слід визначитися з вибором моделі ККТ, яка повинна відповідати двом обов'язковим критеріям:

  • пойменована в державному реєстрі ККТ. Перед покупкою треба перевірити вподобаний зразок на наявність в цьому документі. Зробити це просто: зайти на сайт «Мінпромторг.РФ» в розділ «реєстр ККТ»;
  • мати функцію Еклз, фіксуючу всі операції і дозволяє знімати позмінно обнуляти касу, складаючи щоденні z-звіти, істотно спрощуючи оформлення журналу касира-операціоніста.

Крім того, модель апарату повинна відповідати здійснюваної діяльності. ККТ бувають з різним ступенем функціональності. Інтернет-магазину, наприклад, цілком підходять маленькі переносні моделі, наприклад, «Елвес - мікро - К». Для великих торгових мереж потрібні касові машини з розширеним спектром можливостей, такими, як підключення до комп'ютера, сканера і ін. Одна з подібних моделей - касовий апарат марки АМС-100К.

Наступний крок - придбання ККТ. Найбільш простим варіантом є покупка в спеціалізованому Центрі техобслуговування. У ньому ж можна укласти договір на обслуговування -його співробітник періодично буде перевіряти справність касового апарату. Це обов'язкова вимога ИФНС і без нього реєстрація ККМ неможлива. Якщо купувати касу у будь-якого іншого постачальника, то укласти договір в найближчому ЦТО все одно доведеться. Необхідність укладення договору пояснюється так:

Деякі центри пропонують клієнтам свої послуги з реєстрації каси в ИФНС і беруть на себе всі турботи по цій процедурі. Відповімо на часте питання - чи можна купити касовий апарат з реєстрацією? З готової реєстрацією це неможливо, оскільки процедура проводиться на конкретний апарат. Купівля касового апарату, що був у використанні, також можлива, але не завжди це вигідно бізнесмену. Адже проводити перереєстрацію в ИФНС все одно доведеться з заміною блоку Еклз, а вартість цієї послуги досить значна. До того ж, відсутність гарантії на б / у апарат - ще один привід задуматися про можливі несправності.

Процедура реєстрації в ИФНС для підприємця безкоштовна, але якщо нею будуть займатися співробітники ЦТО, то доведеться сплатити їх послуги відповідно до укладеного з ними договором. Зазвичай ціна цієї послуги (називається вона реєстрацією за дорученням) варіюється в межах 4 - 8 тисяч рублів. Як правило, співпраця з технічними центрами виправдовує вкладення, про що свідчать подібні відгуки.

Але різні центри по-різному обслуговують власну клієнтуру, тому вибір ЦТО - умова спокійної роботи.

Якщо реєстраційних послуг в ЦСО не передбачено, то бізнесмен діє за певним алгоритмом.

Для реєстрації ККТ в податковій заповнюють заяву форми КНД 1110021 в 2-х примірниках.

Більш докладно про те, як заповнити заповнення.

Треба зауважити, що кількість касових апаратів не грає ролі, і, якщо необхідно одночасно зареєструвати кілька ККМ, то заяву оформляється тільки одне. До нього додають:

  • паспорт ККТ;
  • формуляр Еклз;
  • договір з ЦТО;
  • журнал касира КМ-4.

Крім них податківці мають право вимагати реєстраційні документи організації і підтвердження права орендаря або власника приміщення, де буде працювати ККМ. У кожному регіоні зазвичай податківці складають пакет необхідних документів, тому краще заздалегідь проконсультуватися з ними, адже неповний пакет документів спричинить відмову податківців в реєстрації.

На одному з примірників заяви в ИФНС ставлять штамп і повертають підприємцю. Протягом наступних 5-ти днів податкова повинна зареєструвати апарат, але попередньо податковий інспектор повинен побачити ККТ. Тому доведеться узгодити дату і час для пред'явлення апарату. Якщо модель невелика, то її можна принести в ИФНС. Присутність співробітника ЦТО на цій процедурі також обов'язково. Він виробляє фіскалізацію т. Е. Здійснює пробний запуск.

Через 1-2 дні після огляду ККТ в податковій заповнюється картка реєстрації ККТ, що є завершенням процедури реєстрації. Тепер можна забрати в ИФНС цю картку, завірений журнал КМ-4 і всі інші подані раніше документи. З цього моменту каса з голографічними наклейками, службовцями засобом візуального контролю, знаходиться в робочому стані.

Термін дії блоку Еклз - 13 місяців, після закінчення яких апарат блокується, тому щорічна заміна цього блоку - обов'язкова процедура. Часто підприємців вводять в оману різні шахрайські пропозиції про встановлення в ККТ спеціальних пристроїв, що дозволяють зменшувати розмір виручки. Ось, що з цього приводу кажуть фахівці технічних центрів і ФНС.

Робота на незареєстрованому апараті, як і на ККТ, не включеної до держреєстру, вабить не тільки штрафи, але і подальше підвищену увагу перевіряючих органів. Розміри штрафів поки варіюються в межах 3-4-х тисяч руб.Такіе ж санкції передбачені і за відсутність на касової техніки голограм заводу виробника, щорічного сервісного техобслуговування, пломб та інших ознак будучи зареєстрованою апарату.

Читайте чи потрібен касовий апарат для ІП .

Відповімо на часте питання - чи можна купити касовий апарат з реєстрацією?