Реклама
Реклама
Реклама

Позовна заява про зменшення розміру аліментів

  1. Позовна заява про зменшення розміру аліментів
  2. Позовна заява про зменшення розміру аліментів
  3. прошу:
  4. Позовна заява про зниження розміру аліментів
  5. Позовна заява про зниження розміру аліментів

Позовна заява про зменшення розміру аліментів. При відсутності угоди про сплату аліментів аліменти на неповнолітніх дітей стягуються судом з їх батьків щомісячно в розмірі: на одну дитину - чверті, на двох дітей - однієї третини, на трьох і більше дітей - половини заробітку і (або) іншого доходу батьків.
Розмір цих часток може бути зменшений або збільшений судом з урахуванням матеріального або сімейного стану сторін та інших заслуговують уваги обставин.

Види заробітку і (або) іншого доходу, які отримують батьки в рублях і (або) в іноземній валюті та з яких виробляється утримання аліментів, що стягуються на неповнолітніх дітей відповідно до статті 81 Сімейного кодексу РФ, визначаються Кабінетом Міністрів України.
Види заробітку і (або) іншого доходу, які отримують батьки в рублях і (або) в іноземній валюті та з яких виробляється утримання аліментів, що стягуються на неповнолітніх дітей відповідно до статті 81 Сімейного кодексу РФ, визначаються Кабінетом Міністрів України
При відсутності угоди батьків про сплату аліментів на неповнолітніх дітей і у випадках, якщо батько, зобов'язаний сплачувати аліменти, має нерегулярний, мінливий заробіток і (або) інший дохід, або якщо цей батько отримує заробіток і (або) інший дохід повністю або частково в натурі або в іноземній валюті, або якщо у нього відсутня заробіток і (або) інший дохід, а також в інших випадках, коли стягнення аліментів у частковому відношенні до заробітку і (або) іншому прибутку батька неможливо, важко або суттєво порушує інтереси однієї зі сторін, суд вправі визначити розмір аліментів, що стягуються щомісяця, у твердій грошовій сумі або одночасно в частках (відповідно до статті 81 Сімейного кодексу РФ) і в твердій грошовій сумі.

Розмір твердої грошової суми визначається судом виходячи з максимально можливого збереження дитині колишнього рівня його забезпечення з урахуванням матеріального та сімейного стану сторін та інших заслуговують уваги обставин.

Якщо при кожному з батьків залишаються діти, розмір аліментів з одного з батьків на користь іншого, менш забезпеченого, визначається у твердій грошовій сумі, стягуваної щомісячно і визначається судом відповідно до пункту 2 статті 83 Сімейного кодексу РФ.

інші позовні заяви ...

Позовна заява про зменшення розміру аліментів

В _______________________
(Найменування суду першої інстанції)
Позивач: ____________________
(Відомості про позивача, зазначені в п. 2 ч. 2 ст. 131 ЦПК РФ)
Відповідач: __________________
(Відомості про відповідача, зазначені в п. 3 ч. 2 ст. 131 ЦПК РФ)
Ціна позову __________________
(Сума в рублях, якщо позов підлягає оцінці)

Позовна заява про зменшення розміру аліментів

Відповідно до рішення (судовим наказом) _______ (найменування суду) _______ N ____ від «__» ___________ 20__ р з мене стягуються на користь відповідачки аліменти на утримання сина (дочки) _________ (П.І.Б. дитини) _____________, який народився (йся) «__» __________ 20__ р, а також на утримання сина (дочки) _______ (П.І.Б. дитини) _________, який народився (йся) «__» ________ 20__ р в розмірі ______ частини всіх видів доходу, починаючи з «__» __________ 20__р.
На момент встановлення судом зазначеного розміру аліментів я був неодружений, працював на добре оплачуваній роботі.
«__» ___________ 20__ р я одружився з гр. _______ (П.І.Б.) ________, яка має двох неповнолітніх дітей, яким я добровільно надаю матеріальне утримання.
Наказом N _______ від «__» ____________ 20__ р я був звільнений з попередньої роботи в зв'язку зі скороченням штатів.
В даний час я працюю в __________ (найменування роботодавця) ________, і мій посадовий оклад становить ___________ рублів на місяць. Інших доходів я не маю.
Таким чином, моє сімейне і матеріальне становище змінилося настільки, що, сплачуючи аліменти у встановленому раніше розмірі, я можу надати новій сім'ї матеріальне утримання в розмірі не більше __________ рублів на місяць.

На підставі викладеного, керуючись ст. 81 СК РФ,

прошу:

  1. Знизити розмір аліментів, що стягуються за рішенням (судового наказу) _______ (найменування суду) ______ N ____ від «__» __________ 20__ р на користь відповідачки аліменти на утримання сина (дочки) ___ (П.І.Б. дитини) ______, який народився (йся) «__» ___________ 20__ р, а також на утримання сина (дочки) ______ (П.І.Б. дитини) ______, який народився (йся) «__» _____________ 20__ р
  2. Стягувати з мене на користь відповідачки на утримання сина (дочки) ____ (П.І.Б. дитини) ______, який народився (йся) «__» __________ 20__ р, а також на утримання сина (дочки) _______ (Ф.І. О. дитини) _______, який народився (йся) «__» ___________ 20__ р, аліменти в розмірі ______ частини заробітної плати щомісячно.
  3. Викликати до суду в якості свідків _________ (П.І.Б., адреса) _________.

додатки:

  1. Копія рішення (судового наказу) _____ (найменування суду) ______ N ___ від «__» __________ 20__ р - на ____ стор .;
  2. Копія (завірена виписка) з наказу N ______ від «__» __________ 20__ р про звільнення позивача з колишньої роботи - на ____ стор .;
  3. Свідоцтво про укладення шлюбу між позивачем та ____ (П.І.Б.) ____ - на ____ стор .;
  4. Копії свідоцтв про народження дітей другої дружини - на ___ стор .;
  5. Документи, що характеризують матеріальне становище позивача (довідки про доходи, наявності утримань за виконавчими документами та ін.), - на ____ стор .;
  6. Документ, що підтверджує оплату державного мита, - на ____ стор .;
  7. Копія позовної заяви про зменшення розміру аліментів.

Дата подачі заяви:
«__» ___________ 20__ р

Підпис позивача ____________

Позовна заява про зниження розміру аліментів. При відсутності угоди про сплату аліментів члени сім'ї, зазначені в статтях 80 - 99 Сімейного Кодексу, має право звернутися до суду з вимогою про стягнення аліментів.
Позовна заява про зниження розміру аліментів
Особа, яка має право на отримання аліментів, має право звернутися до суду із заявою про стягнення аліментів незалежно від терміну, який минув з моменту виникнення права на аліменти, якщо аліменти не виплачувалися раніше за угодою про сплату аліментів.

Аліменти присуджуються з моменту звернення до суду.

Аліменти за минулий період можуть бути стягнуті в межах трирічного терміну з моменту звернення до суду, якщо судом встановлено, що до звернення до суду приймалися заходи для отримання коштів на утримання, але аліменти не були отримані внаслідок ухилення особи, яка зобов'язана сплачувати аліменти, від їх сплати .

Якщо при відсутності угоди про сплату аліментів після встановлення в судовому порядку розміру аліментів змінилося матеріальне або сімейне становище однієї із сторін, суд вправі за вимогою кожної зі сторін змінити встановлений розмір аліментів або звільнити особу, яка зобов'язана сплачувати аліменти, від їх сплати. При зміні розміру аліментів або при звільненні від їх сплати суд вправі врахувати також інший заслуговує уваги інтерес сторін.

Суд має право відмовити у стягненні аліментів повнолітній дієздатній особі, якщо встановлено, що вона вчинила по відношенню до особи, яка зобов'язана сплачувати аліменти, умисний злочин або в разі негідної поведінки повнолітньої дієздатної особи в сім'ї.

інші позовні заяви ...

Позовна заява про зниження розміру аліментів

У _________________________ районний
(Найменування суду)

(міський суд ____________________

Позивач: _____________________________
(Прізвище та ініціали, адреса)

Відповідач: __________________________
(Прізвище та ініціали, адреса)

Позовна заява про зниження розміру аліментів

За рішенням _______ (найменування) _______ районного (міського) народного суду від ________ (число, місяць, рік) __________ з мене стягуються аліменти на користь відповідачки _______ (ф.и.о.) _________ на дитину (дітей) __________ (ім'я, число , місяць, рік народження дитини (дітей) ___________ в розмірі _________________ частини заробітної плати.

Крім того, за рішенням ________ (найменування) _______ районного (міського) народного суду від ________ (число, місяць, рік) _____________ з мене стягуються аліменти на користь ________ (прізвище та ініціали одержувача) _______________ на дитину (дітей) ______________ ( ім'я, число, місяць, рік народження дитини (дітей) __________________ в розмірі _________________ частини заробітної плати.

Загальний розмір стягуються з мене аліментів становить ___________ мого заробітку і перевищує встановлену законом частку.
Відповідно до ст. 119 СК РФ,

ПРОШУ:

Знизити розмір аліментів, що стягуються за рішенням _____ (найменування) _____.
Стягувати з мене на користь відповідачки ______ (прізвище та ініціали) _______ на утримання дитини (дітей) __________ (ім'я, число, місяць, рік народження дитини (дітей)) ______________ в розмірі _____________ частини заробітної плати щомісячно.

Додаток:

  1. Копії рішень народних судів.
  2. Довідка про зарплату.
  3. Марка (квитанція) про сплату держмита.
  4. Копія Позовна заява про зниження розміру аліментів.

«__» ___________ 20__ р

_________________
(Підпис)

закон РАА