Реклама
Реклама
Реклама

50 відсотків ". У яких випадках можна стягнути частину аліментів на рахунок дитини? аліменти

  1. правозастосовна практика
  2. Стягнення аліментів: 50 відсотків на рахунок дитини
  3. Зверніть увагу!

Можливість зарахування частини аліментних платежів на розрахунковий рахунок дитини передбачена сімейним законодавством. Це викликано, в основному, нецільовим витрачанням коштів, що перераховуються. У яких випадках можливе переведення частини аліментів на рахунок дитини? Що для цього необхідно? Як діяти? Про все докладніше ви дізнаєтеся зі статті.

Можливість зарахування частини аліментних платежів на розрахунковий рахунок дитини передбачена сімейним законодавством

Аліменти 50 відсотків: в якому разі передбачені?

У більшості випадків подружжя розходяться, маючи один на одного образу. І факт стягнення аліментів на дітей дозволяє їм відіграватися на цьому.

Аліментообязанного сторона вважає, що колишня дружина витрачає кошти не за призначенням. Чи не купує дитині одяг, іграшки, не займається освітою, а всі гроші спускає на СПА-салони, подруг, нових залицяльників і т.д. Але це не завжди так. Дитина не завжди схильний носити одяг і взуття акуратно. Може ламати або розбирати, придбану йому техніку, - це може помітити батько дитини, вважаючи, що перераховуються їм гроші йдуть не за призначенням. Але здогади для суду не є доказом.

Якщо ви бажаєте звернутися до суду за зміною порядку перерахування платежів, то будуть потрібні вагомі докази. Це можуть бути показання свідків або інша інформація, що підтверджує факт нецільового витрачання коштів.

Іноді мати дитини сама не проти, щоб батько перераховував частину аліментів на банківський рахунок сина. Але, як правило, на практиці це відбувається, якщо аліменти більше, ніж необхідні витрати або жінка сама в силах повноцінно забезпечити неповнолітнього. У таких випадках суд без проблем йде на зустріч і задовольняє позовні вимоги.

Перерахування аліментів на рахунок дитини не завжди може бути в розмірі 50% від заробітку. Це обумовлено тим, що справи такої категорії вирішуються на розсуд суду. І якщо суддя вважатиме, що переказ коштів в розмірі 50% від аліментних платежів не ущемляє права і інтереси неповнолітнього в даний час, то позов буде задоволений. Сума може бути будь-який в межах 50%.

При певних ситуаціях все аліменти можуть перераховуватися на банківський рахунок. Це можливо, якщо:

  • дитина знаходиться під опікою у держави (в дитячому будинку);
  • неповнолітній виховується в прийомній сім'ї або знаходиться на утриманні у опікуна;
  • за угодою між аліментообязанного і одержувачем аліментів.

дитина знаходиться під опікою у держави (в дитячому будинку);   неповнолітній виховується в прийомній сім'ї або знаходиться на утриманні у опікуна;   за угодою між аліментообязанного і одержувачем аліментів

правозастосовна практика

На практиці стягнення аліментів за 50 відсотків від зарплати на рахунок неповнолітньої не так просто. На підтвердження повинні бути надані вагомі докази. Це можуть бути показання свідків сусідів по майданчику, вихователів, вчителів, друзів. Але слід враховувати, що швидше за все мати дитини має хороші відносини з ними, т. К. Вона більше бере участь в житті неповнолітнього. Виняток становить тільки той випадок, коли явно видно, що кошти йдуть не на утримання дитини. Наприклад, мати зловживає спиртними напоями. В день отримання аліментів запрошує гостей, і всі гроші спускає на застілля. А дитина ходить в старій подертій одежі. У такій ситуації свідки встануть на бік платником аліментів. Цим варто скористатися в суді.

Стягнення аліментів: 50 відсотків на рахунок дитини

Стягнути платежі на рахунок дитини можна шляхом складання угоди або в судовому порядку.

У разі, якщо між матір'ю і батьком дитини хороші відносини, то, найімовірніше, спочатку було складено Угода про сплату аліментів . Нове умова, як перерахування частини коштів на банківський рахунок, оформляється додатковою документом. До нього також застосовуються правила, що і при укладанні основного угоди: письмова форма, нотаріальне посвідчення, обопільна згода.

Якщо раніше аліменти були стягнуті в судовому порядку, то позовна заява подається в той суд, який виніс перше рішення.

У позовній заяві слід вказати:

  • найменування та адреса суду;
  • дані сторін: П.І.Б., адреса, телефони;
  • обставини справи;
  • про що просите і на підставі чого;
  • додатки;
  • Дата складання;
  • підпис з розшифровкою.

Заява на перерахування 50 відсотків аліментів на рахунок дитини: зразок ви можете подивитися Заява на перерахування 50 відсотків аліментів на рахунок дитини: зразок ви можете подивитися   тут тут .

До заяви необхідно додати:

  • свідоцтво про народження дитини;
  • документ про реєстрацію шлюбу або його розірвання;
  • копію виконавчого листа і рішення суду , За яким стягнено аліменти;
  • банківські реквізити.

Документи подаються в прийомні години громадянської канцелярії.

На підставі поданих доказів виноситься судовий акт про задоволення чи відмову в заявлених вимогах.

У разі позитивного рішення виписується виконавчий лист, який надається в бухгалтерію роботи аліментообязанного або в службу судових приставів.

Зверніть увагу!

Грошові кошти, покладені на рахунок дитини, будуть враховуватися як частина аліментів тільки в тому випадку, якщо до них був відкритий доступ для одержувача аліментів.

Наприклад, батько відкладав на рахунок дитини кошти. Але ощадна книжка була у нього на руках. Він вважав, що відкладені гроші є частиною аліментних платежів, покладених щомісяця сплаті. Мати дитини доступу до засобів не мала і звернулася до суду. З батька дитини були стягнуті аліменти за той період, протягом якого на дитину не надходили платежі, а також накладено штраф за несвоєчасну сплату.

У яких випадках можливе переведення частини аліментів на рахунок дитини?
Що для цього необхідно?
Як діяти?
Аліменти 50 відсотків: в якому разі передбачені?