Реклама
Реклама
Реклама

Аліменти з пенсії

  1. З яких видів пенсії здійснюються стягнення Щоб розуміти, вираховують аліменти з нараховується пенсії,...
  2. Що робити при наявності заборгованості

З яких видів пенсії здійснюються стягнення

Щоб розуміти, вираховують аліменти з нараховується пенсії, необхідно розглянути відповідні відомості, прописані в законодавстві. Тут сказано, що аліментні виплати можуть стягуватися з наступних доходів:

  • будь-які варіанти заробітної плати;
  • всі види пенсійних виплат: по старості, допомоги по інвалідності і т.д.;
  • допомоги по непрацездатності;
  • виручені суми від ведення підприємницької діяльності;
  • матеріальна допомога та інші види доходу.

Таким чином, стає ясно, що з пенсії часто платять аліменти в звичайному порядку. Розмір стягнення залишається таким же, як і з заробітної плати. На одну дитину виплачується 25% місячного доходу, на двох дітей - 33%, на трьох - не більше 50%. При цьому, тут враховуються всі надбавки до пенсій, які покладаються одержувачу. Аліментні платежі нараховуються із загальної суми. До речі, найзручніше здійснювати перерахування аліментів на карту .

Також вам слід знати, що з пенсії не вираховують Також вам слід знати, що з пенсії не вираховують   аліменти в таких ситуаціях: аліменти в таких ситуаціях:

  • будь-які грошові виплати, покладені людині, яка втратила близьких родичів;
  • компенсаційні грошові надходження, які призначаються людині відповідно до особливостей трудової діяльності;
  • одноразова матеріальна допомога, будь-які інші виплати періодичного характеру.

Якщо говорити про аліменти з пенсії по інвалідності, то тут ви маєте повне право на вимогу виплат. Але, коли людина має 1 або 2 групи, суд по його зверненню може зменшити розмір фінансових зобов'язань пенсіонера. Справа в тому, що зазначені групи характеризуються наявністю серйозних захворювань у людини, якій вони привласнені, припускають істотні витрати грошових коштів на проходження обстеження і лікування. Чи платять аліменти інваліди 1 і 2 групи ?

Так ви бачите, що з пенсії аліменти утримують, найчастіше, в стандартному порядку. Але, є винятки, коли розміри виплат і можливість здійснення платежів розглядаються судом в індивідуальному порядку, найчастіше - на користь платника.

Як витребувати належну матеріальну допомогу

Аліменти на неповнолітню дитину з пенсії стягуються точно в такому ж порядку, як і з заробітної плати. Підставою для нарахувань стає виконавчий лист. Щоб його отримати, вам необхідно подати позовну заяву до суду за місцем проживання або реєстрації другої сторони. Позов заповнюється в установленому законом порядку, повинен містити відомості про дві сторони процесу, а також реєстраційні номери документів, прикладених разом із заявою. Оформляючи заяву, необхідно спиратися на відповідні статті закону, точно прописувати розмір аліментних виплат, на який ви претендуєте.

Після складання позовної заяви на утримання певної суми, додатки до нього необхідних копій документів, пакет паперів слід відправити в суд. Протягом 5 днів звернення буде розглянуто і прийнято в роботу або повернуто заявнику, якщо будуть виявлені неточності або помилки.

Приблизно через місяць, в разі розгляду позову, призначається засідання, після якого позивач отримує виконавчий лист. Він вступає в законну силу через 10 днів, але віднести його до Пенсійного фонду можна відразу. Саме цим державним органом стягуються аліменти з виплачуваної пенсії, перераховуються на рахунок одержувача.

Що робити при наявності заборгованості

Коли платник не сплачує аліментні Коли платник не сплачує аліментні   платежі протягом певного проміжку часу, одержувач має право витребувати неустойку платежі протягом певного проміжку часу, одержувач має право витребувати неустойку. Питання вирішується в судовому порядку на підставі відповідної заяви. Законом встановлено, що розміри неустойки складають 0,5%, утримуються від загальної суми боргу по виплаті аліментів з пенсії за кожен день прострочення.

Якщо людина не сплачує належні гроші, настає інший вид відповідальності - майновий. Те Що платнику майно продається, і з виручених грошей погашається борг.

З пенсії беруть покладені аліменти у багатьох, тому питань по цій темі досить. Один з найпоширеніших - нестабільне фінансове становище, брак залишаються після виплат грошових коштів на проживання та лікування. У такому випадку платник сам може подати до суду заяву про перегляд розміру стягнень. Необхідно додати копії документів, що підтверджують слова позивача. Якщо судовий орган вважатиме звернення виправданим, сума платежів буде знижена.

Таким чином ви бачите, що виплачуються аліменти з нарахованої пенсії за тим же порядків, що і з заробітної плати. Тільки тут беруться до уваги додаткові чинники, зокрема, стан здоров'я платника. Це стосується і військової пенсії.