Реклама
Реклама
Реклама

Як написати заяву про стягнення аліментів на утримання бабусі

Онуки, бабусі і дідусі, брати і сестри, фактичні вихователі, мачухи і вітчима вправі вимагати стягнення грошових коштів на своє утримання. Однак такий зміст може бути їм надано в разі, коли немає інших осіб, які в першу чергу можуть платити аліменти.

Сімейні суперечки про стягнення аліментів на членів сім'ї регулюються главою 5 Сімейного кодексу РФ. У статті 93 Сімейного кодексу закріплено право на отримання аліментів від братів і сестер. У статті 94 Сімейного кодексу зазначено про право на отримання аліментів онуками від своїх бабусь (дідусів). У статті 95 навпаки закріплено право дідусів і бабусь на аліменти від своїх онуків. Стаття 96 присвячена питанням змісту фактичних вихователів. Нарешті, стаття 97 Сімейного кодексу РФ говорить про аліментних зобов'язаннях пасинків і падчерок за змістом мачухи і вітчима.

Зразок позовної заяви про стягнення аліментів на утримання бабусі (дідуся), онуків, брата (сестри) або інших членів сім'ї, які потребують змісті, який можна застосувати до будь-яких членам сім'ї, можна скачати трохи нижче.

Аліменти стягуються у твердій грошовій сумі. Суперечка про стягнення аліментів на утримання бабусі, дідусі, онуків і інших членів сім'ї підсудний мировому судді. Позовна заява подається за місцем проживання відповідача. При подачі позову про стягнення аліментів позивач звільнений від витрат з оплати держмита в суд. Використовуючи представлений зразок рекомендуємо дотримуватися основних правил складання позовної заяви.

Зразок заяви про стягнення аліментів на утримання бабусі і інших членів сім'ї

Зразок заяви про стягнення аліментів на утримання бабусі і інших членів сім'ї