Реклама
Реклама
Реклама

Акт приймання об'єкта капітального будівництва

  1. Акт прийому-передачі об'єкта капітального будівництва: зразок
  2. Акт приймання об'єкта капітального будівництва: бланк
  3. Акт прийому-передачі об'єкту пайового будівництва

Як тільки процес проведення будівельних робіт підходить до завершення, підрядник повинен здати готовий об'єкт замовнику або його представнику останнього, при наявності у нього повноважень на прийняття готового об'єкта від замовника.

Для цієї мети використовуються окремі, законодавчо встановлені нормативні документи - спеціальна форма КС 11 або ж акт про приймання об'єкта завершеного будівництва.

Застосування форми КС 11

Для того щоб підготовлений об'єкт набув замовник та інші спеціалізовані служби, які відповідальні за передачу в експлуатацію об'єктів завершеного будівництва, слід виконати процедуру перевірки якості закінченого проекту.

Як тільки будуть завершені будівельні роботи на об'єкті, підрядник повідомляє про це замовника, з направленням письмового повідомлення, яке може бути підготовлено і в іншій формі. Крім цього, повідомлення надсилається і іншим зацікавленим сторонам.

Після цього повинен бути складений акт приймання будівельного об'єкта. Примірники такого документа готуються в кількості, достатній для розподілу кожній зацікавленій особі.

У такий акт повинні вноситися всі необхідні відомості:

  • Описова частина, яка безпосередньо стосується об'єкта;
  • Правові документи, відповідно до яких дозволяється проведення будівельних робіт;
  • Опис робіт, які були проведені в ході будівництва;
  • Інші офіційно видані документи, що засвідчують законність виконання будівельних робіт, підготовленого проекту і подальшої здачі об'єкта в експлуатацію;
  • Відомості про підрядника і замовника;
  • Список кожної особи, яка брала участь у прийманні готового об'єкта нерухомості;
  • Підпис кожного учасника.

З моменту оповіщення підрядниками кожної із зацікавлених сторін про готовність збудованого об'єкта, повинна бути зібрана комісія, що складається з представників і безпосередньо замовника з метою якісного виконання огляду і проведення тестування будівлі на предмет придатності його подальшого цільового використання.

Об'єкт повинен бути оглянутий на предмет наявності будь-яких дефектів, які можуть створювати небезпеку виникнення в майбутньому аварійних ситуацій.

Якщо з моменту проведення огляду будь-яких порушень не виявлено, акт повинен бути підписаний кожною стороною та іншими членами приймальної комісії.

За обставин, коли до моменту здачі об'єкта виявлені істотні недоробки або порушення у виконанні робіт, акт повинен відображати детально кожен з таких випадків з позначенням дати, до настання якої зроблене зауваження повинно бути повністю виправлено з приведенням об'єкта в належний вигляд.

Як тільки будуть завершені роботи по виправленню недоліків, слід процес перевірки якості їх виконання.

З моменту прийняття об'єкта та підписання акта кожним з учасників, замовник приступає до остаточного розрахунку за виконаний обсяг будівельних робіт.

Однак це можливо тільки в тому випадку, якщо інші умови виплати не були обумовлені між сторонами заздалегідь, і оплата не було виконане авансовим способом.

Ця форма акта, що складається для здачі завершеного будівництвом об'єкта нерухомості, готується в кількості, необхідній для передачі документа в кожну з зацікавлених організацій.

Як тільки процес проведення будівельних робіт підходить до завершення, підрядник повинен здати готовий об'єкт замовнику або його представнику останнього, при наявності у нього повноважень на прийняття готового об'єкта від замовникаДорогі читачі!

Наші статті розповідають про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок носить унікальний характер.

Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - звертайтеся в форму онлайн-консультанта справа. Це швидко і безкоштовно! Або зателефонуйте нам за телефонами:

+7 (499) 703-47-59
Москва, Московська область

+7 (812) 309-16-93
Санкт-Петербург, Ленінградська область

8 (800) 511-69-42
Федеральний номер (дзвінок безкоштовний для всіх регіонів Росії)!

Акт прийому-передачі об'єкта капітального будівництва: зразок

зразок акту тут.

А К Т

приймання об'єкта будівництва

від «16» серпня 2016 р «Багатоквартирний житловий будинок мікрорайон №9 корпус« в »Московська область, г. Подольск, Центральний бульвар».

Замовник (забудовник) ТОВ «Сьомий Квартал» в особі генерального директора Петровського Віктора Андрійовича, який діє на підставі статуту ТОВ від 14 березня 2010 р

Генеральний підрядник (особа, яка здійснює будівництво) ТОВ «Стройплюс» в особі генерального директора Васильєва Анатолія Романовича, який діє на підставі статуту ТОВ від 08 квітня 2000 р склали цей акт про наступне:

  1. Генеральним підрядником (особою, що здійснює будівництво) пред'явлений до прийняття об'єкт капітального будівництва. «Багатоквартирний житловий, житлового будівництва, розташований за адресою: мікрорайон №9 корпус« в »Московська область, г. Подольск, Центральний бульвар».
  2. Проектна документація на будівництво (реконструкцію, капітальний ремонт) розроблена проектними організаціями ТОВ «Компанія Інвест ДСК №9».
  3. Експертиза проекту проведена Комітетом держ. будівельного нагляду і державної експертизи по Московській області, Державною установою «Управління держ. експертизи Московської області », № 48-2-9-0019-11 від 16 березня 2001 р
  4. Будівництво здійснювалось за проектом 119-04, затвердженим ТОВ «Сьомий Квартал» 05 травня 2014 р
  5. Будівництво проводилося відповідно до дозволу на будівництво, виданих RU-47619000-3 від 20 травня 2014 р Адміністрацією муніципального освіти Подільського району Московської області.
  6. Пропонований до приймання об'єкт капітального будівництва має наступні показники (потужність, продуктивність, виробнича площа, протяжність, місткість, обсяг, пропускна здатність, провізна здатність, кількість робочих місць та ін.): Будівля житлового типу має 6 поверхів, з поділом на 5 під'їздів, будівля виконана з цегли з ЖБ перекриттями, покрівля шиферна чотирьохскатний, кількість квартир 72 (сімдесят дві), підвальне приміщення, передбачена підземна парковка.
  7. Будівельно-монтажні роботи були здійснені в терміни: початок робіт «05» червня 2014 р .; закінчення робіт «10» серпня 2016 р
  8. Сезонні роботи повинні бути виконані: до 25 вересня 2016 р .: вибіркова облицювання стін керамічними плитами, установка захисних сталевих сіток, забезпечення вогнезахисту дерев'яних конструкцій, теплоізоляція трубопроводів і обладнання.
  9. На об'єкті встановлено передбачене проектом обладнання в кількості згідно з актами про його прийняття після індивідуального (перелік зазначених актів наведений в додатку) ліфтове обладнання в кожному під'їзді.

РІШЕННЯ ЗАМОВНИКА (ЗАБУДОВНИКА)

Представлений до приймання об'єкт «Багатоквартирний житловий будинок»

в обсязі, передбаченому договором і проектною документацією, вважати прийнятим від генерального підрядника для підготовки до експлуатації.

ДОДАТКИ ДО АКТА:

  1. Розрахунок вартості матеріалів;
  2. Дефектні акти;
  3. Проектна документація;
  4. Дозвіл на проведення будівельних робіт;
  5. Ліцензія.

Будівництво (реконструкція, капітальний ремонт) об'єкта виконаного відповідно до вимог нормативних документів. Об'єкт капітального будівництва прийнятий за участю представників державних органів:

ЗДАВ:

представник генерального

підрядника

________________________ У. А. Петровський

М.П.

ВЗЯВ:

Представник замовника

_______________________ А.Р. Васильєв

М.П.

Акт приймання об'єкта капітального будівництва: бланк

бланк акта тут.

А К Т

приймання об'єкта будівництва

від «___» ___________________ 201__ р _______________________________________________ (найменування

__________________________________________________________________________________ і місце розташування об'єкта)

Замовник (забудовник) ________________________________ в особі (організація)

__________________________________, що діє на підставі ________________ (документ, що засвідчує повноваження) Генеральний підрядник (особа, яка здійснює будівництво) ______________ _________________________________________________________________ в особі (організація) __________________________________, що діє на підставі ________________ (документ, що засвідчує повноваження) склали цей акт про наступне:

  1. Генеральним підрядником (особою, що здійснює будівництво) пред'явлений до прийняття об'єкт капітального будівництва ________________________________ (найменування об'єкта і вид будівництва) розташований за адресою: ________________________________________________ (поштовий і будівельна адреса)
  2. Проектна документація на будівництво (реконструкцію, капітальний ремонт) розроблена проектними організаціями _____________________________________ _________________________________________________________________________ (найменування проектних організацій)
  3. Експертиза проекту проведена ____________________________________________ ________________________________________________________________________ (найменування органу експертизи проектної документації, номер укладення, дата видачі)
  4. Будівництво здійснювалось за проектом _________________________________ (серія проекту) із затвердженим __________________________________________________________ (найменування органу, що затвердив проект, реквізити документа про затвердження проекту)
  5. Будівництво проводилося відповідно до дозволу на будівництво, виданих _______________________________________________________________ (№ документа, дата видачі) ________________________________________________________________________ (найменування органу, який видав дозвіл)
  6. Пропонований до приймання об'єкт капітального будівництва має наступні показники (потужність, продуктивність, виробнича площа, протяжність, місткість, обсяг, пропускна здатність, провізна здатність, кількість робочих місць та ін.): __________________________
  7. Будівельно-монтажні роботи були здійснені в терміни: початок робіт «____» _________________ 200__ р .; закінчення робіт «____» _________________ 200__ р
  8. Сезонні роботи повинні бути виконані _______________________________________________________________________________________________________ (обсяги і терміни виконання сезонних робіт відповідно до договору підряду)
  9. На об'єкті встановлено передбачене проектом обладнання в кількості згідно з актами про його прийняття після індивідуального (перелік зазначених актів наведений в додатку) ____________________________________

РІШЕННЯ ЗАМОВНИКА (ЗАБУДОВНИКА)

Представлений до приймання об'єкт __________________________________________

________________________________________________________________________ (найменування) в обсязі, передбаченому договором і проектною документацією, вважати прийнятим від генерального підрядника для підготовки до експлуатації.

ДОДАТКИ ДО АКТА:

______________________________________________________

Будівництво (реконструкція, капітальний ремонт) об'єкта виконаного відповідно до вимог нормативних документів.

Об'єкт капітального будівництва прийнятий за участю представників державних органів:

ЗДАВ:

представник генерального

підрядника (забудовника)

________________________

(Підпис, ПІБ)

М.П.

ВЗЯВ:

Представник замовника

________________________

(Підпис, ПІБ)

М.П.

Акт прийому-передачі об'єкту пайового будівництва

бланк акта тут.

Акт прийому-передачі об'єкту пайового будівництва

за договором __________

Єкатеринбург «___» ________________ 2012, іменоване в подальшому «Забудовник», в особі _________________, що діє на підставі Статуту №1 від ___.___. 2012, з одного боку, і гр. _________________________________, що його надалі «Учасник пайового будівництва», відповідно до договору пайової участі в будівництві № ___________ від ____________, а також _______________ (договір уступки і т. Д.) (Далі - Договір), склали цей акт про наступне:

1.Застройщік передає, а Пайовик приймає Об'єкт пайового будівництва: квартиру № ______, (будівельний номер ____) складається з ___________ (____________) кімнат, загальною площею ______ (___________________) кв. м. в тому числі житловою площею _____________ кв. м. (за даними ЕМУП БТІ м Єкатеринбурга) в багатоквартирному будинку, розташованому за адресою:

2. Сторони погодилися, що технічний стан і якість переданої квартири відповідає Договору __________________________________.

3. Забудовник гарантує, що квартира на момент передачі вільна від прав вимог третіх осіб.

4. При підписанні цього акту Забудовником передав, а Пайовик прийняв:

- Комплект ключів від квартири № _______ - ____ прим.

- Комплект ключів від домофонів на вхідних дверях в під'їзд № ____ і для хвіртки в огорожі дворової території - ___ прим .;

- Регулятори температури для внутрішньоквартирних радіаторів опалення - ____ прим .;

- Прилади обліку ГВП та ХВП, встановлені і опломбовані з наступними показниками лічильників:

1) лічильник ГВП ______________.

2) лічильник ХВП ______________.

- Технічні паспорти на прилади обліку води № ________________;
- Прилад обліку електроенергії № ________ та технічний паспорт на нього, розташований на сходовій клітці, опломбований з наступними показниками лічильника _______________.

- Датчики пожежної сигналізації - ____ прим.

5. Пайовик сповіщений про неприпустимість виконання робіт, що порушують бетонне покриття підлоги ( «стяжку») у зв'язку з перебуванням в ній кабелю електропостачання і труб опалення _________________ (підпис Дольщика).

6. (при необхідності) Зауваження Дольщика станом Об'єкту пайового будівництва при його приймання-передачі вказуються в додатку до акту приймання-передачі Об'єкту пайового будівництва (Додаток - дефектувальних відомість) і повинні бути усунені в місячний термін після підписання цього акта.

7. З моменту підписання цього акта пайовик несе повну відповідальність за оплату комунальних платежів Цей акт складений в трьох примірниках які мають однакову юридичну силу, по одному для кожної зі сторін і третій примірник - для зберігання в органі державної реєстрації.

Підписи сторін:

Забудовник: _______________________________________

Пайовик: _________________________________________

Додаток до Акту прийому-передачі об'єкту пайового будівництва за договором ________________

дефектувальних відомість

Єкатеринбург «___» ________________ 2012 р

При огляді об'єкта пайового будівництва: квартири № ______, (будівельний номер ____) складається з ___________ (____________) кімнат, загальною площею ______ (___________________) кв. м. в тому числі житловою площею _____________ кв. м. (за даними ЕМУП БТІ м Єкатеринбурга) в багатоквартирному будинку, розташованому за адресою:

Пайовиком виявлені наступні дефекти:

Приміщення Зауваження Дольщика Передпокій Ванна Гостьовий санвузол Кухня Кімната №1 Кімната №2 Кімната №3 Лоджія

1.Застройщік зобов'язується усунути зазначені дефекти протягом «___» днів з дати підписання цієї відомості.

представник ________________________

М. П.

2. Генпідрядник () з виявленими дефектами ознайомлений, згоден, зобов'язується усунути зазначені дефекти протягом «___» днів з дати підписання цієї відомості.

представник ________________________

М. П.

3. Пайовик зобов'язується забезпечити доступ в квартиру.

Контактний телефон _____________________.

Підпис Дольщика ___________________________

Дорогі читачіДорогі читачі!

Наші статті розповідають про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок носить унікальний характер.

Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - звертайтеся в форму онлайн-консультанта справа. Це швидко і безкоштовно! Або зателефонуйте нам за телефонами:

+7 (499) 703-47-59
Москва, Московська область

+7 (812) 309-16-93
Санкт-Петербург, Ленінградська область

8 (800) 511-69-42
Федеральний номер (дзвінок безкоштовний для всіх регіонів Росії)!