Реклама
Реклама
Реклама

За виробництво і продаж алкоголю без ліцензії стануть жорстко карати

Законопроект, яким посилюється адміністративна відповідальність за незаконне виробництво та продаж алкоголю без ліцензії, був прийнятий Держдумою в третьому читанні. Законопроект, яким посилюється адміністративна відповідальність за незаконне виробництво та продаж алкоголю без ліцензії, був прийнятий Держдумою в третьому читанні

Фото: Fotodom.ru/Коммерсантъ

Згідно з цим документом, посадові особи за зазначені порушення можуть бути оштрафовані на суму від 500 тис. До 1 млн рублів. Іншим покаранням може стати дискваліфікація на строк від двох до трьох років, передає РІА "Новости".

Штраф з юросіб, як передбачається, буде стягуватися на рівні не більше однієї п'ятої сукупного розміру річної виручки, отриманої від реалізації всіх товарів, але не менше 3 млн рублів з конфіскацією продукції.

За продаж алкоголю без ліцензії фізособам може бути поставлений штраф в розмірі від 30 до 50 тис. Рублів. Звичайно, буде конфіскована і вся алкогольна продукція. ІП за таке ж порушення заплатять від 100 до 200 тис. Рублів і також з конфіскацією спиртних напоїв.

Як повідомляла "Правда.Ру", Росія втратила понад 200 мільярдів рублів через відсутність регулювання інтернет-торгівлі. Це б'є по нашим вітчизняним підприємствам, які працюють в сфері інтернет-торгівлі, вважає спікер Держдуми В'ячеслав Володін.