Реклама
Реклама
Реклама

Які промо акції ефективні для магазину взуття

  1. розпродажі
  2. Акція до подій
  3. бонуси
  4. За однією ціною

Розпродаж взуття

Промо-акції в магазині взуття влаштовуються з метою підвищення прибутку магазину, стимулювання продажів або позбавлення від стоків - залишків сезонних колекцій. В останньому випадку організувати акцію, що дозволяє позбавити магазин від великої кількості залишків, означає уникнути матеріальних втрат через заморозки оборотних коштів і пропажі складської площі. Крім того, оновлення асортименту - неодмінна умова гарної відвідуваності магазину.

розпродажі

Обов'язковим елементом успіху в взуттєвої сфері є розпродажі, оскільки в маркетинговій практиці прийнято вважати, що краще реалізувати стоки на 50% дешевше, ніж залишити їх припадати пилом на складі. Організувати розпродаж просто - достатньо зробити акцент на те, що частина колекції продається за зниженою ціною (до речі, вагомим плюсом тут буде формування іміджу магазину з доступними цінами). Мінуси розпродажів для магазину взуття в загальному зниженні прибутку, одержуваної з однієї пари, а також в тому, що в майбутньому через «затоварення» споживачів відбудеться деяке зниження продажів.

Акція до подій

Використовуйте острівці для залучення клієнтів

Відмінним ходом для магазину взуття стане сезонна акція, приурочена до якоїсь події - наприклад, для магазину дитячого взуття це може бути День знань. Дуже часто магазини взуття влаштовують спеціальні заходи в день свого відкриття або річниці магазину, організовуючи різноманітні конкурси, подарунки і, звичайно ж знижки. У мінус такий захід спрацює тільки при неуважному підході до його організації, так що продумувати кожну дрібницю тут просто необхідно.

бонуси

Ще один варіант, який підходить саме для взуттєвого магазину, - це пропозиція різних бонусів до самої купівлі. Це акції «дві пари за ціною однієї», ця пропозиція засобів по догляду за взуттям в якості подарунка за покупку, це інші подібні акції цінового стимулювання. При домовленості магазину, скажімо, з кінотеатром, подарунок може і не мати безпосереднього відношення до взуття, проте отримати квиток в кінотеатр разом з новою парою взуття напевно захочуть багато (ці та подібні прийоми відносяться до акцій нецінової стимулювання). Природно, що пропоновані бонуси повинні бути привабливі для цільової аудиторії магазину.

За однією ціною

Тенденцією останнього часу є акції, коли будь-яку пару взуття покупець може придбати за однаковою ціною. Найбільшу ефективність такий підхід має на початку сезону, оскільки служить відмінним засобом вирівнювання ціни. Одночасно привертається увага до непопулярних моделей і є можливість зниження ціни менше, ніж на 30%. Різновидом подібних акцій є виділення із загального сегмента спеціальної промо-колекції, про що повідомляється в рекламі і на вітринах магазину.

На закінчення хочеться відзначити, що зупинятися на чому то одному не варто. У вашому магазині постійно має бути кілька різних чергуються акцій. І не забувайте вести детальний статистичний облік за різними варіантами в різні сезони. Аналіз цих даних дозволяє істотно збільшити прибутки, особливо в «мертві» з продажу періоди.

Рекомендуємо почитати: