Реклама
Реклама
Реклама

Додаткові витрати на дитину крім аліментів (приклад із судової практики)

  1. У статті дана відповідь на питання "Як отримати гроші на додаткові витрати на утримання дитини?" З...
  2. Про додаткові платежі на дитину понад аліментних виплат слід знати наступне:
  3. Як зажадати гроші на додаткові витрати?
  4. Як подається позов на додаткові витрати на дитину?
  5. Рейтинг популярних товарів наших читачів

У статті дана відповідь на питання "Як отримати гроші на додаткові витрати на утримання дитини?" З прикладом із судової практики і коментарями Верховного Суду України, а також зразок позову на додаткові витрати на дитину.

У статті 185 Сімейного кодексу України вказується , Що батько зобов'язаний брати участь у додаткових витратах на свою дитину, якщо це обумовлено розвитком його здібностей, хворобою, а також іншими потребами дитини, що не покриваються аліментами на його утримання.

За позовом матері, рішенням місцевого суду, встановлюється розмір додаткових витрат на дитину. В судовому засіданні з'ясовують всі обставини, які мають істотне значення для визначення суми додаткового платежу.

Яка сума додаткових витрат на дитину крім аліментів?

Найчастіше українські судді зобов'язують батька компенсувати 50% витрат, понесених матір'ю, якщо вона довела їх необхідність і підтвердила це документально.

Про додаткові платежі на дитину понад аліментних виплат слід знати наступне:

  1. Витрати на дитину можуть сплачуватися вперед, або вони покриваються після їх фактичного виникнення.
  2. Сума додаткового платежу на дитину залежить від наявних документів - чеків, квитанцій, актів виконаних робіт, рекомендацій чи діагнозів і тому подібного.
  3. Витрати можуть погашатися разово, з певною періодичністю або постійно (до досягнення дитиною повноліття). Спосіб участі аліментщика в додаткових витратах на дитину визначається індивідуально. Наприклад, коли мова йде про відвідини спортивної секції або дитячого садка, платежі здійснюються періодично, а якщо дитина захворіла, оплата його лікування зазвичай відбувається протягом певного часу, за рекомендацією лікаря.

Наприклад, коли мова йде про відвідини спортивної секції або дитячого садка, платежі здійснюються періодично, а якщо дитина захворіла, оплата його лікування зазвичай відбувається протягом певного часу, за рекомендацією лікаря

Як зажадати гроші на додаткові витрати?

Процедура стягнення додаткових витрат крім аліментів починається з подачі до суду позовної заяви.

У додатках до позову матері обов'язково потрібно надати документальні докази, які підтверджують необхідність додаткового платежу.

Звернемо увагу, що якщо необхідні документи не можуть бути отримані позивачем самостійно, вони вимагаються за відповідним запитом судді. Для матері необхідно подати заяву про забезпечення доказів.

Також просити про витребування певних документів має право, як позивач, так і відповідач. Останній частіше використовує цю можливість в тих випадках, коли він не згоден з позовними вимогами, або вважає їх необґрунтованими або завищеними.

Як подається позов на додаткові витрати на дитину?

У судовій практиці позов до батька про стягнення з нього додаткових витрат на утримання спільної дитини зазвичай подається разом із заявою про стягнення аліментів.

Вищевказане правило необов'язково - позовну заяву мати може подати і окремо з дотриманням вищевказаних вимог. Такі ситуації виникають, коли додаткові витрати виникли після встановлення розміру аліментів.

Наприклад, дитина підросла і виникла потреба у відвідуванні дитиною басейну, розвиваючого гуртка або спортивної секції. Також іноді у дітей виявляють серйозне захворювання, яке вимагає дорогого обстеження, лікування і реабілітації.

Корисні статті для аліментників:

Оцініть новина (статтю)

Рейтинг популярних товарів наших читачів

Завантаження ...

Завантаження ...


Новина (статтю) «Додаткові витрати на дитину крім аліментів (приклад із судової практики)» підготували журналісти видання Бізнес портал fdlx.com

Дата публікації:, останнє оновлення сторінки: 20.04.2018 7:03:25

У статті дана відповідь на питання "Як отримати гроші на додаткові витрати на утримання дитини?
Як подається позов на додаткові витрати на дитину?
Яка сума додаткових витрат на дитину крім аліментів?
Як зажадати гроші на додаткові витрати?
Як подається позов на додаткові витрати на дитину?