Реклама
Реклама
Реклама

Договір купівлі-продажу гаража із земельною ділянкою зразок скачати

  1. Типовий зразок договору купівлі-продажу гаража із земельною ділянкою
  2. Акт прийому-передачі гаража з землею за договором купівлі продажу
  3. Придбання гаража з землею без документів за договором купівлі-продажу

Щоб продати або купити гараж необхідно оформити відповідний договір. Адже саме цей документ виступає в якості гарантії між усіма учасниками даної угоди. Якщо сторони не підпишуть договір, не врахують всі його деталі, то угоду можна вважати дійсною. Таким чином, вже новий власник нерухомого об'єкту не зможе переоформити власність у відповідних органах.

Типовий зразок договору купівлі-продажу гаража із земельною ділянкою

Тіло документа повинне включати в себе важливі пункти:

  • дата і місце його складання;
  • предмет згоди. Цей пункт вважається особливо важливим, тому слід приділити йому особливу увагу. Варто розуміти, що в якості предмета договору виступає гараж з земельною ділянкою, то буде потрібно розписати його основні характеристики;
  • потрібно включити в договір вартість, порядок платежу;
  • додаткові умови;
  • реквізити учасників угоди.

Важливо: необхідно враховувати і те, що якщо оформленням даної угоди стане займатися повірена особа, то цю інформацію слід вказати в тілі документа.

Завантажити зразок договору купівлі-продажу гаража із земельною ділянкою.

Завантажити бланк договору купівлі-продажу гаража із земельною ділянкою.

Завантажити зразок договору купівлі-продажу гаража із земельною ділянкою в оренді.

Завантажити бланк договору купівлі-продажу гаража із земельною ділянкою в оренді.

Акт прийому-передачі гаража з землею за договором купівлі продажу

Документ повинен включати в себе важливі пункти, так як він грає в угоді важливу роль. Найкраще оформляти подібні документи з першого разу, включаючи всі деталі і аспекти, тоді сторони будуть захищені від різних проблем в майбутньому.

Часто можна зіткнутися з тим, що подібні угоди виробляються за дорученням, а значить, буде потрібно в обов'язковому порядку вказати всіх її учасників.

вартість угоди

Якщо вивчити пункти законодавства, то можна зрозуміти, що немає єдиної ціни, яка була б встановлена. Це аргументується тим, що величина здатна коректуватися з боку юридичної контори, про що повинно бути відомо сторонам угоди.

Як доповнення до типового документу, буде потрібно обов'язково здійснити оплату держмита, адже це одне з найважливіших умов.

Акт передачі з розстрочкою

Виділяючи цей момент, слід розуміти, що його вважають найбільш важливим. Це означає, що потрібно відобразити його в документах, обов'язково включаючи період, власне з якого і продавець стане передавати гараж у власність покупцеві, що важливо.

Завантажити зразок акта прийому-передачі гаража з землею.

Завантажити бланк акту прийому-передачі гаража з землею.

Придбання гаража з землею без документів за договором купівлі-продажу

Часом, коли виникає необхідність в оформленні такого нерухомого об'єкту, як гараж на іншого власника, то доводиться стикатися з деякими проблемами.

Така ситуація зазвичай виникає у разі:

  • коли несвоєчасно було оформлено спадщину;
  • сюди можна віднести незнання законів.

Трапляється таке, що нерухомий об'єкт, такий як гараж, виступає в якості частини спадщини, але не оформлений належним чином. Тоді угода не може вважатися законною. Тому потрібно виконати таку процедуру, як оформлення права на отриманий спадок, це робиться через суд.

Наявність книжки ГСК ще не дає права на те, щоб можна було здійснювати продаж гаража. Власник книжки зможе розпоряджатися гаражем, але не продавати його.

Бажаючи спростити процедуру передачі об'єкта у володіння власнику, останній повинен вступити в кооператив. Щоб реалізувати це, потрібно звернутися до керуючого кооперативом, щоб той вніс його прізвище в список членів кооперативу, тоді і видається книжка.

Важливо пам'ятати, що ні в якому разі не можна купувати гараж без відповідних документів, так як є ризик зіткнутися з серйозними неприємностями. Адже немає ніякої гарантії, що об'єкт і зовсім належить продавцеві, тому варто бути обережними, і тоді вийде оформити угоду грамотно і швидко.