Реклама
Реклама
Реклама

Найдорожча в світі квартира дісталася українцеві. Під вікнами вічні пробки, а в сусідів - шейх - Новини України - За апартаменти з видом на Гайд-парк довелося викласти майже 154 мільйонів євро.

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

19 квітня 2011, 6:25 Переглядів: 19 квітня 2011, 6:25 Переглядів:   One Hyde Park

One Hyde Park. У комплексі на Найтсбридж сусідами українця стануть шейх і казахський мільйонер. Фото onehydepark.com.

Схоже, російський жарт "Де наші?" - "Наші в Лондоні" вже актуальна і для України: вітчизняні багатії активно скуповують елітну нерухомість у столиці Великобританії. Так, за даними газети The Guardian, українські адвокати допомогли своєму клієнтові купити триповерховий пентхауз на 2,2 тисячі "квадратів" (це як 37 трикімнатних квартир в хрущовці) за 136 млн фунтів (153,8 млн євро) - рекордна на сьогоднішній день ціна за житло в усьому світі! Ще 60 млн фунтів (67,8 млн євро) заможний анонім витратить на меблювання.

ФОТО: Будинок, в якому українець купив найдорожчий пентхаус Лондона

БАСЕЙН і був похований. Найдорожчі в світі апартаменти знаходяться в житловому комплексі One Hyde Park на шикарній вулиці Найтсбрідж: житло там невідомий купив ще пару років назад, проте тільки зараз його зареєстрували в Земельному реєстрі. "One Hyde Park був зданий в експлуатацію пару місяців назад, але 70% квартир там вже розпродані. Кому - ця інформація, в основному, тримається в таємниці", - розповів "Сегодня" Андрій, співробітник ріелторської компанії LondonDom.com, яка працює в столиці Англії з 2003 року.

"Весь сервіс в цьому комплексі буде з самого престижного в Лондоні" Мандарин Готелю ". Він там в 10 метрах знаходиться. Але комплекс стоїть на перетині 5 доріг. Там постійні пробки", - сказав нам Роман Григор'єв, співробітник англійської ріелторської компанії "Лонград" . А в власну інфраструктуру комплексу входять приватний кінотеатр, басейн з озонуванням, сауни і парові лазні, спортзал, гольф-симулятор, ігрова кімната, винні погреби, конференц-зали, бібліотека, під охороною підземна парковка і сервіс з обслуговування автомобілів.

ПОТОЛКИ І СПАЛЬНІ. Це, до речі, вже не перше дороге українське придбання в Лондоні: в 2008 році дочка екс-президента Леоніда Кучми і дружина бізнесмена Віктора Пінчука Олена купила 5-поверхову вікторіанську віллу за 80 млн фунтів (91 млн євро).

"Але такі угоди - рідкість і серед українців, і серед росіян. До речі, українців все ж більше - серед моїх клієнтів було більше 10 за 10 років, - каже Роман Григор'єв. - Це, в основному, бізнесмени, а не політики. Яку максимальну ціну платили ваші за квартири - не скажу. Але тут все дуже по-різному: хтось доглядає невелике житло для своїх дітей за 700 тисяч фунтів (798 тисяч євро), хтось для себе - за 5 млн (5,7 млн євро). Вимог стандартних немає: хіба що всі дивляться на висоту стель, хочуть, щоб спальня була великою. Якогось стандарт ого району проживання українських бізнесменів в Лондоні немає. Хоча іноді таке буває. Скажімо, в 90-е американські бізнесмени вважали за краще селитися в Ноттінгхілле. Росіяни на початку 90-х їхали в Белгравія (район Вестмінстера на північний захід від Букінгемського палацу. - Авт. ), першим дорогу туди проклав Березовський. Але потім всіх розкидало. Зараз багатьох тягне в Найтсбридж, в район Гайд-парку, де знаходиться в тому числі і One Hyde Park ".

У сусідів - ШЕЙХ І МАГНАТ

Єдиний з українських бізнесменів, хто постійно мешкає в Лондоні, - це бютівець Костянтин Жеваго. Правда, він би, скоріше, вдався при покупці житла до допомоги англійських, а не українських адвокатів ...

Британська преса запевняє, що сусідами нашого співвітчизника за комплексом One Hyde Park стануть шейх Хамад бен Джасем аль-Тані (прем'єр-міністр і глава МЗС Катару), колишній інструктор райкому партії Алма-Ати, а нині відомий магнат з Казахстану Володимир Кім (займається видобутком і переробкою кольорових і дорогоцінних металів, за оцінками Forbes, його особистий статок в 2011 р дорівнювало $ 4,7 млрд) і будівельний магнат з Ірландії Рей Грехан.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Найдорожча в світі квартира дісталася українцеві. Під вікнами вічні пробки, а в сусідів - шейх". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Рафал Анастасія

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Схоже, російський жарт "Де наші?