Реклама
Реклама
Реклама

Карти ArCa стали приймати ВТБ, Альфа-Банк, Центр-инвест і Уралтрансбанк

Завершився пілотний проект по інтеграції національних платіжних систем Росії і Вірменії

Завершився пілотний проект по інтеграції національних платіжних систем Росії і Вірменії.

Першими учасниками проекту, який передбачає взаємний прийом карток національних платіжних систем Росії і Вірменії в платіжних інфраструктурах двох країн: карт «Мир» - у Вірменії, а карт ArCa - в Росії, стали банки ВТБ, Альфа-Банк, Центр-инвест і Уралтрансбанк.

В рамках пілотного проекту Альфа-Банк, Центр-инвест і Уралтрансбанк першими в Росії забезпечили можливість обслуговування карток платіжної системи «Мир» в банкоматах платіжної системи Республіки Вірменія ArCa, брендованих логотипом «Мир», і обслуговування карт ArCa в своїх банкоматах і термінальної мережі.

Розрахунковим банком національної платіжної системи «Мир» при проведенні операцій між двома платіжними системами є банк ВТБ. Всі розрахунки здійснюються в національних валютах Російської Федерації і Республіки Вірменія.

Угода про співробітництво між національними платіжними системами Росії та Вірменії було підписано в червні минулого року. У липні 2017 року успішно пройшли перші транзакції за картками «Мир» в інфраструктурі платіжної системи ArCa.

За матеріалами НСПК