Реклама
Реклама
Реклама

Зразок акта про випадок професійного захворювання

  1. Ким затверджується акт про профзахворювання
  2. У скількох примірниках підписується акт про профзахворювання
  3. Який термін зберігання акта про профзахворювання
  4. Як складається акт про випадок професійного захворювання, який порядок оформлення, де знайти приклад...

Акт про випадок професійного захворювання - це спеціальний документ, який необхідний для встановлення факту наявності профзахворювання у працівника конкретного виробництва. Про те, ким затверджується акт, скільки примірників документа необхідно, і який термін його зберігання, розповімо в статті.

Ким затверджується акт про профзахворювання

У скількох примірниках підписується акт про профзахворювання

Який термін зберігання акта про профзахворювання

Як складається акт про випадок професійного захворювання, який порядок оформлення, де знайти приклад заповнення

Ким затверджується акт про профзахворювання

Акт про випадок професійного захворювання - це спеціальний документ, який необхідний для встановлення факту наявності профзахворювання у працівника конкретного виробництва

Бланк наказу про створення комісії

про розслідування профзахворювання

Порядок оформлення акта про випадок професійного захворювання встановлюється спеціальним положенням, затвердженим постановою Уряду РФ від 15.12.2000 № 967 (далі - Положення), заснованим на вимогах Трудового кодексу РФ. Акт повинен бути складений протягом 3 робочих днів з моменту закінчення розслідування причин виявлених профзахворювань.

Документи повинні бути підписані членами комісії, затверджені лікарем і завірені печаткою спеціального центру професійних патологій. Якщо при складанні документа у сторін виникають будь-які розбіжності, всі обставини події можуть бути розслідувані центром професійної патології, епідеміологічною службою, трудової інспекцією, страховиком або судом. Всі особи, які в ході розслідування були визнані винними в порушенні Положення, притягаються до відповідальності, зокрема за ст. 5.27 КоАП РФ.

У скількох примірниках підписується акт про профзахворювання

При цьому законом встановлено спеціальну вимогу, згідно з яким акт про випадок професійного захворювання складається і підписується в 5 однакових примірниках:

Не знаєте свої права?

Підпишіться на розсилку Народний Советнік'.
Безкоштовно, хвилина на прочитання, 1 раз в тиждень.

  • для потерпілого працівника;
  • його безпосереднього роботодавця;
  • спеціального центру, який здійснює державний санітарно-епідеміологічний контроль;
  • спеціального центру професійних патологій;
  • компанії-страховика.

для потерпілого працівника;   його безпосереднього роботодавця;   спеціального центру, який здійснює державний санітарно-епідеміологічний контроль;   спеціального центру професійних патологій;   компанії-страховика

Який термін зберігання акта про профзахворювання

Дотримання термінів зберігання кадрових документів - дуже важливий момент. Якщо вони не дотримуються, в ході перевірки, яку проводить Державна інспекція праці, підприємець може бути притягнутий до адміністративної відповідальності за ст. 5.27 КоАП РФ.

Трудовим кодексом встановлюється термін зберігання акта про випадок професійного захворювання. Встановлено, що цей документ повинен постійно зберігатися протягом 75 років.

Як складається акт про випадок професійного захворювання, який порядок оформлення, де знайти приклад заповнення

Бланк акту про випадок

професійного

захворювання

Документ складається уповноваженим членом комісії. Форма акта затверджена Головним санітарним лікарем-епідеміологом, наводиться в додатку до Положення. Акт про професійне захворювання повинен містити в собі певний набір обов'язкових відомостей, серед яких:

  • опис обставин, при яких було отримано професійне захворювання;
  • вказівка ​​причин виникнення профзахворювання;
  • перелік осіб, які допустили невиконання норм санітарно-епідеміологічного контролю, законів та інших актів;
  • зазначення ступеня провини працівника (у відсотках) при виявленні факту необережності, сприяла заподіянню або збільшенню шкоди здоров'ю.

Зразок документа (заповнений акт про випадок професійного захворювання) ви можете скачати в розділі "Бланки" перед статтею.

Ще більше матеріалів по темі в рубриці: " профзахворювання ".