Реклама
Реклама
Реклама

Як подати на аліменти перебуваючи в шлюбі: без розлучення, які потрібні документи і куди звернутися

  1. Загальна процедура
  2. Аліменти під час шлюбу
  3. Позов про призначення аліментів
  4. Як подати на аліменти в шлюбі? Що робити? Куди йти?

Тим особам, що пов'язані з громадянином сімейними відносинами, повинна надаватися матеріальна допомога, тому і важливо зрозуміти, як подати на аліменти в шлюбі. Допомога може бути добровільною або примусовою. Це стосується також тих, хто має статус прямого родича. Тому важливо знати про те, як пред'являти вимоги по виплаті аліментів , Навіть якщо шлюб досі офіційно зберігається.

Загальна процедура

Протягом довгого часу вважалося, що тільки діти можуть стати офіційними претендентами на допомогу з боку батьків, в тому числі в грошовому вираженні. Але законодавство спростовує таке твердження. Воно ж визначає, які потрібні папери, куди звертатися.

Зобов'язання аліментного характеру виникають між будь-якими кровними родичами. Згідно з діючими нормами, це відноситься до:

  • вітчим;
  • мачуха;
  • батькам;
  • онукам;
  • дідусям;
  • бабусям;
  • дітям;
  • подружжю;

Кожен з цих громадян може вимагати від інших членів сім'ї матеріальну допомогу. Чи можна подати на аліменти в офіційному шлюбі? Цілком.

Цілком

Подати на аліменти може будь-який член родини

Подібні процедури подружжям використовуються рідко. Отримання аліментів можливо, якщо один з батьків займається вихованням дитини, а також містить повнолітнього, який отримав інвалідність, став недієздатним з іншої причини. Головне, офіційно встановити факт того, що відповідач від виконання подібних обов'язків ухиляється. Отримання допомоги у вигляді грошової допомоги є наступним категорії громадян:

  • ті, хто виховує дитину-інваліда;
  • пенсіонери;
  • інваліди .

Але якщо особа вчинила спланований злочин, в результаті якого настала інвалідність, то у стягненні аліментів на його користь буде відмовлено. Те ж саме стосується тих, став інвалідом від алкоголізму або інших видів подібного сп'яніння або проявляє фізичну агресію по відношенню до відповідача. Не можна виставляти вимоги щодо матеріальної допомоги і в тому випадку, якщо шлюб проіснував зовсім недовго.

Важливо! Перерахування коштів здійснюється або на підставі добровільної угоди, або після складання відповідного судового наказу. Тільки тоді сплачуються аліменти без розірвання шлюбу.

Матеріальне забезпечення дітей стає актуальнішою часто після розлучень. Краще рішення - оформлення мирової угоди, якщо обом громадянам вдається домовитися. Після цього кожен місяць з зарплати одного з подружжя відраховується певна частина, це і будуть аліменти в шлюбі після розлучення .

Суд здійснює виплату аліментів в так званому примусовому порядку. Заява залишають у державного службовця мирового суду за місцем проживання. Колишнє подружжя при цьому не повинні платити за те, щоб утримувати повнолітнього, у якого збережена повна працездатність. Їм аліменти в шлюбі без розлучення не покладені.

Жінкам зміст теж потрібно, особливо відразу після народження дітей або під час вагітності. Це зобов'язання покладається на чоловіків. Якщо цього не відбувається на добровільній основі, жінка має право звернутися до суду з відповідною вимогою. Обов'язком чоловіка стає і зміст жінки на час декретної відпустки. У таких ситуаціях у чоловік є законне право виставляти свої вимоги по матеріальним змістом:

  1. Визнання непрацездатною в зв'язку з інвалідністю або відповідним віком.
  2. Виховання дитини віком до 3 років.
  3. Догляд за дитиною, який отримав статус інваліда першої групи.

У батьків завжди є можливість або домовитися про все мирно або звернутися до суду. Подібні договори оформляються з метою повноцінного захисту прав у неповнолітніх . Перерахування здійснюється на спеціальний рахунок дитини або на карту. Можна передавати грошові кошти на руки, але при цьому обов'язково скласти розписку. Робота з грошима без супровідних документів в цьому випадку забороняється. Інакше аліменти на дитину у шлюбі не будуть законними.

Інакше аліменти на дитину у шлюбі не будуть законними

Матеріальне забезпечення дітей стає актуальнішою часто після розлучень

Аліменти під час шлюбу

Для складання вимог можна скористатися сучасними технологіями, склавши і відправивши заяву в режимі онлайн. Або багато хто воліє особисто звертатися в одне з відділень судової інстанції. Нотаріуси або соціальні працівники завжди готові надати зразки, що полегшує правильне заповнення документів і дотримання вимог законодавства. Тоді аліменти в шлюбі без розлучення виплачуються швидше і простіше.

Важливо! Складання судових позовів - більше серйозний крок. Тут вже рекомендується звернутися до юриста, який зміг би супроводжувати весь процес.

Наступні документи на аліменти в даному випадку стають обов'язковими додатками:

  1. Чек, що підтверджує, що державне мито було сплачено.
  2. Довідки з робочих місць. Потрібно в однаковій мірі для позивача і відповідача.
  3. Довідка щодо поточного місця проживання.
  4. Свідоцтво про те, що шлюб був зареєстрований або розірваний.
  5. Копія паспорта.
  6. Копія позову для відповідача.

Копія позову для відповідача

Іноді до заяви прикладають результати, отримані під час експертизи на генетику. Це актуально для батьків, які не перебувають в офіційному шлюбі. Для відповідача також створюється копія результату проведення подібної експертизи.

Рекомендується відразу підготувати два пакети паперів і направити їх відповідному адресату. Один пакет документів направляється до суду, який займається безпосереднім розглядом справи. Другий відносять державному контролюючому органу за місцем проживання відповідача. Там же підкажуть при необхідності, як подати на аліменти в шлюбі.

Не кожен чоловік знає про те, що саме потрібно робити, щоб вимога точно задовольнили. Перший крок - підтвердження того, що у громадянина є право на матеріальну допомогу. Тобто треба зібрати папери, які доводять втрату працездатності у зв'язку з поважною причиною. Конкретний список паперів залежить від певної причини хвороби в тому чи іншому випадку. Щоб подати на аліменти, звернутися потрібно до відповідного контролюючого органу.

Позов про призначення аліментів

Позов про призначення аліментів

Всі позови і претензії з цих питань направляються безпосередньо до суду. Можна звернутися до фахівців юридичної контори. Вони підкажуть адреса установи, куди слід спрямувати всі документи.

Перед подачею треба ще раз перевірити використану інформацію на предмет достовірності та правильності заповнення. Наявність помилок збільшує ймовірність відмови. Тому важливо заздалегідь дізнатися, як подати на аліменти на чоловіка.

Після подачі заяви доведеться почекати якийсь час, поки його розглянуть і вирішать, що робити далі - відкривати провадження чи ні. Сторона, яка подавала документи, зазвичай оплачує більшу частину витрат. З відповідача стягнути дану суму не вийде, навіть при наявності всіх підстав і доказів. Мінімум часу на розгляд справи - 3 доби, а максимум це може займати п'ять днів. Це повинні знати всі, кому цікаво, як подати на аліменти, перебуваючи в шлюбі.

Наказ про виплати буде точно схвалений і випущений одноособово суддею, якщо:

  1. Підтверджується офіційне місце проживання дитини.
  2. Боржник здійснює виплати на користь інших дітей.
  3. Вимоги посилаються на тверду грошову суму, в певній валюті.
  4. Суперечка з приводу батьківства відсутня.

Судові заяви - інструмент, який застосовується при відсутності мирних домовленостей або коли відповідач добровільно відмовляється виходити на зв'язок. Компенсувати в позові можна не тільки саму матеріальну допомогу, а й витрати, понесені у зв'язку з відкриттям справи. Крім того, можна вимагати оплати:

  • пологів;
  • лікування дитини до трьох років;
  • змісту неповнолітнього.

На розгляд судових справ зазвичай йде близько одного місяця, не більше. Важливо заздалегідь дізнатися, як правильно подати на виплати.

Увага! Боржник може направити зустрічний позов максимум через десять днів після оформлення початкового. Якщо цього не відбувається, то справа починають повноцінно розглядати.

Відповідача інформують про його обов'язки, якщо прийнято позитивне рішення. Судова ухвала можуть направити і в бухгалтерію підприємства, де працює відповідач, якщо адреса відома точно. Відсоток від зарплати на дитину після цього відраховується автоматично.

Головне - максимально точно визначитися з розміром своїх вимог. Це збільшує ймовірність позитивного рішення по справі. Якщо позовні заяви стосуються змісту дітей, вартість державного мита - 150 рублів. Якщо мова йде про дорослій людині, то держмито дорожче - 300 рублів. У цивільному шлюбі не обійтися без додаткового встановлення батьківства, для суду даний фактор має особливе значення.

Як подати на аліменти в шлюбі? Що робити? Куди йти?


Аліменти без розірвання шлюбу віднімаються з доходів будь-якого різновиду. Виняток - виплати з соціальними гарантіями. Наприклад, через хворобу та інвалідності, на поховання і так далі. Такі види допомоги не можуть зменшуватися.

Що робити?
Куди йти?
Чи можна подати на аліменти в офіційному шлюбі?
Як подати на аліменти в шлюбі?
Що робити?
Куди йти?